ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm και του δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό



Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας,

στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm και του δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό 

http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=744305

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2015

Για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς η Δημοκρατική Παράταξη  
Ο κύριος πρωθυπουργός έχει κάνει την επιλογή του. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να παραδεχθεί την πραγματικότητα, πρέπει να παραδεχθεί ότι δεν είναι όλα έτσι όπως τα έχει φανταστεί, ότι όλα θα είναι ρόδινα. Κάποια στιγμή η αντιπολίτευση πρέπει να ακολουθήσει τον θεσμικό της ρόλο, δηλαδή να κάνει αντιπολίτευση. Και αυτά που ήξερε ο κύριος Τσίπρας με την ανεπάρκεια των στελεχών που έχει μαζέψει δίπλα του, την πρωτοφανή πολιτική ανεπάρκεια δεν είναι σύμφωνα με τις δικές μας προθέσεις. Εμείς πληρώσαμε το μάρμαρο για έξι χρόνια και αυτή την στιγμή έχουμε κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις.
Εμείς δεν έχουμε καμία εκδικητική πρόθεση. Δεν μπορώ να πω για το ανθρώπινο στοιχείο το οποίο εγώ προσωπικά και οικογενειακά δεν θέλω να το θυμάμαι καθόλου. Με τα παιδιά μου που έχουν υποστεί bullying στο σχολείο. Αυτά τα έχω ξεχάσει, εμείς οι πολιτικοί αυτά οφείλουμε να τα ξεχάσουμε. Πρέπει να έχουμε αμνησία και αμνηστία, πρέπει να συγχωρούμε και να ξεχνάμε. Όμως σε αυτή την συγκεκριμένη φάση καταθέτουμε τις προτάσεις μας και δεν μπορούμε να πάμε με αυτή την παρέα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι ένα συνονθύλευμα ακατάλληλων δυνάμεων που είναι ακόμα εγκλωβισμένες σε αντιμνημονιακές ρητορείες και αδυνατούν να αντιληφθούν το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οφείλουν να κινηθούν υποχρεωτικά ή αλλιώς η χώρα πάει με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Οι θέσεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι σοβαρές, πρέπει να είναι υπεύθυνες, χωρίς ακρότητες, χωρίς λαϊκισμούς. Όμως ο πρωθυπουργός συνεχίζει τον λαϊκισμό. Χθες μίλαγε για τις τράπεζες, μίλαγε λες και είμαστε όλοι σε μια χώρα λωτοφάγων και δεν θυμόμαστε τι έχει πει. Εγώ πιστεύω ότι εμείς πρέπει να είμαστε μια μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο, για την κοινωνία, όπως πιστεύουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια κάναμε μια φιλότιμη προσπάθεια.

Για το περιθώριο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ
Εμείς θέλουμε μια προοδευτική συμμαχία όχι όμως με τους φίλους του κυρίου Τσίπρα. Εμείς έχουμε πει ότι με αυτό το συνονθύλευμα του κυρίου Καμμένου δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε. Εμείς συζητάμε αλλά θα πρέπει να έχουμε ως βάση την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, την μεταρρύθμιση. Στη βάση της αναθεώρησης του εκλογικού νόμου, του Συντάγματος. Η χώρα πρέπει να ξεπεράσει τα αδιέξοδά της. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα 10-15 σημείων, να πούμε ότι θα τα κάνουμε αυτά και θα τα δώσομε σε ένα συμβόλαιο τιμής με το λαό. Να κάνουμε όμως και την αυτοκριτική μας, όχι όπως κάναμε την προηγούμενη φορά με τον Σαμαρά που υπογράψαμε κάτι μεταξύ μας και μετά ψάχναμε να βρούμε τι ακριβώς υπογράψαμε. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί είναι διαφορετικές οι καταστάσεις. Πρέπει να γίνουν σε μια διαφορετική βάση. Εμείς αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές πρώτα από όλα. Θέλουμε η κυβέρνηση αυτή να είναι διαφορετική και θέλουμε όλα αυτά που θα γίνουν να έχουν την σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζεται ένα καινούργιο κοινωνικό συμβόλαιο. Αν ο κύριος Τσίπρας προτίθεται να μπει σε μια τέτοια διαδικασία εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Εμείς δεν απαρνιόμαστε τι έχουμε ψηφίσει, ο κύριος Τσίπρας το κάνει αυτό. Αν ο πρωθυπουργός προσχωρήσει στον ρεαλισμό – αν και αυτό μένει να το δούμε γιατί προς το παρόν άλλα λέει και άλλα κάνει – εμείς αυτό το βλέπουμε σαν θετικό γεγονός όχι όπως γινόταν όταν αντιπολιτευόταν εκείνος και έβλαψε τη χώρα. Αν αποδείξει την απαιτούμενη στιβαρότητα και σοβαρότητα, εμείς είμαστε εδώ γιατί οφείλουμε να ασκήσουμε μια δημιουργική, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Εμάς δεν μας εκφράζει ούτε ο ακραίος λαϊκισμός  του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι μικροπολιτικές κορώνες γιατί δεν ωφελούν τη χώρα και δεν ωφελούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν οι μεταρρυθμίσεις σε αυτή την ομάδα που κυβερνά σήμερα δεν προκαλούν αποστροφή, εμείς είμαστε εδώ.