ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Σημεία παρέμβασης βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου στην εκπομπή “Kontra 24” Πέμπτη, 01.10.2015



Για τα λάθη του ΔΝΤ και την αναδιάρθρωση του χρέους
Επιτέλους οι δανειστές παραδέχονται τα λάθη τους. Είναι γεγονός ότι το πρώτο πρόγραμμα δεν ήταν καλά οργανωμένο, δεν ήταν καλά σχεδιασμένο, είχε πολλά προβλήματα και υπήρχε βέβαια και η απειρία σε σχέση με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι μηχανισμοί και γι' αυτό και ζητήσαμε τη συμβολή του ΔΝΤ. Ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο είχε πολλά λάθη και το οποίο το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Κάποια στιγμή θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Βουλή, οι Έλληνες να ζητήσουν τη διόρθωση αυτού του λάθους. Και οι δανειστές θα το δεχτούν αυτό. Το ξέρουμε όλοι και το ξέρουν και οι ίδιοι ότι ειδικά το πρώτο πρόγραμμα ήταν σε λάθος κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα κάνουν την καλή κίνηση να διορθώσουν τις επιπτώσεις του.
Πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει παρ' όλες τις μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις που είχε η τελευταία κυβέρνηση που δεν ήταν σταθεροποιημένη. Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ξεπεράσει τις δυσκολίες, εμείς θα είμαστε δίπλα της. Πιστεύω ότι η Ελλάδα σε δύο χρόνια μπορεί να πάρει μπροστά, έχει τις κατάλληλες δυνατότητες να το πετύχει. Και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό γιατί έχει κουραστεί πάρα πολύ.


Για την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία
Δεν έχω μετανιώσει για την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι ήταν μια κυβέρνηση η οποία επεβλήθη από τον ελληνικό λαό. Οι στιγμές ήταν τέτοιες που δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό. Εξάλλου, συγκριτικά, μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομίζω ότι ιδεολογικά η τελευταία δεν στέκει. Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες ιδεολογικές δυσκολίες, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που στήριξε τα σχέδια νόμου και όχι οι ΑΝΕΛ.


Για τους ΑΝΕΛ
Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο μόνο καταγγέλλει και κατασυκοφαντεί τα πάντα και τους πάντες. Δεν έχει κάνει ποτέ ούτε μια ρεαλιστική πρόταση, τι θα κάνει για τη χώρα, πώς θα πάει μπροστά αυτή η χώρα, τι θα κάνουν οι Έλληνες με όλα τα προβλήματα που έχουν. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, οι εκπρόσωποί του υβρίζουν και κατασυκοφαντούν τους πολιτικούς, την πολιτική. Κερδίζουν τις εντυπώσεις συκοφαντώντας. Αυτός είναι ο πολιτικός τους λόγος.


Για το μέλλον της χώρας
Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία από την πλευρά του κυρίου Τσίπρα καθώς του δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία να μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα πολύ γρήγορα από το μνημόνιο. Περίμενα ότι θα είχε την πολιτική ικανότητα, την γενναιοδωρία και τη γενναιότητα να δώσει τη δυνατότητα στις δυνάμεις εκείνες που τον στήριξαν και του έδωσαν την ψήφο τους υπέρ του μνημονίου - για να έχει μια μεγάλη πλειοψηφία - να είναι πάλι όλες ενωμένες για να μπορέσουν να βάλουν τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης, μια τροχιά μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο Σύνταγμά μας, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την ανεργία, τι θα κάνουμε για τους νέους, να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική για τα προσεχή χρόνια και να πούμε ότι όταν έρθει η στιγμή να πάμε σε εκλογές σε τρία, τέσσερα χρόνια όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έχουμε δώσει τη απαραίτητη μάχη για τη χώρα.