ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Τρικάλων Ζυγός 100 fm - Δευτέρα, 19.10.2015






Με αφορμή την φράση «Που είναι ο Σάκης»
Το χιούμορ λείπει από την ζωή μας, και είναι καλό να υπάρχει. Τελικά τον Σάκη τον έψαξα στην ολομέλεια της Βουλής αλλά δεν τον βρήκα. Με τον  Σάκη Παπαδόπουλο είμαστε φίλοι και συμφοιτητές από το πανεπιστήμιο, έχουμε περάσει τα ωραία φοιτητικά χρόνια της ελπίδας και των ονείρων στην Ιατρική σχολή, εγώ βέβαια ήμουν στην ΠΑΣΠ, ενώ ο Σάκης στο ΚΚΕ. Εκτός βέβαια από αυτό, υπάρχει και ένα άλλο περιστατικό μέσα στην Επιτροπή, που του είπα «Σάκη, τι χάπια πήρες και μας τα λες αυτά…», διότι εδώ παρακολουθούμε μια Οβιδιακή μετάλλαξη. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει κανείς που έχει περάσει από το ΚΚΕ, ότι είμαστε το κέντρο της γης επειδή μας παρακολουθεί ο Ολάντ, η Μέρκελ και Ομπάμα. Η φιλοσοφία του ΚΚΕ δεν είναι ότι το μνημόνιο είναι το κέντρο της γης, αλλά ότι πρέπει να μπει ο άνθρωπος στο προσκήνιο.
Για την οικονομική επικαιρότητα
Έρχεται Αρμαγεδδών. Ο σοφός λαός θα λάβει τα επιχείρια. Μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ στους αγρότες και πολλά άλλα, τα οποία εμείς βέβαια δεν θα τα ψηφίσουμε. Το 3ο Μνημόνιο, είναι το χειρότερο, διότι δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική. Το 95% των εσόδων προβλέπεται από αύξηση φόρων, ενώ μόλις 5% από μείωση δαπανών.
Σχετικά με τις επιλογές Τσίπρα
Ο Τσίπρας έφερε την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Έκανε τον δρόμο από άσφαλτο, χώμα. Εμείς είχαμε ζορίσει τον Ελληνικό λαό και πετύχαμε αποτελέσματα, αλλά ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει τα δικά του. Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο, αν είχε λάβει τα μέτρα που εμείς προτείναμε, αν είχαμε προχωρήσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, τότε πολύ σύντομα θα μπορούσαμε να δανειστούμε από τις αγορές και να μην έχουμε ανάγκη του ΔΝΤ. Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε την πολιτική της αερολογίας, των θεωρητικών διαλέξεων, του αχρείαστου δημοψηφίσματος και τώρα καλείται να εφαρμόσει την συμφωνία που υπέγραψε ο ίδιος. Εμείς φροντίσαμε να στηρίξουμε την χώρα και όχι το κόμμα, για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Αναφορικά με την κυβερνητική συνεργασία
Το κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καμία προγραμματική συμφωνία. Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν περιβάλλεται από προγραμματικό πλαίσιο, αλλά είναι αντιφατική. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα πολύ δεξιό κόμμα που οι αναφορές του στην Ευρώπη είναι η Λεπέν.  Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας επέλεξε έναν εταίρο με γνώμονα να μην τον ενοχλεί, να του κάνει όλα τα χατίρια και να μην του δημιουργεί προβλήματα. Προβλέπω όμως, ότι ο κ. Τσίπρας αφού χρησιμοποιήσει τους ΑΝΕΛ, θα τους πετάξει στα σκουπίδια και θα ζητήσει αλλού στήριξη, διότι έτσι έχει μάθει να κινείται. Το ΠΑΣΟΚ όμως, εξ όσων γνωρίζω, και η προσωπική μου θέση  είναι ότι η πόρτα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι κλειστή. Είναι σαφές ότι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεργαστώ με το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί του.