ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ XFM 94,3. Τρίτη, 13/11/2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό XFM 94,3


Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Η χειραψία Γιώργου Παπανδρέου – Ευάγγελου Βενιζέλου στη γενέθλια εκδήλωση του 1 χρόνου ΚΙΝΑΛ 
Καιρός ήταν να υπάρξει αυτή η χειραψία. Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, να δούμε τι έχει ανάγκη η Ελλάδα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Το ΠΑΣΟΚ το 2009-2010 ήταν ένα πανίσχυρο κόμμα και είχε έναν πανίσχυρο Πρωθυπουργό, τον Γ. Παπανδρέου. Δεν έγινε σωστή αξιολόγηση των πραγμάτων, έγιναν λάθη και παραδόθηκε στη συνέχεια η εξουσία στον Σαμαρά. Αν είχαμε πάει σε εκλογές τότε, δε θα υπήρχε Νέα Δημοκρατία σήμερα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καινοτόμες ιδέες και μεγάλη μεταρρυθμιστική ικανότητα. Τα αρνητικά του σημεία ήταν ότι είχε μια ομάδα ανθρώπων δίπλα του που του έκαναν κακό και ότι δε διαχειρίστηκε καλά και δε λειτούργησε μέσα από σωστές και δημοκρατικές διαδικασίες πριν πάρει την απόφαση για την ένταξη  της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από την άλλη, κακοί χειρισμοί έγιναν και κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Τα λάθη του παρελθόντος ας γίνουν μαθήματα για το μέλλον.  

 Η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σοσιαλδημοκρατίας και των κομμάτων της στην Ευρώπη
Η σοσιαλδημοκρατία καταρρέει. Το SPD είναι ένα πεθαμένο κόμμα και όλοι αυτοί που είναι σήμερα στο κόμμα αυτό προσπαθούν να βρουν στήριγμα σε έναν άνθρωπο που δεν έχει ταυτότητα, τον κ. Τσίπρα. Η σοσιαλδημοκρατία έχει χάσει την ταυτότητά της. Στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχει γίνει ουραγός και συμπαραστάτης του Λαϊκού Κόμματος. Δεν υπάρχει επιστροφή για το SPD και τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά ευρωπαϊκά κόμματα χωρίς γνήσιο διάλογο και αναζήτηση βαθύτερων αιτίων  για τη σημερινή κατάσταση. Μόνο μέσα από τέτοιες διαδικασίες θα βρούμε νέα μονοπάτια, που θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στην εξεύρεση λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης.

Οι συνταξιούχοι και η διεκδίκηση των αναδρομικών τους

Υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από αυτή που κάνει ο κ. Τσίπρας στους συνταξιούχους; Να τους βάζει να κάνουν αιτήσεις ο καθένας ξεχωριστά για να πάρουν τα αναδρομικά τους και να δίνουν τα χρήματά τους σε δικηγορικά γραφεία; Αυτό, επίσης, που γίνεται κάθε πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια με τους εργατολόγους, είναι φοβερό. Είναι απαράδεκτο το πούλημα της ελπίδας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που, μέσα στην ανέχεια που βιώνουν, προσπαθούν να κάνουν κάτι και από την όλη διαδικασία κάποιοι καρπώνονται οφέλη.