ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Καλημέρα» στον τ/σ ΣΚΑΪ. Κυριακή, 11/11/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Καλημέρα» στον τ/σ ΣΚΑΪ


Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018


Παραίτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ από τη διεκδίκηση αναδρομικών
Σχετικά με την παραίτηση βουλευτών μας από τη διεκδίκηση αναδρομικών, θέλω να πω ότι το έχουμε κάνει και παλαιά και εννοείται ότι αυτό ισχύει εις το διηνεκές. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται ούτε να διεκδικήσουμε ούτε να πάρουμε οποιαδήποτε αναδρομικά ή άλλα τέτοια προνόμια.

Η κατάργηση της μεσαίας τάξης
Η μεσαία τάξη καταργήθηκε ιδεολογικά και πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει μεσαία τάξη. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι φόροι έχουν βαρύνει κυρίως τη μεσαία τάξη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί. 

Ακραίος ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός που θέλει να λέγεται αριστερός, ενώ κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του ένα ακροδεξιό στοιχείο. Κατασυκοφάντησε τους πολιτικούς του αντιπάλους, πήρε την εξουσία με τον ακραίο λαϊκισμό που διαθέτει και, μιλώντας χθες στο συνέδριο του SPD, αυτοπαρουσιάστηκε ως ήρωας. Τολμά να πει ότι έσωσε την Ελλάδα ένας άνθρωπος που  το πρώτο εξάμηνο του 2015 χρέωσε την χώρα 100 δις ευρώ και την οδήγησε στα πρόθυρα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση;


Διαχρονική η πολιτική υπευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε τις πολιτικές του ευθύνες. Πάντοτε έκανε ό,τι έπρεπε και μπορούσε για να σωθεί η χώρα. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάη, που είχαν διπλό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Σέβομαι την ιστορία όλων αλλά όχι το ψέμα. Η μοναδική αλήθεια είναι οι πράξεις. Πράξεις κάναμε μόνο εμείς, χωρίς να κοροϊδέψουμε τον λαό. Από την αρχή είπαμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ζητήσαμε την σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.