ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις δομές υγείας της ΗπείρουΓραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 31/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις δομές υγείας της Ηπείρου και επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία του Νομού.

Ο κος Γρηγοράκος ξεκίνησε την επίσκεψή του από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Τον Υπουργό Αναπληρωτή συνόδευσαν ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, κος Χρήστος Γκόκας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κος Νικόλαος Στακιάς και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, κος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Αναπληρωτής Υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση και με εκπροσώπους του Νοσοκομείου, όπου συζήτησαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η οικονομική ενίσχυση, καθώς και η ενίσχυσή του με διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Προώθηση χρηματοδότησης ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων στο νομό Λακωνίας.

Δευτέρα 27/10/2014


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος χαιρετίζει την ταχεία προώθηση χρηματοδότησης ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων στο νομό Λακωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την διαχείριση του ΕΣΠΑ, έγινε γνωστή η κατανομή των κάτωθι ποσών:

  1. 250.000 ευρώ για το μουσικό σχολείο Σπάρτης.
  2. 230.000 ευρώ για το Δημοτικό σχολείο Ριβιώτισσας.
  3. 150.000 ευρώ για αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ευρώτα
  4. 100.000 ευρώ για το 2ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή τον Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στην εκπομπή Action Weekend με τον Αντώνη Λιάρο και τον Βαγγέλη Γιακουμή

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 915

Τρίτη 21/10/2014


Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, μίλησε σήμερα το πρωί ο Aναπληρωτής Yπουργός Yγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος. 


Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε σημεία από τη συνέντευξη και να ακούσετε όλη τη συνέντευξη

http://www.drt915.gr/index.php/arcadia/item/10750-grigorakos-kamia-anisyxia-gia-ton-empola-stin-ellada-ixos

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και την δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου

Δευτέρα 20/10/2014Για τον ιό Έμπολα:
Ο ιός έχει πάρει το όνομά του από έναν ποταμό στο Κονγκό. Δεν εμφανίστηκε τώρα, έχει εμφανιστεί εδώ και 40 χρόνια. Ως ιός ο Έμπολα κάνει τον κύκλο του και περνάει. Στις περιοχές που παρουσιάζει κάνει έντονη την εμφάνιση του (στην Αφρική), υπάρχει κακή υγιεινή, εμφύλιοι και μαζί με μια μετάλλαξη του ιού, έχουμε αυτή την έξαρση του ιού. Το θέμα είναι να μην βγει από τις χώρες. Να απομονώσουμε τον Έμπολα σε μια περιοχή. Ο ιός όταν απομονώνεται κάνει τον κύκλο του και φεύγει.  Ο ιός γίνεται επικίνδυνος όταν μεταφέρεται. Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τις πύλες εξόδου του ιού τότε ελέγχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα. Εμείς που πρέπει να προλαμβάνουμε γιατί καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε κάνουμε κάποια παραπάνω έξοδα, να ελέγχουμε και την είσοδο (τις πύλες εισόδου της χώρας). Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ. Δεν θέλω να είμαι καθησυχαστικός, αλλά δεν κινδυνεύουμε  γιατί δεν έχουμε απευθείας πτήσεις από αυτά τα μέρη. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη σύσκεψη για να έχουμε ένα απόλυτα οργανωμένο, λειτουργικό κι αποστειρωμένο χώρο, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κι όχι στο «Αμαλία Φλέμινγκ» που δεν έχει την δυνατότητα επαρκούς αντιμετώπισης. Για την Βόρειο Ελλάδα επίσης είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Υπάρχει μια υπερβολική προσέγγιση, μια υπερπροβολή του θέματος… 

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Κατανομή θέσεων Επικουρικών Ιατρών στις ΥΠΕ


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 20/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, απέστειλε σήμερα έγγραφο προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να προβούν στην κατανομή νέων θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Αμέσως μετά την κατανομή των θέσεων από τις Υγειονομικές Περιφέρειες θα λάβει χώρα η σχετική προκήρυξη.

Η κατανομή των θέσεων ανά ΥΠΕ έχει ως εξής:

1η ΥΠΕ: 30 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
2η ΥΠΕ: 30 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
3η ΥΠΕ: 25 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
4η ΥΠΕ: 30 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
5η ΥΠΕ: 25 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
6η ΥΠΕ: 30 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
7η ΥΠΕ: 25 θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού 

Προσλήψεις 1500 ιατρών και 2.500 υγειονομικού προσωπικού


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 20/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, απέστειλε σήμερα αίτημα προγραμματισμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού του έτους 2015 για φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Το αίτημα απευθύνεται τόσο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών. Στο αίτημα προβλέπονται προσλήψεις 1.500 θέσεων μόνιμων ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και 2.500 θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Η πρόσληψη του αναφερόμενου προσωπικού θεωρείται αναγκαία και απαραίτητη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Ψυχικής Υγείας.

Σημεία από την συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και την δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου

Δευτέρα 20/10/2014


Για τον ιό Έμπολα:
Ο ιός έχει πάρει το όνομά του από έναν ποταμό στο Κονγκό. Δεν εμφανίστηκε τώρα, έχει εμφανιστεί εδώ και 40 χρόνια. Ως ιός ο Έμπολα κάνει τον κύκλο του και περνάει. Στις περιοχές που παρουσιάζει κάνει έντονη την εμφάνιση του (στην Αφρική), υπάρχει κακή υγιεινή, εμφύλιοι και μαζί με μια μετάλλαξη του ιού, έχουμε αυτή την έξαρση του ιού. Το θέμα είναι να μην βγει από τις χώρες. Να απομονώσουμε τον Έμπολα σε μια περιοχή. Ο ιός όταν απομονώνεται κάνει τον κύκλο του και φεύγει.  Ο ιός γίνεται επικίνδυνος όταν μεταφέρεται. Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τις πύλες εξόδου του ιού τότε ελέγχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα.
Εμείς που πρέπει να προλαμβάνουμε γιατί καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε κάνουμε κάποια παραπάνω έξοδα, να ελέγχουμε και την είσοδο (τις πύλες εισόδου της χώρας). Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ. Δεν θέλω να είμαι καθησυχαστικός, αλλά δεν κινδυνεύουμε γιατί δεν έχουμε απευθείας πτήσεις από αυτά τα μέρη. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη σύσκεψη για να έχουμε ένα απόλυτα οργανωμένο, λειτουργικό κι αποστειρωμένο χώρο, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κι όχι στο «Αμαλία Φλέμινγκ» που δεν έχει την δυνατότητα επαρκούς αντιμετώπισης. Για την Βόρειο Ελλάδα επίσης είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Υπάρχει μια υπερβολική προσέγγιση, μια υπερπροβολή του θέματος… Εμείς ελέγχουμε τις πύλες εισόδου, το προσωπικό είναι έτοιμο και το κυριότερο όλων είναι να μην υπάρχει φόβος και πανικός. Δεν είναι καλός σύμβουλος ο φόβος και ο πανικός.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στη ΘράκηΓραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 17/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης, για να συζητήσει τα θέματα υγείας των Νοσοκομείων του Νομού.

Πριν την έναρξη της επίσκεψης στο Γ.Ν Κομοτηνής ο κος Γρηγοράκος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς της περιοχής.  Επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων καθώς και τον Σοφολογιώτατο Μουμφτή Κομοτηνής Τζεμαλή. Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κο Γιώργο Πετρίδη και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης  κο Γεώργιο Παυλίδη.

Στο Γ.Ν Κομοτηνής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης κου Αχμέτ Χατζηοσμάν, του Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Κωνσταντίνου Μόσχου, του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, του Διοικητή του Γ.Ν κου Κωνσταντίνου Ναλμπάντη, και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνέντευξη του Αν. Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκου, στα Παραπολιτικά fm

Συνέντευξη του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ραδιoφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτοparapolitikablog/παραπολιτικα/λεωνιδας-γρηγορακος-οι-αγορες-αντεδρασαν-στα-σεναρια-εκλογων-ηχητικο


Βίντεο από την επίσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου


http://www.deltatv.gr/tools/viewpost.aspx?code=161014011

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 16/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, για να συζητήσει τα θέματα υγείας των Νοσοκομείων του Νομού.

Πριν την έναρξη της επίσκεψης στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης- Έβρου επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κο Άνθιμο.

Στο Γ.Ν Διδυμοτείχου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Κωνσταντίνου Μόσχου, του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, του Διοικητή του Γ.Ν Διδυμοτείχου κου Δημήτρη Λαζόπουλου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κας Αθανασίας Κακαλή, του Δημάρχου Διδυμοτείχου κο Παρασκευά Πατσουρίδη, του Δημάρχου Σουφλίου κου Ευάγγελου Πουλιλιού και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου παρέθεσε στον Υπουργό Αναπληρωτή τα ζητήματα που απασχολούν το Γ.Ν Διδυμοτείχου, όπως είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το συνεχώς εντεινόμενο θέμα της λαθρομετανάστευσης και η έλλειψη αγροτικών ιατρών. Επιπλέον έκανε εκτενή αναφορά και σε θέματα που αφορούν τόσο στο διοικητικό, όσο και στο ιατρο- νοσηλευτικό δυναμικό του Νοσοκομείου, αλλά και στον προϋπολογισμό, τονίζοντας την ανάγκη οικονομικής αυτονομίας του. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης των τμημάτων του.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τη μετεξέλιξη του Αμαλία Φλέμινγκ


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 13/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με θέμα τη μετεξέλιξη του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ».
Στη  σύσκεψη συμμετείχαν: ο Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρης Ζώτος και η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ». Έλαβαν μέρος επίσης, συνεργάτες του Υπουργού καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα του ιού Έμπολα και η ετοιμότητα την οποία παρουσιάζει το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» με τη δημιουργία θαλάμων αρνητικής πίεσης με μεταδοτικά νοσήματα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό  ότι το Νοσοκομείο δύναται να ανταποκριθεί άμεσα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού.

Ο κος Γρηγοράκος έθεσε θέμα μεταφοράς των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, λέγοντας ότι θα πρέπει να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, μεταφέροντας κλινικές σε ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με περαιτέρω ενοίκια.  Για τη μεταφορά θα πραγματοποιηθούν κτιριακά όλες οι απαραίτητες μετατροπές που απαιτούνται.


Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης, της ορθότερης και πληρέστερης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» συζητήθηκε το ενδεχόμενο, ορισμένες από τις κλινικές του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ να μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ώστε να συνδράμουν στην αρτιότερη λειτουργία του τελευταίου και να το ενισχύσουν. Η μεταφορά αυτή αν ολοκληρωθεί, θα αποφορτίσει το «Αμαλία Φλέμινγκ» από το μεγάλο όγκο που έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να λειτουργεί τα εξωτερικά του ιατρεία με όλες τις ειδικότητες, τη νεφρολογική κλινική και επίσης με μονάδα του ΠΕΔΥ. 

Συνέντευξη του Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την πρόληψη τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014
 Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην πρόληψη τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ. Γρηγοράκος και ανέφερε ότι το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου θα προωθηθούν τυχόν ύποπτα κρούσματα, είναι πανέτοιμο. «Κατά τη συνάντηση που είχα με τα ΔΣ των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ» επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης» σημείωσε. Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παραμείνουμε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτήν τη στιγμή δεν απαιτούνται περισσότερα χρήματα, όμως σε αντίθετη περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, σε βαθμό που θα ανατραπεί η οικονομική πολιτική στην υγεία.

«Η ταχύτατη εξάπλωση του ιού με τον υψηλό αριθμό θυμάτων είναι μία απειλή που "τρέχει" και θέτει σε εγρήγορση την παγκόσμια κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς υγείας. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδημία των τελευταίων 40 χρόνων, με πάρα πολλούς θανάτους, άνω των 4.000. Η παγκόσμια κοινότητα, οι επιστημονικοί φορείς, αλλά και οι ίδιες οι χώρες έχουν λάβει τα καλύτερα μέτρα» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

«Μας ενδιαφέρει απολύτως, να ελέγχουμε όχι μόνο τις εισόδους αλλά και τις εξόδους από τις χώρες, με ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, προκειμένου να εντοπίζονται από την αλλαγή της θερμοκρασίας άτομα ύποπτα. Σύντομα θα εγκατασταθεί τέτοιο μηχάνημα και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για καλύτερο έλεγχο των επισκεπτών από τις επικίνδυνες περιοχές» πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέρριψε το ενδεχόμενο μετεξέλιξης του ιού από αναερόβιο σε αερόβιο και εκτίμησε ότι πρόκειται για τον ίδιο, τον παλαιότερο ιό. «Η λοίμωξη από τον ιό εκδηλώνεται μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες και η μετάδοσή του γίνεται συγκεκριμένα από νυχτερίδες και γενικότερα από το ζωικό βασίλειο, από όπου κάνει τον κύκλο του και βγαίνει πιο δυναμωμένος. Διότι ανάλογα με τη δυνητική τοξικότητα που έχει μπορεί να αλλάζει και το στέλεχος και να μεταλλάσσεται και λίγο, αλλά, όπως φαίνεται αυτήν τη στιγμή, πρόκειται για τον ίδιο, χωρίς να έχει υποστεί κάποια μετάλλαξη» διευκρίνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=2129795

Χαιρετισμός του Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου σε ημερίδα του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2014«Τελείωσε το αυτομαστίγωμα, η αυτοκριτική και η εσωστρέφεια. Τώρα οφείλουμε να στηρίξουμε το κόμμα και να φύγουμε μπροστά». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος στην ημερίδα που πραγματοποιεί στην Πάτρα ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Διάλογος για ένα κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας». 

Ο κ. Γρηγοράκος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ζήτησε από τα παρευρισκόμενα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βάλουν πλάτη «για να διατηρήσουμε ό,τι έργο κάναμε τα προηγούμενα χρόνια» και επισήμανε ότι κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξοβελίσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Αντ. Σαμαράς ούτε ο Αλ. Τσίπρας, όπως διεφάνη και το βράδυ στη Βουλή κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο κ. Γρηγορακος στην αρχή της ομιλίας του, δείχνοντας τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στην αφίσα της εκδήλωσης, είπε ότι «αυτό πάντα έβγαινε και θα συνεχίσει να βγαίνει κάθε μέρα» τονίζοντας ότι το κόμμα θα συνεχίσει να ζει και κανείς δεν θα μπορέσει να το εξοβελίσει, μιλώντας ανοικτά για κλίμα διπολισμού μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Να αφήσουμε τα αρχηγιλίκια και τα τιμάρια. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από συνοχή και ομοιογένεια. Δεν μπορεί στην Κ.Ο. να συζητάμε αν θα πρέπει να στηρίξουμε το παλαιστινιακό κράτος ή για το τι θα κάνουμε εάν έρθει ο εμπολα και την ίδια στιγμή πηγαίναμε για ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο κ. Γρηγοράκος.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ότι «πήραμε μια ανάσα έως τον Φεβρουάριο, αλλά η μάχη συνεχίζεται για την κυβέρνηση». Εξέφρασε την ελπίδα μέχρι τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα αλλάξουν το κλίμα και θα οδηγήσουν σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

http://www.pelop.gr/?page=article&docid=206567&srv=6
11/10/2014

Πάτρα: Ανάγκη ο εκσυχρονισμός του ΕΣΥ για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας 11 Οκτ 2014


Αρκετός πολιτικός κόσμος βρέθηκε το Σάββατο στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ», στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ με θέμα: 
«Διάλογος για ένα κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας». Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας την οποία παρακολούθησαν αρκετοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων υγείας, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο κ. Γρηγοράκος στην ομιλία του τόνισε για τις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και την ανάγκη προσαρμογής του ΕΣΥ σε αυτές.
Τόνισε ότι η υγεία θα πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό και ότι ο καλύτερος τρόπος για την εξασφάλιση του, είναι ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ που όπως είπε αποτελεί  μια κατάκτηση του Ελληνικού λαού που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γρηγοράκος ήταν ο άνθρωπος που πριν από μερικές μέρες κέντρισε τα φώτα της δημοσιότητας όταν σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών…

http://www.patrasevents.gr/article/131299-patra-anagki-o-isoxronismo-tou-esi-gia-tin-eksasfalisi-ti-dimosia-igeia
11 Οκτ 2014

Φωτογραφίες από την ημερίδα

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη του Αν. Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου στο ραδιοφωνικό σταθμό Σπάρτης, FLY 89,7

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ “Fly” μίλησε για τα τεκταινόμενα στην Κυβέρνηση, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το χώρο της υγείας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Συμμετοχή του Αν. Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA με τους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 10/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους Γιώργο Οικονομέα και ο Δημήτρη Καμπουράκη.

Για την παρούσα κατάσταση:

Λ. Γρηγοράκος: «Εγώ μετράω τα νούμερα, παρατηρώ τι γίνεται στη Βουλή, παρακολουθώ όπως και εσείς τα γεγονότα και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή δεν βγάζουν (τα νούμερα) Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουμε τον κο Κουβέλη και τους ΑΝΕΛ, που ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν μια δική μας πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήδη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε προχθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ξεκάθαρα, ότι οι συνθήκες για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι δύσκολες και ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για πιθανές εκλογές».

Εάν αντέχει η χώρα 6 μήνες προεκλογική περίοδο και εάν υπάρχει κάποια πρόταση:

Λ.Γρηγοράκος: «Σαφώς και η χώρα δεν αντέχει μια 6μηνη προεκλογική περίοδο. Για αυτό τον λόγο δήλωσα ξεκάθαρα ότι οι εκλογές και η εκλογολογία κάνουν κακό στον τόπο και στην κυβέρνηση. Η πρόταση που υπάρχει είναι να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Το δίλημμα είναι σαφές: ή βρίσκουμε 180 βουλευτές ή πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.
Αυτό που θα πρέπει όμως κατά τη γνώμη μου να γίνει, είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, μέσω αλλαγής της κυβερνητικής μας πολιτικής, ούτως ώστε να πειστούν όλοι εκείνοι που αυτή τη στιγμή δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν για ΠτΔ. Δυστυχώς, τα λάθη που κάναμε το προηγούμενο διάστημα είναι πολύ μεγάλα. Εξόργισαν τόσο την κοινωνία, όσο και κάποιους βουλευτές και πρέπει αυτό να αλλάξει».

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

08.10.2014 Ομιλία Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στη Βουλή (βίντεο και κείμενο)


Για το κείμενο κάντε κλικ εδώ

Συμμετοχή του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας Λ.Γρηγοράκου στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή -ΣΚΑΪ με τους Β.Λυριτζή και Δ.Οικονόμου

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον Πρέσβη του Καναδά


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 9/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα κο Robert Peck, με τον Διευθυντή Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Καναδικού Νοσοκομείου για Άρρωστα Παιδιά (“SickKids”) κο Raymond D. King και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κο Εμμανουήλ Παππασάββα, στην οποία συζήτησαν την εξέλιξη της συνεργασίας του Νοσοκομείου για Άρρωστα Παιδιά (“SickKids”) με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε θέματα παιδιατρικής ογκολογίας.
Ο κος Γρηγοράκος τόνισε τη σπουδαιότητα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη χώρα μας, καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Εξέχουσα σημασία έχει σύμφωνα με τον κο Γρηγοράκο η επικείμενη συνεργασία με το Νοσοκομείο SickKids.  Στόχος αυτής της συνεργασίας θα είναι η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και της χωρητικότητας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που απαιτούνται για να εξελιχθεί σε πραγματικό περιφερειακό Κέντρο Αριστείας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μπορεί μελλοντικά να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και αιματοπάθειες από όλη την Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.
Από τη μεριά του ο κος King δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Sickkids, που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον φημισμένα παιδιατρικά κέντρα που ασχολούνται ακαδημαϊκά με την παιδιατρική και βελτιώνει τη ζωή παιδιών εδώ και 140 περίπου χρόνια. Στόχος του Sickkids είναι να διαμορφώσει βιώσιμα και ολοκληρωμένα παιδιατρικά προγράμματα με Καναδούς και διεθνείς εταίρους που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αφού χαιρέτισε αυτή την προσπάθεια, δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή έχει την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα επίπεδα, καθώς μέσα από το πολυετές πρόγραμμα συνεργασίας που προβλέπεται, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα αναβαθμιστεί και θα μπορεί να χειριστεί πολύπλοκα περιστατικά παιδικού καρκίνου.

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και στον ΑΣΕΠ

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη  8/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συμμετείχε σε σύσκεψη σχετικά με θέματα του Νοσοκομείου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής της 1η ΥΠΕ κος Σταύρος Πεντέας, ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κος Σωτήρης Ζώτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Παππασάββας, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Πολυτίμη Λεονάρδου καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κος Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υγειονομικοί, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου. «Ήρθαμε εδώ σήμερα για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στο Νοσοκομείο. Έχει την αγάπη της κοινωνίας και τα πάει πάρα πολύ καλά. Είναι ένα λειτουργικό και αποδοτικό Νοσοκομείο, το οποίο χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κόσμου και του Υπουργείου», δήλωσε ο κος Γρηγοράκος.
Αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού με συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ αναφέρθηκαν και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Για τις 1.500 θέσεις ιατρών και 2.500 θέσεις νοσηλευτών που πρόκειται να προσληφθούν το 2015 έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ζήτησε από τοη Διοίκηση του Νοσοκομείου να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του, ώστε να αιτηθεί το αντίστοιχο προσωπικό από τις εν λόγω προσλήψεις.

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Κατανομή θέσεων απασχόλησης μέσω Προγραμματων Κοινωφελούς Χαρακτήρα


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 07/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέχεια του αιτήματος που είχε καταθέσει την 1η Οκτωβρίου στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας για συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», αποστέλλει πρόταση  για την κατανομή θέσεων Εργασίας 5μηνης διάρκειας (τουλάχιστον 3.000 θέσεις).
Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που παρατέθηκαν το Υπουργείο προχωρά στην κατανομή των εν λόγω θέσεων ανά Υγειονομική Περιφέρεια και ανά φορέα (επισυνάπτεται το έγγραφο κατανομής).

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην κάλυψη Υγειονομικών αναγκών που έχουν παρουσιαστεί.

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το ατύχημα στην Εγνατία Οδό 06.10.2014

Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα θερμά του συγχαρητήρια απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σε όλους όσοι συμμετείχαν στην άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής 5/10/2014.


Σημειώνεται ότι έξι (6) λεπτά μετά την πρώτη κλήση στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο του συμβάντος το πρώτο ασθενοφόρο ενώ συνολικά μετείχαν στην επιχείρηση 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα.


Ο κ. Βορίδης εξήρε τον τρόπο που λειτούργησαν οι Διασώστες και οι Γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσήλθαν με αυταπάρνηση στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας).


Σημαντική, όμως, ήταν και η συμβολή του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων Βέροιας, ΑΧΕΠΑ και Γ. Γεννηματά – Αγ. Παύλου, το οποίο υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να περιθάλψει κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τους τραυματίες.


Πολλά μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Βέροιας βρέθηκαν στις θέσεις τους πολύ πριν ειδοποιηθούν αφού ενημερώθηκαν από τοπικά μέσα για τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Στην πρωτοφανή κινητοποίηση μετείχαν ακόμη και γιατροί του ΠΕΔΥ αλλά και συνταξιούχοι γιατροί και τραυματιοφορείς οι οποίοι στελέχωσαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.


Από την πρώτη εξάλλου στιγμή ομάδα Ψυχολόγων και Ψυχιάτρων μετέβη στο ΓΝ Βέροιας προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των θυμάτων.


Σε σχετική δήλωση του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού περιστατικού και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οφείλω παράλληλα να εκφράσω δημοσίως τα συγχαρητήρια μου στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα Υγείας, το οποίο αντέδρασε άμεσα και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού και λυπηρού περιστατικού».  

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ από την πλευρά της η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και του ΕΚΑΒ, με την οποία συγχαίρει το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση, την υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και τον αλτρουισμό που επέδειξε, στο ατύχημα που συνέβη χθες, στην Εγνατία Οδό.

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπλ. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, στα νοσοκομεια Ελευσινας και Μεγαρων


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 02/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και το Κέντρο Εγκαυμάτων «Λάτσειο».

Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ο κ. Γρηγοράκος συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Μεγάρων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, του Υποδιοικητή της δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χαράλαμπου Πλάτση, του Διοικητή του «Θριασίου» Άγγελου Λιόση καθώς κι εκπροσώπων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε προσωπικό με αμεσότερη ανάγκη για δύο γενικού γιατρούς, η συνένωση του Κ. Υ. Μεγάρων με την τοπική Μονάδα του ΠΕΔΥ καθώς και η μετατροπή του Κ.Υ. σε αστικού τύπου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας μετέβη  στο Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο» και το Κέντρο  Εγκαυμάτων «Λάτσειο» όπου ξεναγήθηκε στους χώρους των δύο κτιρίων. Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν όλα τα ζητήματα με πρωταρχικό την  ενίσχυση –του νοσηλευτικού κυρίως- προσωπικού, την επέκταση λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας καθώς και το ενδεχόμενο αύξησης των κλινών στην ψυχιατρική κλινική.


Ο κ. Γρηγοράκος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την προσπάθεια όλου του προσωπικού, να κρατά σε υψηλά επίπεδα τις παροχές υγείας των νοσοκομείων της περιοχής. 

Φωτογραφίες
Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Αίτημα του Αναπλ. Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Τετάρτη 01/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, απέστειλε αίτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με το οποίο ζητεί την συμμετοχή και του Υπουργείου Υγείας στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Σκοπός του αιτήματος είναι να επωφεληθούν οι φορείς του Υπουργείου και ιδίως τα νοσοκομεία της χώρας με την πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 θέσεων. Οι θέσεις αυτές θα έχουν πεντάμηνη διάρκεια και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό κτλ. 

Όπως σημειώνει στο αίτημα του ο κ. Γρηγοράκος, «Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού κρίνεται επιτακτική και δύναται να ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τον τομέα της Υγείας». 

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό

Τετάρτη 1/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

Περί συγκυβέρνησης:
Λ. Γρηγοράκος: «Με τη Νέα Δημοκρατία συγκυβερνάμε με μια συμφωνία, ότι οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές ήταν και παραμένουν μεγάλες. Αφήνουμε λοιπόν αυτά που διαφωνούμε στην άκρη και προχωράμε σε αυτά που συμφωνούμε, με δύο δεδομένα όμως: διαφάνεια και συνεννόηση. Αυτές είναι οι βασικές συνθήκες συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο βαγόνι της συγκυβέρνησης για να βγούμε από την κρίση».
Για τον Λαζαρίδη και το αν υπάρχει θέμα στην κυβέρνηση:
Λ. Γρηγοράκος:  «Το ΠΑΣΟΚ συνολικά, ο πρόεδρός του, οι υπουργοί του, δεν θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα, δεν γίνεται όμως να υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες μόνο από τη μια πλευρά. Οι πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται συγχρόνως κατόπιν συμφωνίας. Αν θυμάστε έχουμε υπογράψει προγραμματική συμφωνία η οποία τα αποσαφηνίζει».


Για ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία, κόντρες, αντιπαραθέσεις (με αφορμή το περιστατικό Λαζαρίδη)
Λ. Γρηγοράκος: «Δεν θέλω να σταθώ σε ότι συνέβη με τον κ. Λαζαρίδη… αν πήγε στη συνάντηση χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός πρέπει να το λύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Εδώ όμως βλέπουμε τι γίνεται στην κυβέρνηση με τους υπουργούς κάθε μέρα. Και με τους μεν και με τους δε. Βγαίνουν στα κανάλια και λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Άλλος λέει στηρίζω την Δούρου, δεν στηρίζω την Δούρου, δεν συμφωνώ με τον Μητσοτάκη, συμφωνώ με τον Μητσοτάκη κτλ. αυτές είναι καταστάσεις που δημιουργούν μια λάθος εντύπωση, χωρίς αρχή μέση και τέλος».


Τι πρέπει να γίνει τώρα:
Λ. Γρηγοράκος: «Χρειάζεται κυβερνητική ανάταξη! Την οποία μπορεί να τη φέρει σήμερα η συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να ανατάξει την κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει προβλήματα. Ο ένας λέει το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του. Χρειάζεται να γίνει κάτι. Η κατάσταση αυτή δεν προχωράει. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει τα δικά του και να δημιουργεί καταστάσεις  αστάθειας στην κυβέρνηση και στην κοινωνία. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα».