Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Έδωσα τον Όρκο του Ιπποκράτη και τον τηρώ σε κάθε τομέα της ζωής μου. Η ιατρική δεν είναι μόνο επιστήμη, είναι και στάση ζωής». «Υπήρξα πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα σας και θα παραμείνω για όσο μου επιτρέψουν οι δυνάμεις μου»

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό

Τετάρτη 1/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

Περί συγκυβέρνησης:
Λ. Γρηγοράκος: «Με τη Νέα Δημοκρατία συγκυβερνάμε με μια συμφωνία, ότι οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές ήταν και παραμένουν μεγάλες. Αφήνουμε λοιπόν αυτά που διαφωνούμε στην άκρη και προχωράμε σε αυτά που συμφωνούμε, με δύο δεδομένα όμως: διαφάνεια και συνεννόηση. Αυτές είναι οι βασικές συνθήκες συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο βαγόνι της συγκυβέρνησης για να βγούμε από την κρίση».
Για τον Λαζαρίδη και το αν υπάρχει θέμα στην κυβέρνηση:
Λ. Γρηγοράκος:  «Το ΠΑΣΟΚ συνολικά, ο πρόεδρός του, οι υπουργοί του, δεν θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα, δεν γίνεται όμως να υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες μόνο από τη μια πλευρά. Οι πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται συγχρόνως κατόπιν συμφωνίας. Αν θυμάστε έχουμε υπογράψει προγραμματική συμφωνία η οποία τα αποσαφηνίζει».

Για ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία, κόντρες, αντιπαραθέσεις (με αφορμή το περιστατικό Λαζαρίδη)
Λ. Γρηγοράκος: «Δεν θέλω να σταθώ σε ότι συνέβη με τον κ. Λαζαρίδη… αν πήγε στη συνάντηση χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός πρέπει να το λύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Εδώ όμως βλέπουμε τι γίνεται στην κυβέρνηση με τους υπουργούς κάθε μέρα. Και με τους μεν και με τους δε. Βγαίνουν στα κανάλια και λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Άλλος λέει στηρίζω την Δούρου, δεν στηρίζω την Δούρου, δεν συμφωνώ με τον Μητσοτάκη, συμφωνώ με τον Μητσοτάκη κτλ. αυτές είναι καταστάσεις που δημιουργούν μια λάθος εντύπωση, χωρίς αρχή μέση και τέλος».

Τι πρέπει να γίνει τώρα:
Λ. Γρηγοράκος: «Χρειάζεται κυβερνητική ανάταξη! Την οποία μπορεί να τη φέρει σήμερα η συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να ανατάξει την κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει προβλήματα. Ο ένας λέει το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του. Χρειάζεται να γίνει κάτι. Η κατάσταση αυτή δεν προχωράει. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει τα δικά του και να δημιουργεί καταστάσεις  αστάθειας στην κυβέρνηση και στην κοινωνία. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα».



Όλα αυτά δίνουν στον Τσίπρα το δικαίωμα να μιλάει για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;
Λ. Γρηγοράκος: «Βεβαίως και του δίνουν το δικαίωμα αυτό, και πρέπει σήμερα να τελειώσει όλο αυτό. Να γίνει κάτι που να πείσει τον κόσμο, την κοινωνία, ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές. Αν παρ’ όλα αυτά πάμε σε εκλογές, εγώ δεν θέλω ούτε να κινδυνολογήσω, ούτε τίποτα. Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο Τσίπρας με τη βουλιμία που έχει θεωρεί κατάλληλη την περίοδο για να καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα. Υπάρχει η δυσαρέσκεια των πολιτών αφού τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα είναι οξυμένα. Ο Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη ώρα να αναλάβουν το πηδάλιο διακυβέρνησης της χώρας. Όμως ξεχνούν το αυτονόητο. Οι εκλογές δεν κερδίζονται εκβιάζοντας το δημοκρατικό πολίτευμα. Ούτε καταπατώντας τους στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν την εκλογή του ανώτατου πολιτικού παράγοντα.
Όταν εκβιάζεις τα πράγματα το πληρώνεις, όπως εκβιάσαμε εμείς κάποτε τα πράγματα και το πληρώσαμε. Πήραμε μια καυτή πατάτα το 2009 στα χέρια μας και παρακάτω είδαμε τι έγινε. Η εθνική δυσαρέσκεια ξέρετε για να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Υπάρχει σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτή την ακατάσχετη παροχολογία νομίζω ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας αντιμετωπίζει όλους σαν λωτοφάγους. Λες και δεν θυμόμαστε τι έγινε και τι γίνεται. Τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και τι μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση».

Βρίσκονται Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα του διαζυγίου;

Λ. Γρηγοράκος: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δώσει την στρατηγική του πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Οφείλει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πάει στον πρωθυπουργό και να του πει ότι αυτό είναι το στρατηγικό μας σχέδιο (του ΠΑΣΟΚ) για την κρίση. Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο δικό σας για την κρίση; Γιατί η χώρα πρέπει να απεξαρτηθεί πλήρως από τα μνημόνια. Αυτό όμως δεν χρειάζεται κάλπες, χρειάζεται σταθερή και επίμονη προσπάθεια, την οποία την καταβάλλουμε. Δηλαδή θα πάμε τώρα να θυσιάσουμε ό,τι κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια; Δεν μπορεί να ανακυκλώνονται τα προβλήματα. Πάμε λοιπόν να τα ανακυκλώσουμε; Και τώρα θα έχουμε ευθύνη εάν το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, απ’ ότι φαίνεται, οι Έλληνες δεν θέλουν να πάνε χαμένες οι θυσίες τους. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησής. Ο Βενιζέλος επιδεικνύει αυτή τη στιγμή υψηλό αίσθημα ευθύνης και δεν θέλει να μπει σε αντιπαραθέσεις για μικροκομματικά συμφέροντα και κέρδη κάποιων. Εμείς στεκόμαστε με υπευθυνότητα απέναντι στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καταθέτουμε την πρότασή μας, λέμε ότι υπάρχουν αριθμητικές και πολιτικές δυνάμεις για να βρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με σοβαρότητα. Θεωρούμε θεμιτή τη διεκδίκηση, εγώ προσωπικά θεωρώ θεμιτή τη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα δικό του (του Τσίπρα), αλλά δεν μπορεί όμως να βάζει τη χώρα σε μια πολιτική αστάθεια, να πάμε τώρα πάλι και ξανά πάλι σε εκλογές, γιατί έτσι λένε οι δημοσκοπήσεις. Εάν θέλει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να είναι χρήσιμος για τον τόπο, θα πρέπει η επιλογή του για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές να έχει ευρύτατη απήχηση και αποδοχή».

Ηχητικό: