ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρασκευή, 20/7/2018



Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018


Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με θέμα τις πράξεις παράνομων και λαθραίων υλοτομιών δασικών δένδρων στην ευρύτερη περιοχή του ευαίσθητου δασικού οικοσυστήματος του Ταϋγέτου. Στην ερώτηση, ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι καταγγελίες των απλών πολιτών και φορέων για τις πράξεις παραβατικότητας που άπτονται των αντικειμένων της δασικής νομοθεσίας δεν περιορίζονται μόνο στην εν λόγω περιοχή, αλλά και στα δάση και τις δασικές εκτάσεις όλης της Πελοποννήσου.
Επιπλέον, στην ερώτηση αναδεικνύεται ότι οι Δασικές Υπηρεσίες βιώνουν μια τραγική κατάσταση στην καθημερινή τους λειτουργία καθώς τα προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Δασοπροστασίας δεν εκτελούνται, οι δασικοί υπάλληλοι είναι απλήρωτοι για τις υπερωρίες, τις περιπολίες και τις διανυκτερεύσεις τους στην ύπαιθρο εδώ και δυόμιση χρόνια, τα υπηρεσιακά οχήματα είναι ακινητοποιημένα, οι ελλείψεις σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό των δασικών υπηρεσιών ξεπερνούν κάθε όριο, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού (70 Δασολόγοι και 30 Δασοπόνοι) έχει κολλήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ η προχειρότητα στο θέμα της πρόσληψης των εργατών κοινωφελούς εργασίας αντιπυρικής προστασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Από το πολιτικό γραφείο