ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο κανάλι Έψιλον και τον δημοσιογράφο Κ. Χαρδαβέλα – Τετάρτη, 14.10.2015



Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο κανάλι Έψιλον και τον δημοσιογράφο Κ. Χαρδαβέλα – Τετάρτη, 14.10.2015


Για την πρόοδο στην λίστα Λαγκάρντ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόπτεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, όταν επτά μήνες έχει ελέγξει μόνο δώδεκα υποθέσεις από τις περιβόητες λίστες.  Ας μην κατηγορούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν προχωρήσει τους ελέγχους ως θα όφειλαν. Δεν πρέπει τα στελέχη της κυβέρνησης να αποκρύπτουν την αλήθεια. Τα προηγούμενα χρόνια ελέγχθηκαν 250 υποθέσεις, ενώ το 2015 μόλις δώδεκα, και αυτό είναι απαράδεκτο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για «ηθικό πλεονέκτημα» όταν τέσσερις Υπουργοί της υπέβαλαν ανακριβές πόθεν έσχσες. Ας μην χρησιμοποιούν τα τσιτάτα για να παραπλανούν την κοινωνία.
Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Οδηγούν σε αδιέξοδο.  Είναι ένα φορομπηχτικό πρόγραμμα. Το 90% των εσόδων προβλέπεται από αύξηση της φορολογίας, ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό από την περικοπή των δαπανών. Όποιος ζει μέσα στην αγορά βλέπει ότι υπάρχει αδυναμία στην καταβολή των φόρων. Αν εφαρμοστεί η Ελλάδα θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Στην πατρίδα μου την Σπάρτη, τα μισά μαγαζιά είναι κλειστά, στο εμπορικό κέντρο της Σπάρτης, στη Λυκούργου και τη Παλαιολόγου πλέον δεν κινείται τίποτα.

Σχετικά με την δημόσια Υγεία
Τα νοσοκομεία λειτουργούν λόγω του εθελοντισμού του προσωπικού και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Υπουργός απολύει 150 νοσηλευτές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, διότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει τα χρήματα να τους πληρώσει.
Για την πραγματική οικονομία
Ο Λένιν έλεγε ότι οι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας είπε στις ΗΠΑ ότι η κρίση πέρασε και η Ελλάδα εμπνέει ασφάλεια. Την επόμενη μέρα ακριβώς βγήκε ο κ. Τσακαλώτος και είπε ότι μπορεί να γίνει κούρεμα. Η αμφιθυμία της κυβέρνησης και των στελεχών της δεν οδηγεί πουθενά.
Αναφορικά με την κινητικότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς
Σήμερα ήρθε στην Ελλάδα ο Μάσιμο ντ' Αλέμα. Ο χώρος πρέπει να αναζωογονηθεί. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο προοδευτικός. Το συντηρητικό υπάρχει από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να φτιαχτεί κάτι νέο, που να δίνει την ευκαιρία στην νεολαία να πιστέψει, διότι χωρίς νεολαία δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία για ένα νέο όνειρο.