ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

ΔΤ-29082014 Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Νοσοκομείο "Σωτηρία"

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 29/08/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών  «Η Σωτηρία», για να συζητήσει τα θέματα υγείας του Νοσοκομείου.
Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία της Διοίκησης της 1Ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Διοίκησης του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης συνεργάτες του Υπουργού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.  Στην συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους του Νοσοκομείου και τις νέες μονάδες.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου παρουσίασε στον Υπουργό Αναπληρωτή τις αποδόσεις του Νοσοκομείου και τις προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου προς τους πολίτες.  Επίσης, ανέφερε ότι με τον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό επιταχύνεται η ορθολογική διαχείριση στις νοσοκομειακές δαπάνες και στην επίτευξη των στόχων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.  Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά και σε ζητήματα που αφορούν τόσο στο διοικητικό, όσο και στο ιατρο-νοσηλευτικό δυναμικό του Νοσοκομείου, αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές και στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.
Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ έκαναν αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και προσδιόρισαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υλοποιείται για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Γρηγοράκος, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν, δήλωσε ότι ο οργανισμός του Νοσοκομείου είναι στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του. Επίσης, τόνισε ότι πέραν των προσλήψεων που έχουν δρομολογηθεί για το 2014, θα υπάρξουν και προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό εντός του 2015, αφού έχουν ήδη εξασφαλισθεί τα απαραίτητα κονδύλια.  
Ο κος Γρηγοράκος αναφέρθηκε επίσης στην αξιολόγηση διαβεβαιώνοντας ότι η αξιολόγηση στον χώρο της υγείας δεν συνεπάγεται απόλυση, αλλά αντιθέτως δημιουργεί κίνητρα για την ποιοτική εξέλιξη του προσωπικού και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο κος Γρηγοράκος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως άκρως εποικοδομητική και από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».
Συνέντευξη Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ΒΗΜΑfm και στον Αιμίλιο Περδικάρη 29.08.2014

Για το Μνημόνιο και το αν έγιναν λάθη από την τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ:


Κος Γρηγοράκος: «Νομίζω ότι όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν απότομα, με αποτέλεσμα εμείς οι ίδιοι να μην μπορέσουμε να το χωνέψουμε. Ο κόσμος και ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωνέψει, να απορροφήσει αυτές τις αλλαγές. Δεν μπορείς απότομα να φέρνεις αυτές τις αλλαγές και να αλλάζεις τη ζωή του, να του λες «ξέχνα αυτό που ζούσες ως τώρα και θα ζήσεις σε μια άλλη εποχή».


Για τις παράλληλες εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του ΠαΣοΚ:
Κος Γρηγοράκος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να ξεπεράσει την κρίση, παρά μόνον να είναι ενωμένο. Και όλα αυτά που γίνονται, δεν βοηθούν στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ναι (τις παράλληλες εκδηλώσεις εννοώ). Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο. Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν, όπως είχε πει ο ιδρυτής του. Ανήκει στον κόσμο, στην κοινωνία. Τώρα, ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει ή να θυμίσει κάτι, ότι έχει δικαίωμα σ’ αυτό που δεν τεκμαίρεται και δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται και δεν μεταβιβάζεται. Αυτό ήταν η ευχή του ιδρυτή μας. Όποιοι και αν είναι αυτοί (που συμπεριφέρονται έτσι), το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο και να είναι εκεί, συσπειρωμένο, στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη, με τον πρόεδρο και τα στελέχη του.»


Για την επιλογή Παπανδρέου να απουσιάσει από την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη:

Κος Γρηγοράκος: «Είναι μια προσωπική του επιλογή, την οποία θα κρίνει ο λαός αν είναι σωστή ή λάθος. Εγώ ξέρω ότι στις 3 του Σεπτέμβρη θα είμαι εκεί και θα τιμήσω με την παρουσία μου τη θύμηση της 3ης του Σεπτέμβρη. Γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μαζί εκεί και ξέρετε γιατί; Διότι η 3η Σεπτέμβρη του 1974 είναι ένα πολυσήμαντο πολιτικό γεγονός και οφείλει όλο το ΠΑΣΟΚ, αι γενεαί πάσαι, να τονίσουν τη συνδρομή και τη συμβολή όλου του ΠΑΣΟΚ στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην αλλαγή όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ο καθένας λοιπόν θα μπορούσε να κάνει και μια άλλη εκδήλωση, αλλά μετά την 3η του Σεπτέμβρη, όπως την εννοούσε εκείνος. Αλλά να την κάνουμε δυο μέρες πριν και μετά να φεύγουμε στο εξωτερικό… δεν το βλέπω λογικό.»

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών του Νομού Λακωνίας - ΔΤ27082014 Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών του  Νομού Λακωνίας πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρης Μελάς, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα και εκπρόσωποι των ΕΑΣ και των Ομάδων Παραγωγών εσπεριδοειδών του Νομού Λακωνίας και χυμοποιοί.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η υποστήριξη της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών με την ένταξη των πορτοκαλιών στο καθεστώς των συνδεδεμένων  ενισχύσεων που συμπεριλήφθησαν στην πρόταση του Εθνικού Φακέλου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία  στάλθηκε προς έγκριση από το ΥπΑΑΤ στην Ε.Ε. την 1η Αυγούστου.
Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε, ότι η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ είναι σε στενή συνεργασία  με τις Ομάδες Παραγωγών και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την τελική διαδικασία του τρόπου καταβολής των συνδεδεμένων ενισχύσεων,  ενόψει της έγκρισης της  πρότασης από την Ε.Ε.
Στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι παραγωγοί εσπεριδοειδών από την απώλεια του εισοδήματός τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου και της μικροκαρπίας που έπληξαν τις καλλιέργειες και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του κανονισμού de minimis για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών. Με την πρόταση του κ. Γρηγοράκου συμφώνησε η βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και οι αγρότες.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος επεσήμανε  σχετικά με το θέμα των  ενισχύσεων από τον κανονισμό  de minimis, ότι μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης του προϊόντος, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία  της ΕΕ, θα συγκροτηθεί φάκελος ο οποίος και θα κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνάντηση  συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των προγραμμάτων προώθησης του ΥπΑΑΤ για τη διείσδυση των εσπεριδοειδών σε νέες αγορές του εξωτερικού,  ενώ επισημάνθηκε και  η αναγκαιότητα της συγκρότησης υγιών ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών για την ενίσχυση της εμπορίας, της διακίνησης και της εξωστρέφειας του κλάδου των εσπεριδοειδών με την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας ΚΑΠ.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

ΔΤ-22082014 Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Χαλκίδα

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 22/08/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκε σήμερα την Χαλκίδα, για να συζητήσει τα θέματα υγείας του Νομού και γενικότερα θέματα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Χρήστο Παγώνη, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Λάζαρο Μακρή, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Ιωάννη Καρούζο, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης, κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, κ. Αναστάσιο Μίχα, στελέχη της διοίκησης και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Δρ. Αναστάσιος Σεπετής, συνεργάτες του Υπουργού και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες
Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Λάζαρος Μακρής, ανέλυσε τα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της αρμοδιότητάς του και προσδιόρισε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υλοποιείται για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τόσο στο ιατρο-νοσηλευτικό και διοικητικό δυναμικό, όσο και σε ζητήματα υλικοτεχνικών υποδομών και προϋπολογισμών των Νοσοκομείων.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού. Επίσης γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αναφορικά με τις υλικοτεχνικές υποδομές  και τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων θα δοθεί άμεση λύση.
Επιπλέον ο κ.  Γρηγοράκος ανακοίνωσε, ότι στις προτεραιότητες του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά σε ιατρούς στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.
Κατόπιν ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το κτίριο του υπό κατασκευήν νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Νοσοκομείου.
Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως άκρως εποικοδομητική και από την πλευρά  του διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και η πλήρης υγειονομική κάλυψη των αναγκών του Νομού.
Τέλος επεσήμανε ότι:

«Τα περιθώρια μας δίνουν την ευκαιρία να ενταχθεί το νέο Νοσοκομείο στο ΕΣΠΑ (2014-2020), άρα πιστεύω ότι το Νοσοκομείο εντός των χρονικών περιθωρίων που έχει η σύμβαση θα είναι κατασκευασμένο. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτή είναι και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Η συνέχιση του έργου του Νοσοκομείου είναι απαίτηση όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας».

ΔΤ 21/08/2014 - Συνάντηση με Αντιπρόεδρο Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 21/08/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κο Μιχάλη Λάμπρου, στην οποία συζήτησαν την προώθηση του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα, μέσω της χρήσης κρουαζιεροπλοίων.
Ο κος Γρηγοράκος, τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού και στον τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και την οικονομία των περιοχών αυτών και την αύξηση της απασχόλησης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση μεταξύ του τομέα της υγείας και του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας και στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία στον τομέα της υγείας.  Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα σύνδεσης του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας με το σχέδιο «task force» που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας ζήτησε από την Ένωση να κατατεθεί άμεσα μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα εργαστεί για την προώθηση του καινοτόμου εγχειρήματος.
Κατά το τέλος της συνάντησης ήταν παρόντες οι κ Παναγιώτης Σκουλής και κ Αντώνης Φελούρης, από την οργανωτική επιτροπή του «Φειδιππίδειου Δρόμου», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο τον επόμενο μήνα. Ο κος Γρηγοράκος αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτιστική σημασία της δράσης αυτής και επεσήμανε ότι τίθεται υπό την αιγίδα και την υγειονομική κάλυψη του Υπουργείου Υγείας. Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας προσφέρθηκε να καλύψει με χορηγία τη δράση αυτή.Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

ΔΤ 12/08/2014 - Συνάντηση εργασίας Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 12/08/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κο Θεόδωρο Παπαδημητρίου και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» κο Ιώαννη Πετράκη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σύρου και των Κέντρων Υγείας.
Ο κος Γρηγοράκος ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και την άμεση ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο χώρο ευθύνης του Νοσοκομείου Σύρου.
Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες υποστήριξης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Ο κος Γρηγοράκος θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σύρου προκειμένου να συζητήσει με τους φορείς και να δώσει επιτόπου λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα στον χώρο της υγείας.
Επίσης ο Υπουργός Αναπληρωτής τόνισε ότι το Νοσοκομείο Σύρου θα ενταχθεί  κατά προτεραιότητα στο νέο σύστημα υποστήριξης κρίσιμων θεμάτων υγείας της νησιωτικής περιοχής του Αιγαίου (task force).Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

ΔΤ 11/08/2014

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 11/08/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στον Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αν. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κο Σωτήριο Ζώτο και τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κο Χαράλαμπο Πλάτση. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο υπό διορισμό Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κος Αθανάσιος Παπαρούπας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο, η έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Αναπληρωτής κος Γρηγοράκος τόνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών που είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους και των επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.
Επιπλέον, ο κος Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητές του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η δημιουργία μια ομάδας «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, η οποία θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.
Κατόπιν ο κ. Γρηγοράκος, συζήτησε και θέματα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική κάλυψης και τη χειμερινή περίοδο, για τα νησιά της άγονης γραμμής. Επίσης αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι στο πλευρό της 2ης ΥΠΕ στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που αφορούν και τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

ΔΤ 01.08.2014 - Έγκριση δαπάνης για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο ΛακωνίαςΓραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 01/08/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας και βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για έγκριση πίστωσης ογδόντα χιλιάδων (80.000) ευρώ για «Αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ανατολικής Μάνης».
Αντιστοίχως , εγκρίθηκε πίστωση εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για «Αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Φάριδος του Δήμου Σπάρτης».
Μετά τις πρώτες συνεννοήσεις που έγιναν σε επίπεδο Υπουργών, η συνεργασία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, κ. Τάκη Τσιριγώτη, με τον Διευθυντή του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ήταν αγαστή έχοντας απτά και άμεσα αποτελέσματα.

Ο κ. Γρηγοράκος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη για την άμεση αντίδραση του στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία σε τμήματα του οδικού δικτύου της Λακωνίας.