ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “KONTRAST” (KONTRA CHANNEL). Κυριακή, 3/2/2019



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “KONTRAST” (KONTRA CHANNEL)



Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019




Οι εκλογές ως λύση στο θεσμικό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν μπορεί να γίνουν τόσο πολύ σοβαρές ενέργειες και να παρθούν τόσο σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα με πολιτικά απολιθώματα” και βουλευτές, οι οποίοι έχουν περάσει από όλα τα κόμματα της Βουλής και διακρίνονται για τον πολιτικό τους αμοραλισμό. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής αποτελούν τον καταστατικό χάρτη λειτουργίας της χώρας. Δεν μπορεί οι αποφάσεις για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής να παρθούν από μια μόνο επιτροπή. Η κυβέρνηση στηρίζεται από πολιτικά “κουρέλια”. Αυτή η κατάσταση – μια κυβέρνηση μειοψηφίας να στηρίζεται από διάφορους βουλευτές, διαφόρων συμφερόντων – θυμίζει την πολιτική αποστασία του 1965. Οι βουλευτές ψηφίστηκαν για ένα συγκεκριμένο λόγο. H εντολή του λαού σε αυτούς ήταν διαφορετική, δεν ήταν για να δίνουν πλασματικές πλειοψηφίες. Η δημοκρατία μας, που ανήκει στον δυτικό κόσμο, απαιτεί άλλη αντιμετώπιση. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, η χώρα παθαίνει ανεπανόρθωτη βλάβη. Αυτό που συμβαίνει είναι μείζον θεσμικό ατόπημα και η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.



Αναγκαία για τη χώρα η αναπτυξιακή πολιτική με κοινωνικό πρόσημο
Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, με περισσότερο κοινωνικό κράτος και κοινωνική ευαισθησία. Χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση, την οποία μπορεί να εξασφαλίσει η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής. Οι πολίτες δεν μπορούν να ζήσουν με την επιδοματική πολιτική. Επομένως, για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, διαφορετική από τη σημερινή, που να είναι σταθερή και να εμπνεύσει τις ξένες επενδύσεις. Η “πρώτη φορά Αριστερά” απέτυχε παταγωδώς τέσσερα χρόνια τώρα. Δεν έχει γίνει ούτε μια σοβαρή επένδυση, ούτε ένα μεγάλο έργο στη χώρα. Η υγεία, η παιδεία, τα κοινωνικά αυτά αγαθά, είναι σε άθλια κατάσταση. Υπάρχουν παντού διασωληνωμένοι άνθρωποι στους διαδρόμους των νοσοκομείων της χώρας. Υπάρχει επιδημία της γρίπης. Πέρσι θρηνήσαμε πολλούς θανάτους από την γρίπη. Φέτος, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο απολογισμός θα είναι χειρότερος γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Υπάρχουν 150 κρεβάτια κενά, που δεν λειτουργούν. Στο τέλος του χρόνου είχαμε μεγάλες απώλειες ιατρικού προσωπικού (επικουρικοί γιατροί, πρώην γιατροί δομών ΙΚΑ, συνταξιοδοτήσεις). Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άρα, η συγκεκριμένη κυβέρνηση τι προσφέρει στη χώρα; Γιατί να παραμείνει στην εξουσία; Είναι επιζήμιοι και πρέπει να φύγουν.



Αμοραλιστική η διακυβέρνηση Τσίπρα
Όποιος έχει βάλει το χέρι του στο μέλι, θα πρέπει να τιμωρηθεί με τον σκληρότερο τρόπο. Αλλά, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις, να υπάρχουν στοιχεία γιατί δεν μπορούμε να θίξουμε υπολήψεις και να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν μπορούμε να λασπώνουμε πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, ικανότατα στελέχη, επειδή η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το “δόγμα Πολάκη”: “βάλτε μερικούς στη φυλακή, για να κερδίσουμε τις εκλογές”. Αυτή η άποψη, η οποία είναι και η κυρίαρχη άποψη των κυβερνώντων σήμερα, είναι ό,τι πιο φασιστικό υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Θεωρώ την σημερινή κυβέρνηση την πιο δεξιά κυβέρνηση στα χρόνια της αντιπολίτευσης, η οποία έχει Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ. Θέλει να καταλάβει τον χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ στηρίζει τον Μαδούρο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Την τελευταία στιγμή η κ. Ξενογιαννακοπούλου συγκρότησε νέα Γενική Γραμματεία, χωρίς αντικείμενο. Η κυβέρνηση αύξησε τις θέσεις των γενικών γραμματέων από 60 σε περίπου 100 και τους τοποθέτησε με κομματικά κριτήρια. Φορτώνει συνεχώς τον δημόσιο τομέα, ενώ η πραγματική οικονομία δεν πάει καλά. Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια στρατηγική “καμμένης γης” και οδηγεί τη χώρα σε διχασμό. Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν μόνο και μόνο για να γαντζωθούν ο κ. Τσίπρας και παρέα του στην εξουσία με κάθε τρόπο.