ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 fm. Δευτέρα, 19/11/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha989 fmκαι τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου


Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018


Υπέρογκη ζημιά στο χώρο της Υγείας
Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές για το ζήτημα της δαπάνης στο χώρο της Υγείας. Ας πούμε όλη την αλήθεια και όχι μόνο τη μισή. Μέχρι το 2004, ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είχαμε μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2,4 δισ. Το 2009, όταν παρέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου την εξουσία από τον κ. Καραμανλή, η δαπάνη είχε φτάσει στα 5,2 δισ. ευρώ. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι το διάστημα 2004 – 2009, που δεν το “ακουμπάει” κανείς, η δημόσια δαπάνη για φάρμακα εκτοξεύτηκε. Συνεπώς, αν αθροίσει κανείς την αύξηση του φαρμάκου από το 2004 μέχρι το 2009, είναι ένα μνημόνιο. Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, επί υπουργίας Λοβέρδου, ήταν τα πάρει μέτρα για τη μείωση δαπάνης για το φάρμακο. Και τη μειώσαμε από το 5,2 στα 2,8 και στη συνέχεια στα 2 δισ. ευρώ το 2014. Αντιθέτως, από το 2015 και μετά, έχουμε ξανά αύξηση στην τιμή του φαρμάκου. Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπερηφανεύονται για τη μη μείωση των συντάξεων, την στιγμή που την μείωση τους της είχαν ψηφίσει οι ίδιοι, μαζί με τους ΑΝΕΛ. 


Όλα στο φως
Όλοι και όλα πρέπει να διερευνηθούν, αρκεί να μην είναι επιλεκτική η Δικαιοσύνη. Στη συλλογική μνήμη του Έλληνα πολίτη νομίζω ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ο Πρωθυπουργός των πράξεων -που οδήγησαν στην αναμόρφωση της χώρας- και όχι των σκανδάλων. Στα 20 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, 4 στελέχη από τα 350, που ήταν σε υπουργικές θέσεις, μας “μουτζούρωσαν” και αυτό το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Δεν συνεπάγεται ότι όλα τα υπόλοιπα στελέχη ενός πολιτικού φορέα είναι κλέφτες. Έχουμε υποστεί τη δραματική μείωση των ποσοστών μας, φτάσαμε στο 4,67%, γιατί κάναμε μεγάλα λάθη. Όμως, δεν μπορεί να πηγαίνει η χώρα σε εκλογές με ένα οργανωμένο σχέδιο επαναφοράς υποθέσεων στο δημόσιο βίο, που δεν ακολουθούν τους πολιτικούς, αλλά τους δικαστικούς χρόνους. Αν θυμάστε καλά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπήκε φυλακή δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Δεν μπορεί να επαναληφθεί ούτε το “βρώμικο '89” ούτε το 2012, με μοναδικό στόχο να πληγεί ο χώρος της κεντροαριστεράς. 


Το ναυάγιο του σχεδίου στοχοποίησης του Κώστα Σημίτη
Μιλώντας στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά, ψέλλισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί το έργο του Σημίτη. Αλλά ποιοι είναι αυτοί που σκαρφίστηκαν να πλήξουν το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1996 – 2004; Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια προσπάθεια σπίλωσης του πρώην Πρωθυπουργού και του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, για να εξαφανιστεί ο χώρος μας. Αν αποδειχθεί ότι όλα όσα καταλόγισαν στον κ. Σημίτη δεν είχαν καμία βάση, τι θα γίνει; Η προσπάθεια στοχοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού θα οδηγηθεί σε ναυάγιο. Προς το παρόν, αντί να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, το μόνο που κατάφεραν ήταν να συσπειρώσουν όλες τις δυνάμεις τους, εξοργίζοντας την κοινωνική και πολιτική τους βάση.