ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Λαμία 1 FM και το δημοσιογράφο Απόστολο Έλληνα. Δευτέρα, 5/11/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Λαμία 1 FM και το δημοσιογράφο Απόστολο Έλληνα


Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018


Κλίμα συσπείρωσης στο ΚΙΝΑΛ
Βρίσκομαι στον νομό Φθιώτιδας, όπου παρατήρησα ένα καλύτερο κλίμα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Θεωρώ ότι το Κίνημα Αλλαγής συσπειρώνει τους πολίτες και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Με την εξουσιοδότηση που μας έδωσαν οι 212.000 πολίτες, που μετείχαν ενεργά στην ανασυγκρότηση του κεντρώου χώρου, θα πάμε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση και να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει όμως να υπονομευτούν η λειτουργία της Βουλής και του πολιτεύματός μας. Το όραμά μου είναι για μια Ελλάδα όπου όλοι, και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, θα αξιολογούνται καθημερινώς και ανελλιπώς. Είναι παράλογο η δημοκρατία να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και ταυτόχρονα να έχει απαρχαιωμένους κρατικούς θεσμούς.


Αναγκαία η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά, για να μην μπορεί να παρέμβει στο Σύνταγμα, στο εκλογικό νόμο, στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά θα πρέπει να τα εκτιμήσει ο λαός την ώρα που θα πάει στις κάλπες. Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ισχυρή εντολή από τον λαό στις επόμενες εκλογές, για να εξασφαλίσει την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα. Η μεσαία τάξη, που σήμερα είναι απαξιωμένη, πρέπει να ενισχυθεί. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων είναι άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν ιδέες για να πειστούν και να επιστρέψουν στην κοιτίδα της κεντροαριστεράς. Η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ, για την οποία είμαστε περήφανοι, θα πρέπει να αναμορφωθεί, με προσαρμοσμένες στην εποχή καινοτόμες προτάσεις. Δεν είναι κανονική μια χώρα η οποία πήρε κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού και έχει στοιβάξει ανθρώπινες ψυχές στα νησιά του Αιγαίου ή που διαθέτει έναν κρατικό μηχανισμό, που δεν πιστεύει στην αξιολόγηση.


Αναγκαία η ευρεία πολιτική συναίνεση
Οι διάφορες “κοκορομαχίες” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσουν. Η λύση είναι η ουσιαστική ενημέρωση της αντιπολίτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση δεν επιθυμούσε την οποιαδήποτε συνεργασία, δεν ψήφιζε καμία νομοθετική ρύθμιση, όσο προοδευτικό πρόσημο και να είχε. Το ίδιο συνέβη πρόσφατα με το Σκοπιανό αλλά και με το ζήτημα των χωρικών υδάτων και των 12 ναυτικών μιλιών. Αυτά τα ζητήματα χρειάζονται ευρεία συναίνεση. Αν κάτι έχω διδαχτεί από την Αριστερά είναι η ανάγκη της ιστορικής μνήμης. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκυβερνώντας με ένα ακροδεξιό κόμμα, που έχει αναφορές στα κόμματα του Φάρατζ και της Λεπέν, έχασε το περιβόητο ηθικό του πλεονέκτημα. Είναι ανήθικο πρώτα να πετάξουν λάσπη από τον ανεμιστήρα, για να τραυματίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, και στη συνέχεια να ζητήσουν συναίνεση.