ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Σημεία από την ομιλία την Τετάρτη 21 Μαΐου στην Σπάρτη

"Εις οιωνός άριστος"...Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του χθες το βράδυ, ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώπιον εκατοντάδων φίλων του ΠΑΣΟΚ και της 'Ελιάς", στο ξενοδοχείο Sparta In...Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στη Σπάρτη, ενόψει των φετινών εκλογών και αυτό γέμισε αισιοδοξία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, για ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές...O κ. Γρηγοράκος έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο και ειδικότερα στο έργο του στο υπ. Εσωτερικών...Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία, στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών, καθώς και σε θέματα Πρόνοιας και Ασφάλισης...Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την εγκληματικότητα των Ρομά στη Λακωνία, τονίζοντας ότι προς τούτο έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις και υλοποιούνται σχετικές δράσεις...Αναφερόμενος στην Οικονομία, τόνισε ότι "...δεν υπήρχε το 2010, άλλος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης...Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη στους χειρισμούς, αλλά ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αδικεί τον εαυτό του, όταν δεν στηρίζει σήμερα το κυβερνητικό έργο για την έξοδο από τη κρίση"...
"Αν υπάρχει άλλος τρόπος και δρόμος για να βγούμε από τη κρίση, εγώ, παραιτούμαι...", υπογράμμισε για να προσθέσει :
"Δυστυχώς, ο άλλος δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι, οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή..."
"Στήριξα όλες τις αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδος από τη κρίση...έχω μάθει να μην εγκαταλείπω τον αγώνα...Σε λίγο καιρό, με τις θυσίες του λαού, η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της...", πρόσθεσε...
"Οντας μέσα στη κυβέρνηση αγωνιζόμαστε για δικαιότερη κατανομή των βαρών για άρση των αδικιών και ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων", σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος και αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...
Χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της Κυριακής λέγοντας : "...Την Κυριακή το βράδυ, εσείς με τη ψήφο σας θα έχετε αποφασίσει που θα πάει η χώρα...Καμμία χαμένη ψήφος, κανένας εφησυχασμός...Πρέπει ο λαός να στείλλει μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας...", υπογράμμισε...
"Πρέπει να κάνουμε τη προσπάθεια, να ολοκληρώσουμε το έργο που αρχίσαμε το 2010, για να διορθώσουμε την οικονομία, αλλά και τα λάθη του παρελθόντος"...
"Δεν φταίει για όλα τα δεινά του τόπου το ΠΑΣΟΚ..."τόνισε ο κ. Γρηγοράκος και αναφέρθηκε στο τι παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή...
...Αναφέρθηκε επίσης, στις προοπτικές της χώρας και στάθηκε στους επόμενους βασκούς στόχους που είναι η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη της οικονομίας, η καταπολέμηση της ανεργίας και η άρση όλων των αδικιών...
...Για τους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το "κούρεμα", δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν σύντομα, γιατί, όπως είπε η οικονομία θα ανακάμψει...Τότε, (από το 2015), θα μπορούμε να δώσουμε και τις πρώτες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ πρόσθεσε ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 770 χιλ, θέσεις εργασίας...
Δήλωσε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του νερού..."Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα", δήλωσε χαρακτηριστικά...
...Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, τόνισε : "Είμαστε στο ίδιο τρένο, αλλά με διαφορετικό προορισμό..."
Για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας :"...Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να υπάρχει και τη Δευτέρα, γιατί αυτό εξασφαλίζει τη σταθερότητα στη χώρα..."Θα βάλουμε τους δικούς μας όρους και στη κυβέρνηση και στην Ε,Ε,, αρκεί να βγούμε δυνατοί από τη μάχη των εκλογών..."...και κατέληξε λέγοντας :
"...Βάλαμε πλάτη για τη πατρίδα, με τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος...μας κατηγορούν γι΄αυτό, αλλά η ιστορία θα μας δικαιώσει..."Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος σας καλεί στην ομιλία του με θέμα: «Στην τελική ευθεία για αυτοδιοικητικές εκλογές και Ευρωεκλογές»
Την Τετάρτη 21 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, στην Σπάρτη, στο ξενοδοχείο Sparta Inn (Θερμοπυλών 109).
Η παρουσία σας θα μου δώσει μεγάλη χαρά.
Σας Ευχαριστώ
Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΔΤ 13.05.2014 "ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ"

Δελτίο Τύπου


Ο Αν.Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος συνεργάστηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Στη συνέχεια της συνεργασίας αυτής, υπήρξε συνάντηση του Γενικού Γραμματέως Λιμένων και λιμενικής Πολιτικής κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών, κύριο Παναγιώτη Τσιριγώτη.  Εκεί γνωστοποιήθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:
1)      Εγκρίθηκε η επισκευή κρηπιδωμάτων στο λιμάνι του Γυθείου. Προϋπολογισμός έργου: 123.000 ευρώ
2)      Εγκρίθηκε η διαμόρφωση πεζοδρομίου στο λιμάνι του Γυθείου. Προϋπολογισμός έργου: 123.000 ευρώ.
3)      Εγκρίθηκε το κόστος επισκευής στο λιμάνι της Μονεμβασιάς. Προϋπολογισμός έργου: 119.300 ευρώ.
Στην συνάντηση αποσαφηνίστηκε επίσης ότι η ένταξη του Λιμένος Γυθείου στο πρόγραμμα κρουαζιέρας έχει ολοκληρωθεί και είναι προς υπογραφή στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επισκεφτούν σύντομα το ενταγμένο πλέον λιμάνι κρουαζιέρας του Γυθείου και να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία για όποιο θέμα μπορεί να προκύψει.

Συνάντηση Αν.Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου με στελέχη της Υγείας στην Βόρειο Ελλάδα.

Ο Αν.Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη και εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Υγείας στην Βόρειο Ελλάδα.
Το πρωί είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Πέτρο Κατικίδη και πλήθος εργαζομένων ακούγοντας τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο γενικότερα στην Υγεία, όσο και ειδικότερα στα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας. Ο κ. Γρηγοράκος συμφώνησε να εντείνουν τη συνεργασία τους και να επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη μια φορά το μήνα ώστε να υπάρχει άμεση πληροφόρηση κι απόκριση σε όποια ζητήματα υφίστανται ή προκύπτουν.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Αναπληρωτής συναντήθηκε με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θρασύβουλο Βεντούρη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Στην συζήτηση που ακολούθησε έδωσαν το παρών και οι υποψήφιες ευρωβουλευτές της «Ελιάς» Εύα Καϊλή και Κατερίνα Τζωρτζοπούλου.
Ο κ. Γρηγοράκος είπε κατά την ομιλία του: «Είμαι συνάδελφος, που ξεκίνησα από χωριό της Λακωνίας και πλέον λέω πως: με δουλειά, με τιμιότητα, με συνεχή προσπάθεια, όλοι δικαιούμαστε να έχουμε μερτικό στο όνειρο.»
Για το ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχουν κάνει τα πάντα για να σταθεί η χώρα όρθια. Οι πολίτες το ξέρουν, το έχουν καταλάβει. Η οργή είναι μεγάλη και δικαιολογημένη, όμως πρέπει να ψηφίσουμε στις εκλογές αυτές ψύχραιμα. Η κατάστασή μας (του ΠΑΣΟΚ) είναι κρίσιμη αλλά αναστρέψιμη, αρκεί να το πιστέψουμε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ φτιάχτηκε για την πατρίδα και τον λαό. Θέλω να πω λοιπόν, με όλη μου τη δύναμη, ότι το ΠΑΣΟΚ «περπάτησε» στον μοναδικό δρόμο που υπήρχε. Το 85% όσων έχουν γίνει ως τώρα το έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ. Είναι λάθος να μην υπερασπίζονται την γραμμή Γεωργίου Παπανδρέου οι εμπνευστές της και να την υπερασπίζομαι εγω. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί εκεί, να παλέψουμε για την παράταξη που έχει προσφέρει τόσα και στην κοινωνία, και στον λαό και στην Πατρίδα και στον καθένα από μας ξεχωριστά. Το βράδυ των ευρωεκλογών πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ του αποτελέσματος της κάλπης η σταθερότητα. Βασικός πυλώνας της οποίας είναι το ΠΑΣΟΚ. Το έχω πει και το ξαναλέω: Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να νομιμοποιείται για να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση. Κι αυτό μόνο ένας μπορεί να το αποφασίσει. Ο Λαός.»
Για την Υγεία σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε την Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με τον Γιώργο Γεννηματά, τον Παρασκευά Αυγερινό και άλλους πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Έχουν γίνει λάθη, εμείς όμως, το ΠΑΣΟΚ καταφέραμε να αποτρέψουμε αδικίες προς τους πολίτες αυτά τα δύο χρόνια. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά το 25εύρω για νοσηλεία και διαμονή στο νοσοκομείο, που αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή θα ήταν νόμος του κράτους. Πρέπει, αφότου περάσουμε στην επόμενη φάση, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα να επανασχεδιάσουμε τον χάρτη της Υγείας στα νέα πρότυπα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με έλεγχο και διαφάνεια».

Συμμετοχή του Αν.Υπουργού Εσωτερικών στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" 13 Μαΐου 2014

Παρακολουθείστε τη συζήτηση στους παρακάτω συνδέσμους.

Σύνδεσμος 1
Σύνδεσμος 2
Σύνδεσμος 3
Σύνδεσμος 4Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ΣΚΑΪ 08 Μαΐου 2014

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» δήλωσε ότι το βράδυ εκλογών πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι οι εκλογές πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα της χώρας να είναι σταθερό: «Θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι» δήλωσε. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Όσον αφορά τη δήλωσή του περί Ουκρανίας και Αφρικής αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές. Είπε ότι έγινε σε μια αποστροφή της ομιλίας του στον Βόλο κι αναφερόταν σε συνέπεια μη πολιτικής σταθερότητας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένας δάσκαλος που δεν τον δέχονται πια στο σχολείο οι μαθητές του μπορεί να κάνει μάθημα; Δεν μπορεί το κόμμα να συνεχίσει να κυβερνάει θα υπάρξουν άλλες λύσεις, δεν χρειάζεται να πέσει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι μέσα σε αυτή την κυβέρνηση, (το ΠΑΣΟΚ) μπορεί να την στηρίζει» σημείωσε.
«Ο Γιώργος (σ.σ Παπανδρέου) παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, επιμένοντας στη θέση του ότι θα τεθεί θέμα συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που τα ποσοστά του στις επερχόμενες εκλογές συρρικνωθούν.
«πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά... Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν... Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε...» τόνισε στην Πρώτη Γραμμή. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ελλάδα TV


Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης καθώς και το σχετικό video: 

Είμαστε η Ευρώπη των Λαών, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές, να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο.
 «Η Ευρώπη είναι το στήριγμα μας, το καινούργιο μας σπίτι»
  
ΕΥΡΩΠΗ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σχετικά με την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές είπε:
«Οι ευρωεκλογές είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα μεγάλο βήμα για την Ευρώπη των Λαών. Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της ύφεσης που περνάει.


Η ύφεση πρέπει να αναστραφεί, πρέπει να ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση λιγότερη λιτότητα και περισσότερη αλληλεγγύη.
Η Ευρώπη φτώχυνε, όχι μόνο ο νότος, όχι μόνο εμείς, όλη η Ευρώπη φτώχυνε.
Αν θέλει να μιλήσει κανείς για μεταρρύθμιση του κράτους, μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να πάμε σε ένα κράτος που, μπορεί να σταθεί στα πόδια του και έχουν μπει τα θεμέλια για το κράτος αυτό, με την διαφάνεια.
Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει, θα αποκτήσει και πάλι το κύρος της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές στερέωμα.
Η οικονομία μας θα ορθοποδήσει, παρά τα λεγόμενα κάποιων πως είναι σε δύσκολη κατάσταση, ναι είναι σε δύσκολη κατάσταση τώρα, αλλά πρόκειται για μια από τις καλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, της εξόδου από την μεγάλη κρίση, αρχίζουμε να μιλάμε λοιπόν για μεταμνημονιακή εποχή. Το μνημόνιο δεν άφησε κανέναν Έλληνα ανεπηρέαστο, που να μην του αλλάξει την ζωή και την οικονομική του κατάσταση.
Η μεταπολίτευση τελείωσε έκλεισε ένα κύκλος 40 χρόνων 1974-2014. Ξεκινάει μια καινούργια Ελλάδα αφήνει πίσω της μια καλή ποιότητα ζωής τις δεκαετίες του 80΄, του 90’, του 2000, αλλά αφήνει πίσω της και μεγάλα ερωτηματικά και προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στα πλαίσια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Κράτους και της ανεργίας που πλήττει τους νέους.»
  
ΠΑΣΟΚ
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ .Γρηγοράκος τόνισε:
«Το 85% αυτών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση και το μνημόνιο έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Στην συνέχεια συνέβαλε και η ΝΔ η οποία στην αρχή ήταν αντιμνημονιακή. 
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πλήρωσε δυσανάλογα  την κρίση. Οι δημοσκοπήσεις είναι δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή.  Έμενα δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω την θέση μου, δεν με ενδιαφέρει να είμαι Υπουργός και την επόμενη μέρα, δεν είμαι θεσιθήρας, εμένα  με ενδιαφέρει η Ελλάδα, έχω μεγαλώσει με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως «Το ΠΑΣΟΚ φτιάχτηκε για να υπηρετεί την Πατρίδα και το Λαό» και σε αυτό πιστεύω. 

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη για την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη καμπή έστω και με τα λάθη του».
ΥΓΕΙΑ
Σχετικά με το θέμα της Υγείας ανέφερε πώς: «Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον χάρτη Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας. Το Κοινωνικό Κράτος πρέπει να επανέλθει οργανωμένο, με διαφάνεια και πάνω απ ’ όλα με έλεγχο».
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Όσον αφορά την διαδικασία και την προετοιμασία του Υπουργείου Εσωτερικών για το βράδυ των εκλογών ανέφερε πως: «Πρόκειται για μεγάλο εγχείρημα με τρεις κάλπες και το  Υπουργείο Εσωτερικών είναι καθ όλα έτοιμο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές με συνεχή ροή αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών».
ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε πως:
«Το Διακύβευμα των εκλογών είναι η σταθερότητα της Κυβέρνησης, τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση χρειάζεται σταθερότητα. Το βράδυ των εκλογών, ο ελληνικός λαός χωρίς εκβιαστικά διλήμματα θα πρέπει να διαλέξει για το μέλλον του. 

Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της χώρας. Το βράδυ των εκλογών δεν πρέπει να διακυβευτεί το μέλλον της χώρας.»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως:

"Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές έχουν το δικό τους νόημα, οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν αυτούς που θέλουν, θα διαλέξουν οι κοινωνίες από μόνες τους, εμείς σαν ΠΑΣΟΚ δεν δώσαμε όπως είδατε ούτε χρίσματα ούτε τίποτα, από κει και πέρα δεν μπορώ να μην στηρίξω για Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, βλέπω πως έχει αποδώσει στην περιφέρεια έργο που πάει προς την σωστή κατεύθυνση. 

Αυτή την στήριξη σε ένα περιφερειακό συμβούλιο που έχει δώσει εξετάσεις και έχει αποδώσει έργο πρέπει να την συνεχίσουμε.
Να πω για όλους τους Περιφερειάρχες πως έβαλαν πλάτη στις δύσκολες στιγμές και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό. Τους ευχαριστώ όλους, Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλον αυτό το καιρό."
ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Ο κ. Γρηγοράκος δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα ζητήματα του τόπου του, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βελτίωση του οδικού άξονα προς την Λακωνία, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στο νομό, η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στο νομό, ένα έργο που θα φέρει την Λακωνία στο κέντρο, στην Ευρώπη.
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Σχετικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος είπε πως:
«Το Σύνταγμα είναι ο φωτεινός σηματοδότης της πορείας της  χώρας προς την Δημοκρατία, η αναθεώρηση του προϋποθέτει συναίνεση όλων μας, όλων των κομμάτων».
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά ο κ. Γρηγοράκος είπε πως:
«Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα ξεκινήσει η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, είναι νομοτελειακό αυτό»

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:


Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Βίντεο από την εκδήλωση PES Activists Sparti


Σάββατο 3 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σπάρτης.


Σημεία Ομιλίας Αν.Υπουργού Εσωτερικών στο Βόλο


Από την Πανθεσσαλική εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Δευτέρα, 05/05/2014Ο κ. Γρηγοράκος ήταν προσκεκλημένος σε πολιτική εκδήλωση της ΕΛΙΑΣ στο Βόλο όπου μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές K. Γαργάλα, Δημήτρης Καρέλας, ο Π. Πάτρας, η Βάσω Στάμου και απηύθυνε χαιρετισμό σε ένα ισχνό από άποψη κόσμου ακροατήριο, παρά την κινητοποίηση που είχε προηγηθεί. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσεγγίζει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν στην ΕΛΙΑ ποσοστά μέχρι και 5%, τότε υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας διότι όπως είπε δεν θα υπάρχει νομιμοποίηση. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να θέσει το δίλημμα στους ψηφοφόρους ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ για την τακτική που ακολουθούν στον τρόπο που πολιτεύονται.


Ο κ. Γρηγοράκος, επανέφερε το δίλημμα Βενιζέλου έτσι όπως εκφράστηκε κεντρικά από την Κυριακή το πρωί τονίζοντας «Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 μήνες που η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, η ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ να φανούν στις εκλογές ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής που δεν έχει τη νομιμοποίηση στο Νομό του ή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ που δεν θα έχει νομιμοποίηση να συνεχίσει να είναι στην Κυβέρνηση ή να είναι μέλος μίας Κυβέρνησης που δεν θα είναι σταθερή».


Προκειμένου μάλιστα να ενισχύσει το επιχείρημά του έκανε στροφή ως προς το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών λέγοντας ευθέως ότι «αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές είναι η σταθερότητα της Κυβέρνησης. Εάν ο λαός θέλει να στηρίξει μία Κυβέρνηση που «έχει βάλει πλάτη» πρέπει να στηρίξει την ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχασε πολλές δυνάμεις σε αυτή την πορεία, έφτασε στο 12%. Εάν δεν επικυρωθεί η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, δεν μπορεί να υπάρχει σταθερότητα στην Κυβέρνηση» σημείωσε.


Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ. αρνούμενος να παραδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ «πληρώνει» πολιτικά και αυτή την επιλογή.


Αναφερόμενος εξάλλου στη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «Ο αγώνας της ΕΛΙΑΣ είναι πολυμέτωπος. Δεν μπορεί ο κ. Κουβέλης να λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Εγώ προσπαθώ να προσεγγίσω αυτή τη στάση και ως γιατρός που είμαι. Το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορώ να καταλάβω πως λέει ναι στον ευρώ αλλά καμία θυσία για το ευρώ» ενώ για «Το ΠΟΤΑΜΙ» σημείωσε ότι « είναι ένα καινούργιο κόμμα που δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση και ότι «δεν θα κάνουμε πολιτική στου κασίδη το κεφάλι»

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

PES (Party of European Socialists) Activists ΣΠΑΡΤΗΣ: «Το Μέλλον σου είναι το Μέλλον μας»Πολιτική συζήτηση για τους νέους διοργάνωσε η νεοσύστατη ομάδα των PES Activists Σπάρτης, των νέων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με έδρα τη Σπάρτη, σε συνεργασία με τους PES Activists Αθήνας, το Σάββατο 3 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σπάρτης.
Oι PES Activists μίλησαν για την Σπάρτη, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη που οραματίζονται. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης για τους νέους. Παράλληλα τέθηκε το μεγάλο στοίχημα: η οικοδόμηση της Kεντροαριστεράς της εποχής μας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που στάθηκε στην Ελπίδα που σηματοδοτούν εκδηλώσεις σαν αυτή των PES activists Sparti, όπως και στην ουσιαστική πολιτική και ηλικιακή ανανέωση που προτείνει-προτάσσει το Ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς Δημοκρατική-Παράταξη».
Εκ μέρους των PES Activists Sparti μίλησαν η Τέτα Θεοδωροπούλου και ο Γιάννης Τσαρκαλής, παρουσιάζοντας τη νεοσύστατη ομάδα τους και μιλώντας παράλληλα για θέματα όπως η νεανική επιχειρηματικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ τοποθετήσεις έκαναν οι Παναγιώτης Δουδωνής και Αλέξανδρος Κατσιώτης, παρουσιάζοντας τους στόχους και την προεκλογική καμπάνια “knock the vote” του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και του υποψηφίου του για την Προεδρεία της Επιτροπής, Μάρτιν Σούλτς. 


 
Παράλληλα, οι τρεις παρόντες νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, Πασχάλης Αγανίδης, Βάσω Σουλαδάκη και Κατερίνα Τζωρτζοπούλου μίλησαν για τους νέους και την Ευρώπη και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού. Τέλος, μέσω skype χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Θοδωρής Δουλουμπέκης από τους PES Activists Κρήτης, καθώς και η ακτιβίστρια Estella Pineiro από τις Βρυξέλλες, υπεύθυνη για την πανευρωπαϊκή καμπάνια των Σοσιαλιστών.
Το κίνημα των PES Activists, των νέων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος φέρνει την ευρωπαϊκή πολιτική στο τοπικό επίπεδο, δομημένο σε οργανώσεις πόλης σε όλη την Ευρώπη. Οι νέοι ακτιβιστές παίρνουν στις πλάτες τους το κύριο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του PES, η οποία για πρώτη φορά θα διεξάγεται πανευρωπαϊκά πόρτα-πόρτα. Το κίνημα των PES Activists εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, με την Κρήτη, την Αθήνα, τον Πειραιά και τώρα τη Σπάρτη να έχουν ήδη τη δική τους ομάδα σοσιαλιστών ακτιβιστών.

Βίντεο από την εκδήλωση

Η σελίδα στο facebook των Pes Activists Sparti 
Φωτογραφίες από τη συζήτηση