ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» στο τ/σ Open Beyond. Κυριακή, 4/11/2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» στο τ/σ OpenBeyond

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018


Η ποινικοποίηση της ζωής του τόπου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ 
Η προκλητικότητα των κυβερνώντων είναι άνευ προηγουμένου. Ας γίνει κάποια στιγμή ένα παραλληλισμός της στάσης των υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με εκείνη των υπουργών της τωρινής κυβέρνησης.  Η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ είναι άκρως διχαστική. Οι επίγονοι του «βρώμικου ‘89» επαναφέρουν τις τότε πρακτικές, ποινικοποιώντας τη ζωή του τόπου. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το «βρώμικο ‘89» οδήγησε την τότε παράταξη, που έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, σε βαθιά ανυποληψία. Αν συνεχίσουν έτσι, το ίδιο θα συμβεί.


Το Κίνημα Αλλαγής ως καταλύτης του πολιτικού συστήματος 
Το Κίνημα Αλλαγής, στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα ποσοστό, που θα δώσει στην παράταξη τη δυνατότητα να συμβάλει καθοριστικά, ώστε να μπει η χώρα στην κανονικότητα. Ένα ποσοστό πάνω από 10% θα μας καταστήσει καταλύτες του πολιτικού συστήματος την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο λαός θα αποφασίσει. Εμείς δεν θέλουμε συμμετοχή σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής έχει ένα πρόγραμμα. Όποιος δεχτεί το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας, οι οποίες έχουν προοδευτικό πρόσημο, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε. Η πρόταση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη: όλοι μαζί.  Όμως, χωρίς να γίνει η παράταξή μας δεκανίκι κανενός.


Αναγκαίες οι καινοτόμες ιδέες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το σημερινό πολιτικό σύστημα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την τακτική «φύγε εσύ για να έρθω εγώ». Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επαγγέλλονταν κάτι το καινούργιο, που θα έδινε νέα πνοή στη χώρα, μας έφερε το πιο αναχρονιστικό σύστημα διακυβέρνησης. Στα τέσσερα σχεδόν χρόνια διακυβέρνησής του, δεν έχει γίνει καμία τομή στη χώρα: ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδιά, ούτε στην τεχνολογία, ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με το παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. Στην μεταμνημονιακή εποχή, για να μπει η χώρα σε άλλη τροχιά, χρειαζόμαστε μια διαφορετική συνταγή. Η πολιτική ζωή του τόπου χρειάζεται καινοτόμες ιδέες, που να είναι εφαρμόσιμες. Με την σημερινή κυβέρνηση η χώρα δεν μπορεί να βγει από τα αδιέξοδά της.