ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα (ΕΡΤ). Πέμπτη, 22/11/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα (ΕΡΤ), στην εκπομπή «Φαύλος κύκλος»

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Αμοραλιστές και ανεπαρκείς οι κυβερνώντες
Ο αμοραλισμός του Πρωθυπουργού «χτυπάει κόκκινο». Η ανίερη πολιτική συμμαχία Τσίπρα και νεοκαραμανλικών δεν έχει στοιχειώδεις κανόνες ηθικής. Η εσκεμμένη και μεθοδευμένη εξαφάνιση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο τρεις πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπόθεση C4I, θέτει καίρια πολιτικά και ηθικά ζητήματα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό. Στο τέλος θα φτάσουν να σπιλώσουν και τον Κολοκοτρώνη. Αυτή η υπόθεση θα πρέπει να ελεγxθεί. Αυτός ο εισαγγελέας, που «καταχώνιασε» το σχετικό βούλευμα, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί το έκανε αυτό.  Η κ. Ξένη Δημητρίου ενημερώθηκε από βουλευτές εκπροσώπους του κόμματός μας για το θέμα και θεωρούμε ότι είναι καλόπιστη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα. H Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη μας λειτουργούν. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται άδικες γενικεύσεις. Η ευθύνη είναι ατομική. Εμείς στο κόμμα μας κάναμε την αυτοκάθαρσή μας όσο καλύτερα μπορούσαμε. Κάθε κόμμα οφείλει να καταδεικνύει εκείνους που σπιλώνουν την υπόληψή του. Για να ζητάει κανείς «ρέστα» από τους άλλους, πρέπει πρώτα να έχει κάνει τη δική του αυτοκριτική.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι «τυφλή» και όχι «μονόφθαλμη»
Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Αν ο κ. Σημίτης έχει κάνει κάτι, τότε η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το καθήκον της. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόφθαλμη. Τον Κώστα Σημίτη τον κρίνει η ιστορία ως τον πρωθυπουργό των έργων, ως τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι και ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να το παραδεχτεί στη Βουλή. Θέλω να υπενθυμίσω μόνο, ότι το 1994 η Βουλή παρέπεμψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των υποκλοπών, καθώς και για την υπόθεση της πώλησης της ΑΓΕΤ. Ένα χρόνο μετά, με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, αποφασίστηκε η αναστολή της δίωξης για τις δύο υποθέσεις, γιατί θεώρησε ότι η Ελλάδα είχε άλλες προτεραιότητες. Τώρα, που η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, εμείς αναλωνόμαστε στα σκάνδαλα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κυβερνώντες δεν διαθέτουν κανένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Δεν έχουν αντιληφθεί ή δεν τους ενδιαφέρει ότι η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο.