ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στον τ/σ ΕΡΤ. Σάββατο, 17/11/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στον τ/σ ΕΡΤ


Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018


Πολιτικό και προσωπικό φιάσκο η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου
Παραμένουμε σταθεροί στην άποψη που είχαμε εκφράσει από την αρχή. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποσκοπεί στο παγκάρι του ενός και στην ψηφοθηρία της κάλπης του άλλου. Δεν θα προχωρήσει, διότι δεν έγινε με όρους διαλόγου αλλά με κρυφές και αδιαφανείς συναντήσεις, χωρίς τη συμμετοχή αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Το Πατριαρχείο, οι Αρχιερείς και ο κλήρος δεν γνώριζαν τίποτα.  Επίσης, ο Πρωθυπουργός, την ώρα που κάνει πολύ λόγο για τη θρησκευτική ουδετερότητα, προσπαθώντας να ενισχύσει το τραυματισμένο αριστερό του προφίλ, κάνει «γαργάρα» το ζήτημα των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας στην προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση.


Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ
Το 2015 η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια. Με την αλλαγή της κυβέρνησης και τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, λόγω πολιτικής και διαχειριστικής του ανεπάρκειας, η Ελλάδα χρεώθηκε ένα αχρείαστο μνημόνιο αξίας 100 δις ευρώ. Από το καλοκαίρι του 2015 και ύστερα, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν ρότα και από αντιμνημονιακούς, μετατράπηκαν στους πιο σκληρούς μνημονιακούς. 


Επιτακτική η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
Η προσωρινή μη μείωση των συντάξεων δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Αντιθέτως, πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλος, για να μπορέσει να επιβιώσει το ασφαλιστικό σύστημα. Με σύνεση και συναίνεση, όλοι μαζί, οφείλουμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για τη χώρα. Να θυμίσω ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είχαν ψηφίσει τις μειώσεις των συντάξεων. Εμείς τότε, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ήμασταν απέναντι και μάλιστα είχαμε καταθέσει και σχετική τροπολογία.


Η κυβέρνηση της απραξίας
Η προσπάθεια σπίλωσης της παράταξής μας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πέσει στο κενό. Ο Κώστας Σημίτης, στη συλλογική μνήμη του λαού, θα είναι ο Πρωθυπουργός των έργων και των πράξεων. Αντιθέτως, την τελευταία τριετία δεν έχει γίνει κανένα έργο αξιοσημείωτο στην Ελλάδα. Ακόμα και οι αυτοκινητόδρομοι, που με υπερηφάνεια πήγε να εγκαινιάσει ο κ. Τσίπρας, στην ουσία είναι έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει και προχωρήσει σημαντικά επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη.