ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Πέμπτη, 22/11/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018


Προϋπολογισμός χωρίς στρατηγική εξόδου από την κρίση
Ό,τι απαλύνει τη δυσκολία επιβίωσης του λαού, εμείς θα το ψηφίσουμε. Η στρατηγική “Τσοβόλα, δώσ' τα όλα” όμως, ενέχει μεγάλους κινδύνους για την πορεία της χώρας. Δεν έχει ηθική, είναι γεμάτη αμοραλισμό. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, καμία στρατηγική για την Υγεία, για την Παιδεία, για το τραπεζικό σύστημα, για την ασφάλεια του πολίτη. Συνεπώς, η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πανηγυρίσει. Πτώχευσε τη μεσαία τάξη για να δώσει επιδόματα σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και να μάθει τον λαό να ζει με τα επιδόματα. Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί κάθετα με αυτές τις πρακτικές. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι εδώ και κάποιους μήνες, ο κ. Τσακαλώτος κρύβεται. Το σχέδιο του προϋπολογισμού κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον κ. Χουλιαράκη. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει ένα παρασκήνιο. Ενδεχομένως, ο κ. Τσακαλώτος να διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.


Στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής με την υπόθεση C4I
Κανένας δεν είναι εκτός “κάδρου”. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν έχει κάνει κάτι πριν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε την υπόθεση C4I όμως, η κυβέρνηση Καραμανλή, που την παρέλαβε, θα μπορούσε να διαφωνήσει και να πάρει τα μέτρα της. Δεν είχαμε αποπληρώσει το έργο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να κάνει τις δικές της διαπραγματεύσεις. Όμως, το θέμα μας αυτή την στιγμή δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Υπάρχει ένα βούλευμα του 2017 του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο φαίνεται να “καταχωνιάζεται” επειδή αναφέρεται σε τρία πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, επικαλούμενοι την φημολογία που εκτόξευσε ένα κορυφαίο στέλεχος μιας Γαλλικής εταιρίας πολεμικής βιομηχανίας όταν η εταιρία αυτή αποκλείστηκε από το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έτρεξαν να στραφούν εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού. Και μετά από όλα αυτά, εμφανίστηκε άλλος ένας μάρτυρας. Σε λίγο θα βρούμε και άλλον έναν, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, για να σπιλώσουμε και εκείνον. Με κουκουλοφόρους μάρτυρες θα πάει μπροστά η χώρα; Είναι ξεκάθαρο ότι στοχοποιούνται το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής για να εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκήνιο, να ενισχυθεί ο διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Δημοκρατία, να κρατήσει ο Τσίπρας ένα ποσοστό πάνω από 20% και να έχει δέσμια τη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα των εκλογών.