Λεωνίδας Γρηγοράκος

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας - Υπ.Βουλευτής Λακωνίας Πασοκ
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου
«Έδωσα τον Όρκο του Ιπποκράτη και τον τηρώ σε κάθε τομέα της ζωής μου. Η ιατρική δεν είναι μόνο επιστήμη, είναι και στάση ζωής». «Υπήρξα πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα σας και θα παραμείνω για όσο μου επιτρέψουν οι δυνάμεις μου»

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το ατύχημα στην Εγνατία Οδό 06.10.2014

Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα θερμά του συγχαρητήρια απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σε όλους όσοι συμμετείχαν στην άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής 5/10/2014.


Σημειώνεται ότι έξι (6) λεπτά μετά την πρώτη κλήση στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο του συμβάντος το πρώτο ασθενοφόρο ενώ συνολικά μετείχαν στην επιχείρηση 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα.


Ο κ. Βορίδης εξήρε τον τρόπο που λειτούργησαν οι Διασώστες και οι Γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσήλθαν με αυταπάρνηση στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας).


Σημαντική, όμως, ήταν και η συμβολή του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων Βέροιας, ΑΧΕΠΑ και Γ. Γεννηματά – Αγ. Παύλου, το οποίο υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να περιθάλψει κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τους τραυματίες.


Πολλά μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Βέροιας βρέθηκαν στις θέσεις τους πολύ πριν ειδοποιηθούν αφού ενημερώθηκαν από τοπικά μέσα για τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Στην πρωτοφανή κινητοποίηση μετείχαν ακόμη και γιατροί του ΠΕΔΥ αλλά και συνταξιούχοι γιατροί και τραυματιοφορείς οι οποίοι στελέχωσαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.


Από την πρώτη εξάλλου στιγμή ομάδα Ψυχολόγων και Ψυχιάτρων μετέβη στο ΓΝ Βέροιας προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των θυμάτων.


Σε σχετική δήλωση του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού περιστατικού και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οφείλω παράλληλα να εκφράσω δημοσίως τα συγχαρητήρια μου στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα Υγείας, το οποίο αντέδρασε άμεσα και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού και λυπηρού περιστατικού».  

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ από την πλευρά της η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και του ΕΚΑΒ, με την οποία συγχαίρει το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση, την υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και τον αλτρουισμό που επέδειξε, στο ατύχημα που συνέβη χθες, στην Εγνατία Οδό.