ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Ένα 90,4 fm - Παρασκευή, 16.10.2015



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM,
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  «ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΕΡ»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ



Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2015

Για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Γ. Λαγός με τους βουλευτές του ΚΚΕ
Ο κανονισμός της Βουλής είναι σαφής σε αυτά τα θέματα. Φαίνεται ότι ο κύριος Βαρεμένος δεν έχει ακόμη εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν ο Πρόεδρος σηκωθεί όρθιος, η συνεδρίαση διακόπτεται και ο ομιλητής θα πρέπει να φύγει από την αίθουσα. Αν δεν φύγει από την αίθουσα, τότε μπαίνει ο φρούραρχος και τον οδηγεί εκτός αίθουσας. Και μετά υπάρχουν και κυρώσεις.  Νομίζω ότι ο κύριος Βαρεμένος αιφνιδιάστηκε και νομίζω ότι άφησε και πολύ χρόνο στον Λαγό για να πάει πέρα-δώθε. Αυτό ήταν άσχημο.

Για την Έκθεση των Σοφών για το ασφαλιστικό
Θεωρώ ότι οι προσεγγίσεις των σοφών είναι κοντόφθαλμες, ούτε θεμελιώνουν ορθολογικές πολιτικές. Εγώ θα ήθελα ο πρωθυπουργός να πάρει πάνω του το ζήτημα της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος συζητώντας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς και εργασιακούς φορείς. Πρέπει να αποφύγουμε αυτό το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κραχ του ασφαλιστικού. Το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό και γι' αυτό είπα ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να το πάρει πάνω του. Όλα αυτά τα προαπαιτούμενα του μνημονίου θα δοκιμάσουν και τις αντοχές της κυβέρνησης.

Για την σύνδεση της σύνταξης με τα περιουσιακά στοιχεία
Αυτό είναι ό,τι πιο κομμουνιστικό έχει ακουστεί ποτέ. Είναι δυνατόν να το λέμε αυτό; Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα καθεστώτα. Νομίζω ότι πρόκειται για ερασιτεχνισμούς. Η κυβέρνηση προσπαθεί με πρωτοφανείς αυτοσχεδιασμούς να διαχειριστεί αυτά τα μεγάλα θέματα και προβλήματα της χώρας και της οικονομίας. Είναι ξεκάθαρο ότι στερείται ενός ουσιαστικού και ρεαλιστικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Αυτοί οι αυτοσχεδιασμοί δείχνουν έλλειψη γνώσης και εμπειρίας και οδηγούν την κυβέρνηση σε συνεχείς παλινωδίες. Το είδαμε και τις προηγούμενες μέρες με άλλα θέματα, με την αυτοτέλεια των πανεπιστημίων και των δήμων.
Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι ένα άμορφο και ασπόνδυλο σχήμα, είναι δέσμια των ιδεοληψιών. Χθες στη βουλή δεν ήξεραν τι είναι συνταγματικό και τι είναι αντισυνταγματικό, δεν μπορούσαν να αρθρώσουν ορθό πολιτικό λόγο.

Για την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με τα εφαρμοστικά μέτρα
Ό,τι είναι θετικό θα το κάνουμε. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε εμείς στο ”όχι”. Εμείς δεν σκοπεύουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω και να καταψηφίσουμε όπως έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιά. Ο πρωθυπουργός όμως ακόμα και σήμερα οφείλει να συζητήσει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις τα μεγάλα θέματα του ασφαλιστικού και ό,τι έχει σχέση με την σοβαρή πορεία της χώρας χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς φανφαρονισμούς. Ο Τσίπρας πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί αν δεν το κάνει αυτό, τότε για άλλη μια φορά θα είναι αφερέγγυος. Εγώ δεν ξέρω πόσο θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση, δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η μνημονιακή μετάλλαξη του Τσίπρα θα είναι αναίμακτη για τον ίδιο και για το κόμμα του. Πιστεύω ότι η προσγείωσή του στην σκληρή πραγματικότητα μας προτρέπει να αναρωτηθούμε με ποιες δυνάμεις θα υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Γιατί μέσα στο κόμμα του έχει ακόμα δυνάμεις οι οποίες δεν πιστεύουν σε αυτά. Και αυτό είναι ένα μεγάλο μείον την κυβέρνησης. Θεωρώ ότι το σχήμα που έχει σήμερα η κυβέρνηση είναι ακατάλληλο και ανήμπορο.

Για τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας
Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα, ένα δημοκρατικό κόμμα το οποίο χρειάζεται και αυτό την ανασυγκρότησή του. Χρειάζεται να συμπεριλάβει και άλλες ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θα βοηθήσουν την παράταξη να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο εσωτερικό του. Χρειάζεται ένα πρόσωπο που να δώσει μια καινούργια ώθηση, μια καινούργια ελπίδα, ένα καινούργιο ιδεολόγημα στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί και η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την πυξίδα της τον τελευταίο χρονικό διάστημα. Και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι επαρκείς για τον χώρο, καλύπτουν όλο το φάσμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως σωστό από την πλευρά μου να παρέμβω στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος. Πιστεύω ότι οι νεοδημοκράτες θα διαλέξουν τον καλύτερο διότι πραγματικά το κόμμα αυτό ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια.