ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στο ρ/σ news 24/7, 88.6 fm.Παρασκευή,16/11/2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στο ρ/σ news 24/7, 88.6 fm, στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας»



Παρασκευή,16 Νοεμβρίου 2018



Καταδικαστέος ο προπηλακισμός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο 
Η χώρα κυβερνάται από μια ομάδα τυχοδιωκτών. Ας σταματήσουμε να ισοπεδώσουμε τους πάντες και τα πάντα. Ο προπηλακισμός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο  είναι συνέπεια των πράξεών του. Προσωπικά, καταδικάζω τέτοιες ενέργειες. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν τις καταδίκαζε όταν μας πέταγαν εμάς πορτοκάλια και γιαούρτια. Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με τέτοιου είδους διχαστικά επεισόδια, πρακτικές και ενέργειες. Ούτε με προσεγγίσεις, όπως εκείνη του κ. Κύρτσου, που θεωρεί θετικό το άνοιγμα λογαριασμών Σημίτη, γιατί έτσι θα ανοίξουν και του κ. Τσίπρα και της οικογένειάς του. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί αλλά, όπως ξέρετε, οι δικοί μας είναι γνωστοί από τα «πόθεν έσχες». Τα πρόσωπα που έχουν “βάλει το χέρι στο μέλι”, ορθά έχουν τιμωρηθεί. Υπάρχουν ατομικές, πολιτικές ευθύνες αλλά όχι συλλογικές.

Αναμφισβήτητη η αξία του Κώστα Σημίτη
Η στοχοποίηση του πρώην Πρωθυπουργού “βγάζει μάτι”. Και αυτό γίνεται διότι δεν μπορούν να χωνέψουν, όπως εύστοχα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, το οποίο εξέφρασε και υλοποίησε ο Κώστας Σημίτης. Η αναμφισβήτητη αξία του λειτουργεί ως δείκτης σύγκρισης με την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που έχει προκαλέσει στη χώρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας μόνο με τον φυσικό και ηθικό αυτουργό της χρεοκοπίας της χώρας, τον Κώστα Καραμανλή, μπορεί να συγκριθεί. Εξ ου και δεν είναι τυχαία η σύμπλευση και ο κρυφός πολιτικός τους έρωτας. Καμία άθλια σύμπραξη εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού δεν θα περάσει, διότι πίσω από αυτήν κρύβονται οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Αν αποδειχτεί μεθαύριο ότι ο κ. Σημίτης δεν έχει καμία ανάμειξη σε όλη αυτή την ιστορία, ποιος θα φταίει;