ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ). Τρίτη, 20/11/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ)


Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018


Καταδικαστέα η πρακτική “διαρροής” πληροφοριών
Το Κίνημα Αλλαγής πάντα καταδικάζει τις πρακτικές “διαρροής” πληροφοριών. Έτσι και τώρα στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου. Καλό θα ήταν να τις καταδικάζει και η Νέα Δημοκρατία. Βεβαίως, και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει να βγει και να πει την αλήθεια. Διαφορετικά, κάτι κρύβεται από πίσω. Δεν χρειαζόμαστε άλλα fake news, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κυβέρνησης για αλλαγή πολιτικής ατζέντας.


Ανομολόγητες επιδιώξεις πίσω από την ιστορία με τον Κώστα Σημίτη
Φαίνεται ότι πίσω από την ιστορία με τον Κώστα Σημίτη κρύβονται υψηλά πολιτειακοί παράγοντες. Η κ. Ξένη Δημητρίου κάνει παρεμβάσεις για ανούσια πράγματα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάει στη Δικαιοσύνη μια υπόθεση τριών πρώην υπουργών -του Π. Παυλόπουλου, του Β. Πολύδωρα και του Χρ. Μαρκογιαννάκη- και δεν έχει κινηθεί καμία σχετική διαδικασία. Συνεπώς, η απόφαση ανοίγματος λογαριασμών του Κώστα Σημίτη μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι πρόκειται για σκευωρία εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, είναι εναντίον τους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί γρήγορα για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, κι αν αποδειχτεί ότι τίποτα από όλα όσα του καταλογίζουν δεν ισχύει, το στίγμα θα μείνει.


Σοβαρό το ζήτημα ανασφάλειας των πολιτών
Όταν οι οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης λένε στους πολίτες “κάνετε ότι κοιμάστε” ή “αυτοπροστατευτείτε”, τι μπορεί να περιμένει κανείς; Γεγονός είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ασφάλειας του πολίτη. Το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει να αναδείξει και να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μόνο αν κοιτάξει κανείς την περιοχή της Αττικής, θα δει ότι τα κρούσματα εγκληματικότητας έχουν ενταθεί. Κάθε μέρα δημιουργούνται καινούργια γεγονότα, η επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου είναι τέτοια, που δεν αφήνει το περιθώριο για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος της ανασφάλειας των πολιτών. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα περιλαμβάνει την οικονομική ανάταξη της χώρας, την αναδιοργάνωση του κράτους, της Δικαιοσύνης και της ασφάλειας του πολίτη.