ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ. Πέμπτη, 26/7/2018



Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018


Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Γ.Γ. Μαλινάκη και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και των Εκτελεστών της διαθήκης της Μαρίας (Μάρης) Βεργωτή αντίστοιχα», έγινε δεκτή τροπολογία που έχουν καταθέσει βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Με την εν λόγω τροπολογία οι ανασφάλιστοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 4368/2016, θα μπορούν να νοσηλευτούν σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ιδιωτικού τομέα, που είναι ενταγμένα στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘ-ΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ. Με τον τρόπο αυτό αίρεται ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων ασθενών από τη νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού τομέα.




Από το πολιτικό γραφείο