ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στην εκπομπή «Αρτηρία» (ΑΡΤ TV). Πέμπτη,15 Νοεμβρίου 2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ.,
στην εκπομπή «Αρτηρία» (ΑΡΤ TV)


Πέμπτη,15 Νοεμβρίου 2018

«Φτωχή» η ελληνική εξωτερική πολιτική
Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, θα ήθελα να πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Θα ήθελα να ακολουθήσουμε μια πιο ανοιχτή και παραγωγική εξωτερική πολιτική, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε λόγο γι' αυτά που κάνει η Τουρκία στη γύρω περιοχή. Η Τουρκία είναι ένας αστάθμητος παράγοντας στην περιοχή, που πιέζει συνέχεια την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε να είχαν παρθεί πιο σαφή μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να είχε ανακοινωθεί με αυστηρότητα στην Τουρκία ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


Αμαύρωση του θεσμού της δημοκρατίας στην ελληνική Βουλή
Στη εσωτερικό της χώρας επικρατεί μια κατάσταση, που δεν τιμά την ελληνική δημοκρατία. Προχθές, στη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ζήσαμε μια παράσταση του παραλόγου με έναν σκληρό κομματάρχη Πρόεδρο της Βουλής, που παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Στα 18 χρόνια που είμαι βουλευτής, κανένας Πρόεδρος δεν έχει τολμήσει κάτι αντίστοιχο. Τελικά, όλα επιστρέφουν ως μπούμερανγκ. Με αυτό που συνέβη, ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να μην αποχωρήσει από τη Βουλή μετά την ομιλία του, όπως κάνει συνήθως, αλλά παρέμεινε στη θέση του και άκουσε όλα όσα του είπε η κ. Γεννηματά. Σε όλους τους πολίτες που είχαν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε να επιστρέψουν στην «κοιτίδα» τους. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα καθαρό, δημοκρατικό κόμμα, χωρίς ιδεοληψίες και με επίγνωση της κρισιμότητας άσκησης κεντρώας πολιτικής για το καλό της χώρας. Αν θυμάστε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρότι είχε αποδειχθεί το γεγονός των τηλεφωνικών υποκλοπών κατ’ εντολή του στρατηγού Ν. Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκείνος είπε ότι το θέμα «έκλεισε», προκειμένου να προχωρήσει η χώρα.


Διαφάνεια χωρίς συκοφαντίες
Αυτές τις ημέρες το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Ο Σημίτης στην φυλακή». Αυτό είναι θλιβερό. Βεβαίως λέμε «ναι» στη διαφάνεια, όμως, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να στηριχτούν στις καταγγελίες ενός Γάλλου, πρώην στελέχους εταιρείας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συκοφαντία. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε το κύρος του πρώην Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, προκαλεί συνεχώς το δημοκρατικό κόμμα και το πολίτευμα της χώρας. Αν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα δέκα ημερών μετά το άνοιγμα λογαριασμών δεν αποδειχτεί κάτι εναντίον του Κώστα Σημίτη, τότε ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως ενώπιον του ελληνικού λαού. Διαφορετικά, θα είναι ξεκάθαρα κοινοί συκοφάντες, με μοναδικό στόχο τον διχασμό του λαού.