ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη. Πέμπτη, 15.10.2015




ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2015

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Παιδείας
κ. Ν. Φίλη

ΘΕΜΑ: «Προϋπηρεσία υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β’θμιας εκπαίδευσης»

Το Υπουργείο Παιδείας, με την υπ’ αριθμ. 119392/Ε2/24-7-2015 εγκύκλιο, καθόρισε τον τρόπο μοριοδότησης για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών.  Με βάση την εν λόγω εγκύκλιο, ενώ στη μοριοδότηση προσμετράται η προϋπηρεσία από το 2012 και μετά,  δε συμβαίνει το ίδιο και για την προϋπηρεσία των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012.
Με τον νέο τρόπο υπολογισμού της προϋπηρεσίας, θα συμβεί σε πολλές περιπτώσεις το αδιανόητο: αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που δεν έτυχε να  υπηρετήσουν  από 1/9/2012 και μετά -ενώ μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ουσιαστική προϋπηρεσία - να βρεθούν σε χαμηλότερη θέση στην κατάταξη του πίνακα αναπληρωτών από συναδέλφους τους με μικρότερη πραγματική προϋπηρεσία.
Ο τυχαίος και άνευ αιτιολογίας ορισμός της 1ης Σεπτέμβρη 2012, ως χρονικής αφετηρίας για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας, συνιστά ακατανόητη πράξη και κατάφορη αδικία εις βάρος ομάδας πολιτών ενώ γεννά ερωτήματα για το λόγο της επιλογής της.
Η εν λόγω πρακτική παραβιάζει,  εξάλλου, την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών της Ε.Ε.  

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να αλλάξει τον υφιστάμενο παράλογο και άδικο τρόπο μοριοδότησης της προϋπηρεσίας των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών; Αν ναι, ποιος θα είναι ο χρονικός ορίζοντας πραγματοποίησης αυτής της αλλαγής;
           
Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                                                                Λεωνίδας Γρηγοράκος