ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ Επικοινωνία 94 fm και το δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο. Τετάρτη, 21/11/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ Επικοινωνία 94 fm και το δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο


Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018


Διερεύνηση ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς
Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κατέθεσαν ερώτηση για τις ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο, σήμερα επισκέπτονται την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένια Δημητρίου. Δεν πάμε να “ζητήσουμε τα ρέστα”, πάμε να υπενθυμίσουμε και να δούμε αν τελικά η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και κουφή ή όχι. Πρέπει να διερευνηθεί το θέμα της απώλειας 150 εκατομμυρίων ευρώ με τροποποιήσεις των συμβάσεων του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I). Υπάρχει ένα βούλευμα της Δικαιοσύνης, το οποίο αναφέρει τα ονόματα τριών πρώην υπουργών -του Προκόπη Παυλόπουλου, του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Το θέμα αυτό δεν έχει φτάσει ακόμα στη Βουλή γιατί ανέλαβε τα ηνία της χώρας ένα “αριστερό τσούρμο” (με λίγη από Ακροδεξιά), για να δανειστώ τον όρο του Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα μαοϊκών, σταλινικών, νεό-κομμουνιστών και βαθαιοπασόκων, που νομίζουν ότι έχοντας την εξουσία, μπορούν να ισοπεδώσουν τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.



Πλήρης αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας
Τέσσερα χρόνια τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερφορολογεί τον ελληνικό λαό, ενώ δεν διαθέτει καμία καινοτομία, καμία στρατηγική. Έχει διαλύσει την Αστυνομία, δείχνει ανοχή σε όλες τις ομάδες τύπου Ρουβίκωνα, αρκεί να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές. Τους κυβερνώντες δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο χώρος της Υγείας ούτε εκείνος της Παιδείας. Θεωρούν ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Για την οικονομία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη δεν τίθεται καν θέμα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι η σπίλωση συνειδήσεων. Φαίνεται ότι η “παράγκα” του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία, για την οποία μίλησε ο κ. Σκουρλέτης την περασμένη εβδομάδα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ξεπέρασαν πολύ επιφανειακά, λειτουργεί κατά κόρων. Και μάλιστα, πίσω από όλα αυτά, μάλλον βρίσκεται ο αποκαλούμενος “Ρασπούτιν”, αρχηγός της ΕΥΠ επί της νεοκαραμανλικής κυβέρνησης, που εξυφαίνει τα σχέδια σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων.



Για τη μη περικοπή των συντάξεων και το πακέτο κοινωνικής στήριξης που προβλέπονται στον προϋπολογισμό
Μας “πουλάνε” τώρα κάτι που οι ίδιοι είχανε κόψει με το νόμο Κατρούγκαλου, το οποίο εμείς δεν είχαμε ψηφίσει. Δηλαδή, θα τους πούμε και ευχαριστώ; Εμείς είμαστε κάθετοι και έχουμε καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία αλλά και σχέδιο νόμου, που προβλέπει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Να μη γίνει καμία μείωση στις συντάξεις, ούτε στις παλιές υψηλές ούτε σε αυτές μετά το 2016. Όταν οι παλιοί παίρνουν 1.800 ευρώ και οι μετά το 2016 παίρνουν 900 ευρώ, μόνο ως συντάξεις “πείνας” μπορούν να χαρακτηριστούν. Εδώ μας λένε για μία κατηγορία συντάξεων, για τις παλιές, ότι δε θα τις μειώσουν. Υπάρχουν, όμως, όπως είπα και οι μετά το 2016 αλλά και οι συντάξεις χηρείας. Πρέπει και αυτές να αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω. Όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα ύψους 900 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού, να πούμε ότι αυτά τα έχουν πάρει από όλους τους πολίτες της μεσαίας τάξης, την οποία και διέλυσαν. Υπερφορολόγησαν τη μεσαία τάξη για να μπορέσουν να κάνουν επιδοματική πολιτική. Δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου από την κρίση ούτε κάποιο πρόγραμμα αύξησης εσόδων, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Υπερφορολογούν συνέχεια τον Έλληνα πολίτη και τον εξαθλιώνουν.


Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το Βατερλώ της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου
Ο κ. Τσίπρας υποδύεται τον Πρωθυπουργό, έχει αδυναμία να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, κινείται με επιπολαιότητα και άγνοια. Είναι αμαθής. Δε μπορεί να διαχειριστεί καίρια ζητήματα της χώρας. Αυτοακυρώνεται συνεχώς και λαϊκίζει όπως ο Όρμπαν και ο Τραμπ. Ο λαϊκισμός όμως δε θα έχει συνέχεια. Η τακτική που ακολουθεί σε όλα τα θέματα της χώρας είναι ατελέσφορη. Τρανά παραδείγματα το Σκοπιανό και η Εκκλησία. Τα τραγελαφικά που συνέβησαν στο θέμα της Εκκλησίας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό. Ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε το “παγκάρι” του και ο Πρωθυπουργός ήθελε να κάνει πολιτική για τις εκλογές. Να απολύσει 10.000 κληρικούς και να κάνει 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Γιατί ο κ. Τσίπρας είναι υπέρ του κράτους και όχι υπέρ της ανάπτυξης. Όσο το κράτος θα διογκώνεται τόσο η Ελλάδα θα πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια “στα βράχια”. Κι όσο μένει αυτή τη κυβέρνηση στην εξουσία, κινδυνεύουμε να πάμε σε ένα τέταρτο, πιο σκληρό μνημόνιο από το τρίτο των 100 δις ευρώ, που μας χρέωσε ο κ. Τσίπρας. Όλοι, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, λένε στον Πρωθυπουργό ότι “κατακρεούργησε” το άρθρο 3 του Συντάγματος. Προσωπικά, πιστεύω στο διαχωρισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους. Όχι όμως με αυτόν τον τρόπο, με το “αλισβερίσι” Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού. Οι χειρισμοί ήταν επιπόλαιοι και η Εκκλησία θα υποστεί καίρια πλήγματα. Η όλη διαδικασία διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας έχει υπονομευτεί.