ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Ερώτηση και ΑΚΕ λ. Γρηγοράκου προσ τον Υπυργό Υγείας σχετικά με ανακοίνωση από τον ΕΟΦ Δωρεών υπέρ δημοσίου Νοσοκομείου από Φαρμακευτικές Εταιρίες. Τετάρτη, 21/11/2018





Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



Α.Π. 3595/313/21.11.2018

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ



Προς τον Υπουργό Υγείας,κ. Α. Ξανθό,

Θέμα: «Ανακοίνωση από τον ΕΟΦ Δωρεών υπέρ δημοσίου Νοσοκομείου από Φαρμακευτικές Εταιρείες»

Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΕΟΦ (www.eof.gr), το 2017 έχει κατατεθεί από τις εταιρείες φαρμάκων ABBVIE, ASTELLAS, NOVARTIS & PFIZRER συνολικό ποσόν 208.000 ευρώ ως «δωρεά» υπέρ του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ». Βεβαίως, εκ πρώτης όψεως, είναι επιθυμητή η συγκέντρωση δωρεών υπέρ ενός δημοσίου οργανισμού και μάλιστα υγειονομικού οργανισμού, ο οποίος τόσο πολύ επιβαρύνεται με την υγειονομική στήριξη του κοινού και μάλιστα αναξιοπαθούντων. Όμως, ο επαγγελματικός προσανατολισμός του δωρητή (προμηθευτής του νοσοκομείου), οι οικονομικοί του στόχοι (το κέρδος), οι μεθοδολογίες και τα μέσα εργασίας και προωθήσεως επιβάλλουν τον πλήρη έλεγχο, την διαφάνεια και την τήρηση της νομιμότητας της όλης διαδικασίας.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτάσθε και παρακαλείσθε κ. Υπουργέ:

  1. Να καταθέσετε στην Βουλή την αλληλογραφία προσφοράς και αποδοχής της δωρεάς με τις σχετικές συμβάσεις που συνήψαν οι δωρήτριες εταιρείες με τον αποδέκτη της δωρεάς.
  2. Να ενημερώσετε το Σώμα για το αντικείμενο της κάθε δωρεάς και την υλοποίηση αυτής.
  3. Να καταθέσετε στην Βουλή το σύνολο των προμηθειών του Νοσοκομείου με τις συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες για το έτος 2016, 2017 και 2018.
  4. Επειδή το κρατικό ίδρυμα επιβάλλεται να τηρεί τυποποιημένη πρακτική σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, παρακαλείσθε να ενημερώσετε το Σώμα εάν έχετε ως Υπουργείο εκδώσει σχετικές οδηγίες στους περιφερειακούς υγειονομικούς σας σχηματισμούς για ανάλογα φαινόμενα.

Ο ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος