ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Παρασκευή, 2/11/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018


Η ατελείωτη λασπολογία της κυβέρνησης εις βάρος πολιτικών αντιπάλων
Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι, εφόσον υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες οι οποίες είναι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα, όλα πρέπει να βγουν στο φως, σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε, όμως, να πετάμε λάσπη στους πολιτικούς μας αντιπάλους μέσω αδιαφανών διαδικασιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κατηγορία και εμείς δεν είμαστε Δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχουν σαφή στοιχεία, για να πάει κάποιος στη Δικαιοσύνη. Εδώ τα πράγματα φαίνεται ότι δεν είναι τόσο σαφή.


Διαρκής πολιτική εκτροπή
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση πολιτικής εκτροπής. Είμαστε μάρτυρες κρουσμάτων εκτροπής του κράτους δικαίου. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενσαρκώνοντας τη ρήση Πολάκη «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να βάλουμε κάποιους στη φυλακή», κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθούν. Υπάρχουν οι καταγγελίες της κ. Ράικου για «Ρασπούτιν» υπουργό και δεν κινείται καμία διαδικασία. Επίσης, είμαστε μάρτυρες παρεμβάσεων στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της οικονομίας. Στην Παιδεία σημειώθηκαν παρατυπίες κατά τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου. Στη Υγεία δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση σε κανένα επίπεδο. Επιπλέον, ενώ στο τέλος του 2018 θα αποχωρήσουν 2.000 ιατροί, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, για την κάλυψη των κενών. Αντιθέτως έχουμε ραγδαία αύξηση στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων και σύντομα έρχονται προσλήψεις και στην ΕΡΤ.


Παροχολογία για αποφυγή πολιτικής καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ
Το Κίνημα Αλλαγής ζητά κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Το θέμα του αφορολόγητου πρέπει επίσης να επιλυθεί. Ας θυμηθούμε τον κ. Τσακαλώτο, που έλεγε ότι θα φύγει, αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από 9.100 ευρώ. Είναι αναγκαίο να δει κανείς τι μπορεί να κάνει αντισταθμιστικά. Και τον ΕΝΦΙΑ ακόμη θα μπορούσε κανείς να τον καταργήσει αν έβαζε φρένο στις αδιαφανείς προσλήψεις στο δημόσιο. Οι προσλήψεις έχουν ανεβάσει τη μισθοδοσία του δημοσίου από το 2015 έως σήμερα κατά 1,4 δις ευρώ. Το έχουμε καταλάβει αυτό;