ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ακραίως” (ΣΚΑΪ). Κυριακή, 25/11/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ακραίως” (ΣΚΑΪ)


Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018


Καταχωνιασμένο το βούλευμα του εισαγγελέα για τους τρεις υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση του C4I
Ήμουν στην επιτροπή που διερεύνησε το σκάνδαλο για το C4I. Το θέμα παραπέμφθηκε στη Βουλή, η οποία όμως δεν πήρε καμία απόφαση. Το C4Ι το παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία το 2009. Είχε πληρωθεί ένα ποσό και έμενε ένα υπόλοιπο. Για το συγκεκριμένο υπόλοιπο έγιναν δύο διαπραγματεύσεις και διευθετήσεις. Γι’ αυτό το υπόλοιπο οι εισαγγελείς λένε ότι υπάρχει ένα θέμα 147 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισαγγελείς, από τη στιγμή που εμείς δεν το βρήκαμε και το βρήκαν οι ίδιοι, έπρεπε να επαναπέμψουν την υπόθεση στη Βουλή. Εμένα μ' ενδιαφέρει γιατί αυτό το βούλευμα έμεινε καταχωνιασμένο. Ο εισαγγελέας όφειλε να το στείλει αμελλητί στη Βουλή. Ποιος εμπόδισε τον εισαγγελέα να στείλει αυτό το θέμα στη Βουλή; Μήπως είναι αυτός που κάθε λίγο και λιγάκι “τραβάει και ένα χαρτί” και το βγάζει στη δημοσιότητα για να πλήξει ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Κάποιοι τον ονομάζουν “Ρασπούτιν”.


Αναγκαία η εξάλειψη της πελατοκρατίας
Οι προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αθρόες. Επιπλέον, δόθηκε μισθολογική αύξηση 17%. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, μόλις λήξει η θητεία τους, πρέπει να φύγουν. Με τις ενέργειες της κυβέρνησης υπονομεύεται το μέλλον της χώρας. Αν προχωρήσουν έτσι, το κράτος δεν έχει καμία τύχη. Εμείς, ως κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχαμε μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Είχαμε εφαρμόσει το μέτρο που μας είχε επιβάλει η Τρόικα, μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις. Το 2014 καταφέραμε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση και η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση. Γιατί έπρεπε να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους ο κ. Παυλόπουλος; Ανέκαθεν ήμουν εναντίον της πελατοκρατίας. Χρειαζόμαστε έναν υγιές και παραγωγικό κράτος, που, με συνέπεια απέναντι στους πολίτες, θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνική αλληλεγγύη μέσα από το περίσσευμά του. Με αυστηρό προγραμματισμό και διαφανείς διαδικασίες θα γίνουν οι προσλήψεις που είναι αναγκαίες για να στηρίξουν την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους.
Το “ναυάγιο” της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου
Οι ίδιοι οι Μητροπολίτες και ο Κλήρος αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του Αρχιεπισκόπου. Ο Αρχιεπίσκοπος θεώρησε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία εκφράζει τα συμφέροντα της Εκκλησίας και ότι ο ίδιος θα είναι κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία. Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας, με την εξαγγελία 10.000 προσλήψεων, νόμιζε ότι θα “εγκλωβίσει” κάποιους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν.


Καταδικαστέα η αποδοκιμασία του Υπουργού Οικονομικών
Δεν συμφωνώ με τις πράξεις λεκτικής βίας, όπως συνέβη με τις αποδοκιμασίες που υπέστη ο κ. Τσακαλώτος στη Μυτιλήνη, παρότι είχαν γίνει και στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις καταδίκασε. Θα πρέπει να πάμε τη χώρα σε διαφορετικά “νερά”. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά υπό συνθήκες διχασμού. Αντιθέτως, χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση.


Οι βιντζότρατες ως καταστρεπτικό αλιευτικό εργαλείο
Μου έχει στοιχίσει και εκλογικά η ενασχόληση με το θέμα των βιντζότρατων, γιατί στη Λακωνία υπάρχουν πολλές. Είναι ένα καταστρεπτικό εργαλείο, το οποίο “γλύφει” το βυθό και καταστρέφει πλήρως την υποθαλάσσια περιοχή στον Λακωνικό κόλπο. Το ίδιο θέμα μου έθεσαν και οι αλιείς στην Στυλίδα, με τους οποίους συζήτησα κατά την επίσκεψή μου εκεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει μια απόφαση Πόντιου Πιλάτου. Λέει ότι απαγορεύονται οι βιντζότρατες αλλά κάτω από ορισμένες συνθήκες επιτρέπονται. Το επιχείρημα των ανθρώπων που έχουν τις βιντζότρατες είναι ότι το συγκεκριμένο εργαλείο τους δίνει τη δυνατότητα να πουλήσουν φθηνό ψάρι. Ταυτόχρονα, όμως, το περιβάλλον καταστρέφεται. Στο παρελθόν είχα πάει και στην κ. Δαμανάκη, όταν ήταν αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είχε δει με κατανόηση το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς, δεν είχαμε καταφέρει πολλά, γιατί μιλάγαμε σε “ώτα μη ακουόντων”. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η κυβέρνηση οφείλουν να πάρουν μια υπεύθυνη θέση.