ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Τρίτη, 6/11/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Μείζον θέμα πολιτικής ηθικής το δόγμα Πολάκη
Η βουλιμία για την εξουσία έχει οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τεράστια λάθη. Το χειρότερο είναι ότι στο διάστημα διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χώρα οπισθοδρόμησε. Το δόγμα Πολάκη “πρέπει να μπουν κάποιοι στην φυλακή για να επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ” δεν συνιστά ηθικό πλεονέκτημα. Αντιθέτως, αποτελεί μείζον θέμα πολιτικής ηθικής για τον πρωθυπουργό, που έχει στο υπουργικό του συμβούλιο έναν υπουργό που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη και τους υπόλοιπους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να έχει αποπέμψει τόσο τον κ. Πολάκη όσο και τον κ. Καμμένο. Επίσης, μετά την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοτζιάς, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει παρέμβει άμεσα. Και η κατηγορία της κ. Ράικου για “Ρασπούτιν” υπουργό είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Δεν θα ήθελα να δω ούτε στο χειρότερο μου εφιάλτη η Δικαιοσύνη να εκτελεί εντολές της εκτελεστικής εξουσίας. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν επίορκοι λειτουργοί όμως έχω την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.


Ανεπαρκής η λύση “Νέα Δημοκρατία” για τη διακυβέρνηση της χώρας
Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατά την πολιτική ζωή του τόπου εγκλωβισμένη στην μέγγενη του λαϊκισμού και της συντήρησης. Η διαφαινόμενη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελεί επαρκή λύση για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, στα οποία έχει οδηγηθεί ο τόπος. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον προοδευτικό προσανατολισμό που είχε επιδείξει αρχικά, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να προτάξει τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο, ο πρόεδρος της ΝΔ ταυτίζεται με τον σκληρό πυρήνα της Δεξιάς και δίνει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να λέει τα δικά του. Η οικογενειοκρατία δεν αποτελεί λύση για τον λαό. Δεν μπορεί να είμαστε και νεοφιλελεύθεροι και κρατικοδίαιτοι. Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίπολο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Είναι ξεκάθαρο ότι η πόλωση, όπως και στο παρελθόν, έχει στόχο την παράταξή μας.