ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Τρίτη, 20/11/2018


Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.

Αθήνα,  20/11/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου

Θέμα: «Δυσλειτουργίες στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής»

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών από φοιτητές και γονείς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ακόμα και σήμερα, λίγο πριν τη λήξη του χειμερινού εξαμήνου, οι φοιτητές δεν έχουν λάβει τους απαραίτητους κωδικούς για την παραλαβή των συγγραμμάτων τους και των Δελτίων Φοιτητικού Εισιτηρίου (πάσο). Επιπλέον, παρατηρούνται ασυνέχειες και οργανωτικά προβλήματα, τα οποία έχουν επιπτώσεις στην εν γένει εκπαιδευτική διαδικασία. Λόγω δε καθυστέρησης της μεταφοράς στέγασης ορισμένων τμημάτων σε καταλληλότερες κτιριακές εγκαταστάσεις, η διδασκαλία διεξάγεται σε παλαιωμένες εγκαταστάσεις.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που ιδρύθηκε με το Ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38/Α/2-3-2018) και με τη φιλοδοξία να αποτελέσει το τρίτο μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της χώρας, μέχρι σήμερα αδυνατεί να καλύψει τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στις εξαιρετικά φιλόδοξες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αρθούν άμεσα οι υπάρχουσες δυσλειτουργίες στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;
2.    Είναι στις προτεραιότητές του η άμεση μεταφορά των τμημάτων του Πανεπιστημίου που στεγάζονται σε παλαιωμένες εγκαταστάσεις, ώστε η διδασκαλία να παρέχεται σε   ασφαλείς και κατάλληλες για τους φοιτητές συνθήκες;


ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ



ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ