ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα “Μεσημβρινά Γεγονότα” του τ/σ Σταρ Κεντρικής Ελλάδας. Δευτέρα, 5/11/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα “Μεσημβρινά Γεγονότα” του τ/σ Σταρ Κεντρικής Ελλάδας


Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018


Προβληματισμοί για τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως και τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής
Η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει αν κάποιος έχει κάνει κάτι επιλήψιμο και να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Όλα τα σκάνδαλα πρέπει να διερευνηθούν, χωρίς όμως να συκοφαντήσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ενόψει εκλογών. Γιατί αν αποδειχτεί η αθωότητά αυτών των ανθρώπων, μετά τι γίνεται; Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται κάθαρση. Ο πολιτικός μου χώρος έχει κάνει την αυτοκάθαρσή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση με την απάτη στην τιμολόγηση φαρμάκων, άφησε τους υπουργούς του απ' έξω. Ποιος είναι ο Π.Κ.; Γιατί να μην ελέγξουμε και την περίοδο όταν ήταν υπουργός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής;


Αγκάθι” του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Κεντροαριστεράς
Οι κ.κ. Σημίτης, Στουρνάρας και Βενιζέλος αποτελούν το μεγάλο “αγκάθι” του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία, εννοείται ότι θα πρέπει να αποσταλούν στη Δικαιοσύνη. Χωρίς στοιχεία όμως, κάτι τέτοιο είναι άκρως ανήθικο. Επίσης, δεν μπορείς στη συνέχεια να ζητήσεις συναίνεση από τον χώρο, που αυτοί εκπροσωπούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για την αμφίθυμη επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζει. Δεν μπορεί να μιλάνε για “βρώμικο ΠΑΣΟΚ”, “καθαρό ΣΥΡΙΖΑ” και ταυτόχρονα να ζητήσουν συνεργασία. Οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι δικαστές. Δεν μπορεί να επαναληφθεί το “βρώμικο '89”.


Αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Όμως, ο ίδιος ο νομοθέτης προβλέπει κλίμα συναίνεσης. Το Σύνταγμα και η αναθεώρησή του δε μπορεί να χρησιμοποιούνται από τον καθένα κατά το δοκούν. Θα πάμε στην αναθεώρηση των ρυθμίσεων για την Παιδεία; Η Ελλάδα, που είναι μια χώρα με πολύ ικανό επιστημονικό προσωπικό σε όλους τους τομείς, θα επωφεληθεί από την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Δείτε μόνο το παράδειγμα της Κύπρου. Πέρσι, αυτό το μικρό κράτος είχε 1 δις ευρώ κέρδος από τη φοίτηση σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες. Το άρθρο 16 είναι ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στον κόσμο. Η χώρα χρειάζεται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Με τον Θανάση Γιαννόπουλο έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό για την Πολιτεία: την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όσον αφορά στις κλίνες ΜΕΘ. Η ενοικίαση κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών έχει λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεπάρκειας στον συγκεκριμένο τομέα. Έχουμε ξεπεραστεί ως κράτος στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, στην Υγεία. Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών μπορεί να ψηφιστεί και χωρίς συνταγματική αναθεώρηση. Γιατί δεν το κάνουν; Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό.

Η διεξαγωγή εκλογών και ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής
Έχω την εντύπωση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές. Πρακτικά είναι αδύνατον να έχουμε τετραπλές εκλογές τον Μάιο του 2019. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα εξαντλήσει την τετραετία. Οι βουλευτικές εκλογές είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί αναλόγως από την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να πάμε σε μια “μπαχαλοποίηση” της ζωής του τόπου. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα επιθυμούν κάτι τέτοιο, το Κίνημα Αλλαγής είναι υποχρεωμένο να κρατήσει ψηλά τον πήχη και να λειτουργήσει ως εξισορροπητικός παράγοντας για την επόμενη μέρα. Γι' αυτό, η επιδίωξή μας είναι η ισχυρή εντολή από τον λαό. Το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την υγεία, για την παιδεία, για την οικονομία. Οι προτάσεις μας έχουν μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό πρόσημο και αυτό που επιδιώκουμε είναι να τις επιβάλουμε μετεκλογικά και να εφαρμοστούν, για το καλό της χώρας.


Οι συντάξεις και τα αναδρομικά
Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν άλλο τον κόσμο. Εμείς έχουμε μια σαφή θέση: την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Οι νέες συντάξεις είναι συντάξεις πείνας. Οι χήρες δεν μπορούν να μην έχουν αξιοπρεπείς συντάξεις. Πρέπει και μπορούμε να βρούμε ισοδύναμα για να στηρίξουμε το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν μπορούμε να έχουμε πληθώρα μετακλητών υπαλλήλων η μισθοδοσία των οποίων να επιβαρύνει τόσο πολύ τον κρατικό προϋπολογισμό αντί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κονδύλι στο συνταξιοδοτικό. Αναφορικά με τα αναδρομικά, δεν θα πρέπει να είναι σεβαστές και να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων; Αν θυμάμαι καλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει ότι οι επιδιώξεις του μνημονίου είναι συνταγματικές. Για να λειτουργεί το κράτος, πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις.