ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Παρασκευή, 30/11/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018


Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των κινητοποιήσεων στα σχολεία
Είμαι λίγο μαοϊκός σε αυτά τα θέματα: “Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν”. Δεν είναι όλα τα παιδιά όπως τα θέλουν είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία. Αυτοί που συμμετέχουν δεν είναι όλοι φασίστες ούτε όλοι δημοκράτες. Το θέμα είναι να δει κανείς το αίτημα του συγκεκριμένου κινήματος. Ας μας πουν τι ζητούν από την ελληνική Πολιτεία και μετά να βρούμε τη λύση. Δεν είμαι ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον. Οι ακραίες θέσεις δεν με εκπροσωπούν. Οι αντιπαλότητες τύπου Γεωργιάδη, Βορίδη και Τζανακόπουλου δημιουργούν ένα διχαστικό κλίμα, που βολεύει και τις δύο πλευρές για τις εκλογές. Και τα δύο κόμματα προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία αυτή. Θέλουμε να υπάρχουν κινητοποιήσεις με λογικά αιτήματα. Δεν πιστεύω στις καταλήψεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητά ή να διεκδικεί οτιδήποτε, αρκεί να μην στερήσει στους υπόλοιπους το δικαίωμα να κάνουν τα μαθήματά τους.

Η πόλωση στοχεύσει στην συμπίεση του Κινήματος Αλλαγής
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία θέλουν να συνθλίψουν τον μεσαίο χώρο. Η ιστορία του χώρου μας έχει να επιδείξει πολλές καινοτομίες και τις μεταρρυθμίσεις. Δεν μας ενδιαφέρει το προσωπικό παιχνίδι του Μητσοτάκη και του Τσίπρα, αλλά το συμφέρον του ελληνικού λαού, που συνεχίζει να πλήττεται από την κρίση. Οι εποχές και οι διαθέσεις των Ελλήνων πολιτών έχουν αλλάξει. Το Κίνημα Αλλαγής επιζητεί μια πολιτική για τους Έλληνες με καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο. Έχουμε κάνει σχετικές προτάσεις νόμου στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την επικοινωνία ως μοναδικό εργαλείο άσκησης πολιτικής. Λέει τα περισσότερα ψέματα τώρα, ενόψει εκλογών. Κάνει εξαγγελίες και δίνει “ψίχουλα” σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ έχει υπερφορολογήσει τον ελληνικό λαό και φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία επαγγελματική ομάδα μαζί του. Διαφωνώ κάθετα με τις πρακτικές του. Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις. Ο κόσμος δεν τρώει άλλο “σανό”.

Μετεκλογικές συνεργασίες
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα επιβεβαιώσει ή όχι τις προσδοκίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων. Νομίζω ότι το ποσοστό που εμείς διεκδικούμε δεν είναι απλησίαστο. Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος στην επόμενη κυβέρνηση. Προσωπικά, χωρίς συγκεκριμένους πολιτικούς όρους, δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί “καμμένη” γη. Εμείς το 2014 παραδώσαμε στην κυβέρνηση του Τσίπρα ένα κράτος “νοικοκυρεμένο”, που θα έβγαινε από το μνημόνιο. Αντ' αυτού, ο Πρωθυπουργός υπέγραψε ένα καινούργιο μνημόνιο 100 δις ευρώ και τώρα έρχεται να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Σοβαρό το εκκλησιαστικό ζήτημα
Το εκκλησιαστικό είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Δε συμφωνώ ούτε με τη θέση του Ιερώνυμου ούτε με εκείνη του κ. Γαβρόγλου και της κυβέρνησης, που λέει ότι δε θίγονται οι ιερείς. Και οι δύο κινήθηκαν με γνώμονα τα συμφέροντά τους. Ό ένας για να γεμίσει το “παγκάρι” και ο άλλος για να γεμίσει την κάλπη. Πρέπει να υπάρχει μια επιτροπή, η οποία να ασχοληθεί με το άρθρο 3 του Συντάγματος. Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ορίσαμε τρεις διακεκριμένους βουλευτές, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, γιατί είναι ειδικοί. Προσωπικά, πιστεύω στους ειδικούς, πρέπει να έχουν γνώμη. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκω άνευ ουσίας και κοροϊδία για το λαό.

Αναγκαία η ισχυρή ψήφος στις Ευρωεκλογές
Ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί στις ευρωεκλογές, για να μην περάσει αυτό το μίζερο μαύρο κλίμα που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν στην Ευρώπη. Πάντοτε η Ευρώπη ήταν το “φως” απέναντι στο σκότος της Ανατολής. Αυτός ο πολιτισμός δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία του σκοταδισμού και του Μεσαίωνα. Η ψήφος πρέπει να είναι καθαρά πολιτική. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε μια Ευρώπη της λιτότητας αλλά των λαών, που να έχει στο επίκεντρο των πολιτικών της την κοινωνική αλληλεγγύη.