ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο Mega και τους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη - Τρίτη 20.10.2015‏

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=39322&subid=2&pubid=35229003

Με αφορμή την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Συνάντησα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου καθώς έβγαινε από την εκπομπή σας και του έθεσα επιτακτικά για μια ακόμη φορά το πολύ σοβαρό θέμα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών στην Λακωνία. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχουν υλοποιήσει ούτε αντιπλημμυρικά έργα, ούτε έχει κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη, ούτε έχουν ενισχύσει τους πυροπαθείς με μια αξιοπρεπή οικονομική βοήθεια. Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να δράσουν διότι υπάρχει ο κίνδυνος με μια μεγάλη βροχή να κατέβει όλο το βουνό μέσα στην Νεάπολη και τα χωριά.
Για την μνημονιακή μεταστροφή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ
Θα προτιμούσα τον προεκλογικό Τσίπρα που έλεγε τα δικά του, ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και τον κόσμο, παρά να βλέπω ένα Τσίπρα που να μην έχει αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια για την αλλαγή της Ευρώπης, που να μην λέει τίποτα που να δίνει ελπίδα και να λέει ότι τα ίδια κάνατε κι εσείς. Αυτή είναι η πιο λυπηρή μετάλλαξη πρωθυπουργού που έχει γίνει ποτέ. Η μετάλλαξη διήρκεσε μόλις 17 ώρες και από αντιμνημονιακός, έγινε λάτρης του μνημονίου. Τελικά δεν άλλαξε η Ευρώπη αλλά ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυνατόν το 0,6% της Ευρώπης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη;
Ο Τσίπρας πήγε να υπογράψει το μνημόνιο με όλα τα στελέχη και τις ιδεοληψίες πους. Παρά το ότι έφυγε το σκληρό ιδεοληπτικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ακόμη υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναχρονιστικές και ιδεοληπτικές δυνάμεις. Με όλο τον σεβασμό σε όλα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους “λυπάμαι”.
Αναφορικά με τα νέα μέτρα
Έρχεται φοροκαταιγίδα. Έρχεται οικονομικό κραχ, αστραπές, βροντές και καταιγίδες. Νέα μέτρα για τους αγρότες, το ασφαλιστικό. Που είναι τα ισοδύναμα; Που είναι οι προτάσεις τους; Είναι δυνατόν να ζητάει ο πρωθυπουργός από εμάς προτάσεις; Η κυβέρνηση παραπαίει, δεν έχει κανένα στρατηγικό σχέδιο. Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική, είναι γεμάτη αμφισημίες. Άλλα έταξε και άλλα κάνει. Αφού δεν μπορούσε να κάνει αυτά που έταξε τότε να παραδώσει την εξουσία. Το νέο μνημόνιο είναι φορομπηχτικό. Τα έσοδα προβλέπονται πάνω από το 90% από αύξηση των φόρων, ενώ δεν υπάρχει αναπτυξιακό πλάνο.
Αναφορικά με την κυβερνητική συνεργασία

Το κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καμία προγραμματική συμφωνία. Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν περιβάλλεται από προγραμματικό πλαίσιο, αλλά είναι αντιφατική. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα πολύ δεξιό κόμμα που οι αναφορές του στην Ευρώπη είναι η Λεπέν. Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας επέλεξε έναν εταίρο χωρίς πρόγραμμα αλλά με γνώμονα να μην τον ενοχλεί, να του κάνει όλα τα χατίρια και με αντάλλαγμα ορισμένα υπουργεία. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής συνεννόησης, ενώ πλέον η κυβέρνηση δεν έχει καμία ιδεολογία.