ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Ομιλία του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ κ.Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Βουλή για το Σ/Ν: "Μέτρα για την ανακούφιση τωμ ΑΜΕΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα" 30/06/2015

Συμμετοχή του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή ΕΡΤ-Ενημέρωση 30/06/2015Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του κ.Γρηγοράκου ακολουθώντας την εικόνα ή το παρακάτω σύνδεσμο από το αρχείο της εκπομπής.

ΕΡΤ Ενημέρωση (Τρίτη, 30.06.2015 με το Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά)

Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Συνέντευξη Γραμματέα Κ.Ο.ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου στον ALPHAFM 989


Στον AlphaFM989 (Κυριακή, 28.06.2015 με τους Δημήτρη Αλφιέρη και την Έλλη Σπυροπούλου) 

Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Συμμετοχή του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο 28/06/2015


Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του κ.Γρηγοράκου ακολουθώντας την εικόνα ή το παρακάτω σύνδεσμο από το αρχείο της εκπομπής.

Mega Σαββατοκύριακο (Κυριακή, 28.06.2015 με το Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο)

Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Τροπολογία - Προσθήκη στο ν/σ: «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις.»


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ –ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σ/ν: «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις.»


ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται  η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του δημοσίου τομέα να αναγνωρίσουν  τον πλασματικό  χρόνο  της επιδοτούμενης και μη επιδοτούμενης ανεργίας συνολικής διάρκειας μέχρι 300 ημερών. Επίσης επιτρέπεται η αναγνώριση του χρόνου για τον οποίο δεν έχει χωρήσει ασφάλιση σε φορείς κύριας η επικουρικής ασφάλισης η στο δημόσιο.  Οι χρόνοι ανεργίας αυτοί αναγνωρίζονται  από το φορέα όπου υπαγόταν ασφαλιστικά ο εργαζόμενος  πριν το διορισμό του στο δημόσιο και υπολογίζονται στη συνολική προϋπηρεσία για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ανεξάρτητα από το τελικό φορέα συνταξιοδότησης.
Συγκεκριμένα οι διατάξεις του άρθρου 40 ν 3996/2011 με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι αντίστοιχες του άρθρου 10 του νόμου 3863/2010  δεν έχουν αναλόγως τροποποιηθεί  και για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα συμπληρώνοντας  το νόμο 3865/2010.
Αποτέλεσμα δε αυτών είναι  η  μη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων από εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ( περίοδος ανεργίας , χρόνος κενού ασφάλισης κλπ] δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το άρθρο 40 ν. 3996/2011
Σύμφωνα με τον ν. 3996/2011 ο οποίος τροποποίησε τον ν. 3863/2010, δίνεται η δυνατότητα να αναγνωρίσουν πλασματικά χρόνια οι ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία πλην δημοσίου και  να θεμελιώσουν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα κάνοντας χρήση του δικαιώματος αναγνώρισης του χρόνου επιδότησης ανεργίας έως 300 ημέρες καθώς και χρόνου από κενό ασφάλισης ανεξάρτητα από το φορέα συνταξιοδότησης.
Αντίθετα ο ν. 3865/2010 που διέπει το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ασφαλισμένων στο ασφαλιστικό ταμείο του δημοσίου δεν παρέχει την δυνατότητα  στους δημοσίους υπαλλήλους να θεμελιώσουν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα κάνοντας χρήση του δικαιώματος αναγνώρισης του χρόνου επιδότησης ανεργίας έως 300 ημέρες καθώς και χρόνου από κενό ασφάλισης ανεξάρτητα από το φορέα συνταξιοδότησης που ισχύει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Με βάση τα παραπάνω είναι εύλογο και δίκαιο ότι πρέπει  να αποκατασταθεί η άνιση μεταχείριση εργαζομένων ως προς τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος  ώστε να συνυπολογίζονται στο συνολικό χρόνο που θα δίνει το Ι.Κ.Α προς το Γ.Λ.Κ ενόψει θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ –ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σ/ν: «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις.»

Άρθρο….
Η παράγραφος 1 του άρθρου 17 του νόμου 3865/2010 συμπληρώνεται με εδάφιο β ως ακολούθως.
Παρέχεται  η δυνατότητα στους εργαζόμενους του δημοσίου  της αναγνώρισης  ως πλασματικού  χρόνου  περίοδος επιδοτούμενης και μη ανεργίας συνολικής διάρκειας 300 ημερών καθώς και    χρόνου για τον οποίο δεν έχει χωρήσει ασφάλιση σε φορείς κύριας η επικουρικής ασφάλισης η στο δημόσιο   Οι χρόνοι αυτοί αναγνωρίζονται  από το φορέα όπου υπαγόταν ασφαλιστικά ο εργαζόμενος  πριν το διορισμό του στο δημόσιο και υπολογίζονται στη συνολική προϋπηρεσία για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ανεξάρτητα από το τελικό φορέα συνταξιοδότησης.
Αθήνα, 26/06/2015
Οι προτείνοντες Βουλευτές
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Συμμετοχή του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή Παρασκευή 26/06/2015
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του κ.Γρηγοράκου από το 28:00 ακολουθώντας την εικόνα ή το παρακάτω σύνδεσμο από το αρχείο της εκπομπής.


Πρώτη Γραμμή - ΣΚΑΙ (Παρασκευή, 26.06.2015 με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου)

Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Λαφαζάνη με θέμα «Ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Αθήνας»


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2015
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Λαφαζάνη
ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Αθήνας»
Η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, η δημιουργία φιλικού κλίματος για επενδύσεις αλλά και η προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας προϋποθέτει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου και τον καθορισμό των χρήσεων γης. Πιο συγκεκριμένα στα 2 μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη πρέπει να προωθηθεί η ολοκλήρωση του ρυθμιστικού σχεδίου και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με στοιχεία των εμπλεκόμενων φορέων έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες για τον καθορισμό του γενικού πολεοδομικού σχεδίου σε αρκετές περιοχές, αλλά δεν έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες πράξεις με αποτέλεσμα το δημόσιο και οι Ο.Τ.Α να χάνουν εκατομμύρια ευρώ από έσοδα και να καθυστερεί η ανάπλαση και η αναβάθμιση των περιοχών.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 1. Έχει ολοκληρωθεί ο καθορισμός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου και των χρήσεων γης από τον Ο.Ρ.Σ.Α, όπου μέχρι πρότινος εκκρεμούσε στις περιοχές της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στην δημοτική ενότητα Λυκόβρυσης, στον δήμο Μεταμόρφωσης, Παπάγου, Χαλανδρίου και Βριλήσσιων;
 2. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί, σε ποιο στάδιο βρίσκεται για τον κάθε δήμο ξεχωριστά και ποια είναι τα προβλήματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωση;
 3. Έχει ο Ο.Ρ.Σ.Α το απαιτούμενο προσωπικό για την ολοκλήρωση του πολύ σοβαρού έργου που έχει αναλάβει και αν όχι, σε ποιες διευθύνσεις υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αλλά και πως προτίθεται ο Υπουργός να το αντιμετωπίσει;
                                Ο Ερωτών Βουλευτής

                                                                                                        Λεωνίδας Γρηγοράκος 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας 24.06.2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου είχε χθες ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, αναπτύχθηκαν τα τρέχοντα θέματα της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας για τη χώρα μας και την Ενωμένη Ευρώπη, ενώ υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την πορεία του Κυπριακού ζητήματος.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή 'ΕΡΤ Ενημέρωση' Τετάρτη 24.06.2015


ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Τετάρτη, 24.06.2015 με τη Μαριλένα Κατσίμη και το Γιάννη Δάρα)

Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Ομιλία του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα ΚΟ ΠΑΣΟΚ κ.Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Βουλή για το Σ/Ν: "Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας - Τροποποίηση του ν.4251/2014 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου 2011/98/ΕΕ & 2014/36/ΕΕ & άλλες διατάξεις" 24.06.2015Η ομιλία σε κείμενο

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ –ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α., την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.»

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ –ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σ/ν: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.»

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Με την τροπολογία αυτή προβλέπεται η ανάκτηση της αυτοτέλειας των Κέντρων Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας τους, την αύξηση των εξυπηρετούμενων πολιτών και την καλύτερη αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών με την ένταξή τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με το Νόμο 4025 (ΦΕΚ.228/02-11-2011, άρθρο 10 & 11), όλα τα Κέντρα Αποθεραπείας-Φυσικής & Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ), τα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης & Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ), καθώς και οι λοιπές υπηρεσίες αποκατάστασης εντάχθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ως Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ( ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.).
Σύμφωνα με στοιχεία, το ετήσιο κόστος λειτουργίας τους ανέρχεται σε € 2.274.660 και απασχολούν 353 άτομα προσωπικό (2 ιατρούς, 80 νοσηλευτές, 271 λοιπό προσωπικό). Επίσης, διαθέτουν 444 κλίνες και εξυπηρετούν 67 εσωτερικούς ασθενείς, ενώ τα στοιχεία για τους εξωτερικούς ασθενείς δεν είναι συγκρίσιμα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έστειλαν πρόσφατα στο Υπουργείο Υγείας τα 31 ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ., αυτά είτε δεν λειτουργούν, είτε υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις & ο εξοπλισμός τους να απαξιώνονται και οι πολίτες να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα της περιοχής τους ή της περιφέρειάς τους, επιβαρύνοντας με το κόστος θεραπείας τους τον ΕΟΠΠΥ.
Τα Κέντρα Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης διακρίνονται σε Κλειστής Περίθαλψης και σε Ανοικτής/Ημερήσιας Περίθαλψης. Τα Κλειστής παρέχουν υπηρεσίες σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ τα Ανοικτής/Ημερησίας μόνο σε εξωτερικούς ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΠΥ, το ετήσιο κόστος για τα Κέντρα Ανοικτής Περίθαλψης ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ για τα Κέντρα Κλειστής Περίθαλψης ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ –ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σ/ν: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

Άρθρο…
 1. Το μέρος της δομής των υφιστάμενων Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.), που εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας βάσει του Κεφαλαίου Β΄ του Ν. 4025/11, προερχόμενο από τα πρώην Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ), ανακτά την αυτοτέλειά του, μεταφέρεται και εντάσσεται από 1/1/2016 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του άρθρου 9 του Ν. 4109/2013, ως αποκεντρωμένη υπηρεσία αυτών (Παράρτημα) με την επωνυμία «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Αμεα). Συγκεκριμένα:
α) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Καβάλας», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Έβρου», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Ξάνθης» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Ροδόπης». Τα ανωτέρω τέσσερα Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση α, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

β) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Βέροιας», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Έδεσσας» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Χαλκιδικής». Τα ανωτέρω τρία Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση β, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

γ) Το μέρος του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και προήλθε από την κατάργηση του πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Φλώρινας» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Καστοριάς». Τα ανωτέρω δύο Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση γ, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

δ) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Άρτας» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Πρέβεζας». Τα ανωτέρω δύο Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση δ, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

ε) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Καρδίτσας», λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσεται ως αποκεντρωμένη υπηρεσία (παράρτημα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση ε, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

στ) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Κεφαλληνίας» λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσεται ως αποκεντρωμένη υπηρεσία (παράρτημα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση στ, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

ζ) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και προήλθε από την κατάργηση του πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ Αιτωλοακαρνανίας μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Αιτωλοακαρνανίας», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέα Παπανδρέου», μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Ηλείας» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Μονάδα Σπαστικών Παιδιών Πατρών» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» μετονομάζεται σε «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Πατρών». Τα ανωτέρω τρία Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και του ν.3730/2008 (Α΄262) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση ζ, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

η) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Φθιώτιδας», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Εύβοιας», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Άμφισσας» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Βοιωτίας». Τα ανωτέρω τέσσερα Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση η, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

θ) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Λέσβου», το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Σάμου» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Χίου». Τα ανωτέρω τρία Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση ι, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

ι) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Δωδεκανήσου» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Κυκλάδων». Τα ανωτέρω δύο Ν.Π.Δ.Δ. λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσονται ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση ια, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

ια) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Ρεθύμνου», λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2646/1998 (Α΄236) και εντάσσεται ως αποκεντρωμένη υπηρεσία (παράρτημα) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης που συστήθηκε με την παράγραφο 3, περίπτωση ιβ, του άρθρου 9 του ν.4109/2013 (Α΄16).

ιβ) Τα δύο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήτοι το «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Μεσσηνίας» και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» που δυνάμει του άρθρου 11 του ν.4025/2011 (Α΄228) εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, μετονομάζεται σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Αργολίδας», συγχωνεύονται και συνιστούν Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ». Το «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ» αποτελείται από δύο αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα) με την ονομασία «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Μεσσηνίας» και «Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) Αργολίδας». Η έδρα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Πελοποννήσου είναι ο Δήμος Καλαμάτας.
 1. Το πάσης φύσεως προσωπικό που εξακολουθεί να υπηρετεί στις δομές της παραγράφου 1 και το οποίο είχε διαπιστωθεί ότι υπηρετούσε σε αυτές τις δομές, κατά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν.4025/2011 μεταφέρεται αυτοδικαίως, με τις αντίστοιχες θέσεις που αυτό καταλαμβάνει, στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες που δημιουργούνται με την παρούσα παράγραφο. Η αυτοδίκαιη μεταφορά των θέσεων διενεργείται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από κοινού από τον Διοικητή του εκάστοτε νοσοκομείου και από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του εκάστοτε Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.
 1. Οι δαπάνες λειτουργίας των δημιουργούμενων με το παρόν άρθρο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ βαρύνουν τον προϋπολογισμό των οικείων Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στον οποίο εγγράφονται κάθε χρόνο σε ειδικούς κωδικούς αριθμούς, πιστώσεις για το σκοπό αυτό.
 1. Η κινητή και ακίνητη περιουσία, καθώς και ο εξοπλισμός έκαστου Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ μεταφέρεται στο αντίστοιχο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας του οποίου αποτελεί αποκεντρωμένη υπηρεσία (παράρτημα). Έκαστο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος στα δικαιώματα και υποχρεώσεις του οικείου Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ και ειδικότερα όλες οι εμπράγματες και ενοχικές συναλλαγές που αφορούν στην κινητή και ακίνητη περιουσία και στον εξοπλισμό και έχουν συντελεστεί από την ημερομηνία που τα Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ εντάχθηκαν στο ΕΣΥ και εντεύθεν, χρήζει είτε επικύρωσης είτε ανάκλησης με αντίστοιχη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Για τη μεταβίβαση της περιουσίας συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής μεταξύ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στο οποίο εντάσσεται το κάθε Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ και του Νοσοκομείου στο οποίο είχε υπαχθεί αντίστοιχα.
 1. Αναφορικά με τη λειτουργία των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων 9 και 13 του ν.4109/2013, όπως ισχύει.
 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.
 1. Από 1/1/2016, οι διατάξεις του ν.4025/2011 (Α΄228) που αντίκεινται στο παρόν άρθρο καθώς και κάθε άλλη διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης καταργούνται.

Αθήνα, 24 -06-2015 


Οι Προτείνοντες Βουλευτές
Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Συνέντευξη Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκου στον AlphaFM 989


Στον AlphaFM989 (Τρίτη, 23.06.2015 με τη Ντίνα Μόσχου και τον Γιώργο Μελιγγώνη) 

https://www.youtube.com/watch?v=_6KyvoB5YWY
Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Δελτίο Τύπου για ερώτηση 7 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.
ΤΗΛ: (210)3707798-9
FAX: (210)3707442
e-mail: gr.t.ko.pasok@parliament


                                                       Αθήνα,     22 Ιουνίου 2015


                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι αποκλείει ποιοτικά και πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα από το διαγωνισμό για τους απόρους.


Επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η Κυβέρνηση με το διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για τους Απόρους που προωθούν οι Υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας, ευνοεί τα εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα σε βάρος της Ελληνικής παραγωγής και των πιστοποιημένων προϊόντων.


Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση έχει στη διάθεση της 330 εκατ. ευρώ , που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη και συγκεκριμένα από τον τότε Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την απόφαση CC12014GR05FMOP001 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 15/12/214.


Για το έτος 2015 είναι διαθέσιμα 135 εκατ. ευρώ αλλά οι Υπουργοί κ. Σταθάκης και κα Φωτίου με την ΚΥΑ 45 φεκ 1137 12-6-2015 προκηρύσσουν προμήθειες μόνο 26 εκατ. ευρώ (14 εκατ. για το 2015 και 12 για το 2016) χωρίς να φαίνεται που πηγαίνουν τα υπόλοιπα με εντελώς απαράδεκτες προδιαγραφές αφού δεν απαιτούνται πιστοποιητικά ποιότητας (Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κτλ ) που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ελληνική παραγωγή και αποκλείονται προϊόντα που είχαν συμπεριληφθεί σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς που διενεργούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Φέτα Π.Ο.Π., Κασέρι Π.Ο.Π., Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π., Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. κτλ.


Έτσι, το πιθανότερο είναι να δούμε να διανέμονται στους απόρους αντί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ελληνικής παραγωγής, ελαιόλαδο από τρίτες χώρες και λευκό τυρί αντί για φέτα.


Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς όλης της χώρας οι οποίοι τον περίμεναν εδώ και καιρό προκειμένου να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής.


Όμως αντί για στήριξη αντιμετωπίζουν τον αναίτιο αποκλεισμό τους αφού οι διαγωνισμοί που προβλέπονται αφορούν:

 1. Βασική Υλική συνδρομή (είδη προσωπικής υγιεινής κτλ)
 2. Βρεφικές – παιδικές τροφές
 3. Πουλερικά
 4. Είδη κρεοπωλείου (μοσχάρι και χοιρινό άνευ οστών)
 5. Ελαιόλαδο
 6. Είδη παντοπωλείου ( περιλαμβάνει μόνο το χαρακτηρισμό τυρί – φέτα)
 7. Είδη οπωροπωλείου (μήλα, πορτοκάλια, λάχανο)

Ερώτηση 7 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διαγωνισμό τροφίμων για τους απόρους

ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κ.Ο. ΠAΣΟΚ
                                                                                
                                        Αθήνα, 22-06-2015


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
          -Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη,
-Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη,               
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτη  Σκουρλέτη,
-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη


Θέμα: «Ευνοούνται τα εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητος εις βάρος της ελληνικής παραγωγής με  το διαγωνισμό τροφίμων για τους Απόρους».
         
Κύριοι Υπουργοί,

Με την ΚΥΑ 45 ΦΕΚ 1137  Β΄12-6-2015 αποφασίσατε τη διενέργεια κεντρικού διαγωνισμού ύψους 26εκατ. (14 εκατ. για το 2015 και 12 εκατ. για το  2016) για την προμήθεια τροφίμων που θα διατεθούν στους άπορους βάσει της χρηματοδότησης της χώρας μας από το ΤΕΒΑ, και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής όπως αυτό εγκρίθηκε στις 15-12-2014 με την απόφαση CC12014GR05FMOP001. Ο  εγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι 330εκατ.€ μέχρι το 2020 τα οποία έχουν κατατεθεί από το Δεκέμβριο του 2014 σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΙΕΑΔ  και  για το 2015 είναι διαθέσιμα 135 εκατ.€
Όπως φαίνεται από την παραπάνω ΚΥΑ και το παράρτημα αυτής:
1) Δεν υπάρχει καμία προστασία στην ελληνική παραγωγή αφού έχει εξαιρεθεί ο όρος ΠΟΠ που αποτελούσε προϋπόθεση σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και δεν έχει αξιοποιηθεί η λίστα των 100 και πλέον προϊόντων ΠΟΠ του ίδιου Υπουργείου αλλά ούτε αυτή των προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).
2) Έχετε εξαιρέσει βασικά τρόφιμα όπως τυροκομικά: ΦΕΤΑ ΠΟΠ, ΚΑΣΕΡΙ ΠΟΠ, ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΟΠ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ κλπ
3) Δεν φαίνεται να έχετε επίγνωση ότι με τον διαγωνισμό αυτό χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα εισαγωγέων που μπορούν να διαθέσουν αμφιβόλου ποιότητος προϊόντα, όπως ελαιόλαδο εισαγωγής ή λευκό τυρί αφού δεν έχετε προσδιορίσει ποιοτικές προδιαγραφές και για παράδειγμα στους διαγωνισμούς  του ελαιολάδου και της φέτας δεν αναφέρετε το προϊόν που ζητάτε ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, ΠΟΠ ή Π.Γ.Ε. ενώ ούτε η ΦΕΤΑ αναφέρεται ως ΦΕΤΑ  ΠΟΠ. αλλά ως τυρί ΦΕΤΑ.
4) Από τα 135 εκατ. που μπορούν να διατεθούν για το 2015 προκηρύσσετε διαγωνισμό μόνο 14 εκατ. για το 2015 και 12 εκατ. για το 2016 και
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί,

α)Προτίθεστε να τροποποιήσετε την ΚΥΑ ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι δικλίδες για την προμήθεια ποιοτικών προϊόντων αγροτικής παραγωγής αντί τα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα;
β) Συμφωνεί ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τον αποκλεισμό των προϊόντων ελληνικής παραγωγής ΠΟΠ, Π.Γ.Ε.
γ)Προτίθεστε να άρετε τους περιορισμούς και να εντάξετε στο διαγωνισμό ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ Ε ή  Π.Γ.Ε που αποκλείσατε;
δ)Ευσταθούν δημοσιεύματα ότι η χρηματοδότηση για τους Απόρους έχει διατεθεί για πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για αυτό προκηρύσσετε μόνο 26εκατ ευρώ, από τα135 εκατ που μπορούν να διατεθούν για το 2015;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ιωάννης  Δριβελέγκας
Γεώργιος Αρβανιτίδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτριος Κρεμαστινός
Γιάννης Κουτσούκος
Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή Απαντήσεις Τρίτη 17/06/2015Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του κ.Γρηγοράκου κάνοντας κλικ την παραπάνω εικόνα ή το παρακάτω σύνδεσμο από το αρχείο της εκπομπής.

Απαντήσεις - Έψιλον TV (Τρίτη, 16.06.2015 με τη Νάνσια Κωσταρά)

Πηγή: Από το αρχείο της εκπομπής

Χαιρετισμός του Λεωνίδα Γρηγοράκου στη συνεδρίαση της Κ.Ο.ΠΑΣΟΚ 17.06.2015

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Κυρία Πρόεδρε Φώφη Γεννηματά,
Κύριε Πρόεδρε Ευάγγελε Βενιζέλο,

Σας καλωσορίζω στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Αναλάβατε την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Video και Κείμενο - Ομιλία του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα ΚΟ ΠΑΣΟΚ κ.Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Βουλή για το Σ/Ν: "Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις" 16.06.2015

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη με θέμα «Ολοκλήρωση προκήρυξης θέσεων εργασίας που αφορά καλυπτόμενους από τον Ν. 2643/98 (Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων κλπ)»


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ


Αθήνα, 16 Ιουνίου  2015


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Π. Σκουρλέτη


ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση προκήρυξης που αφορά τον 2643/98»


Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ Β΄ 3408/2014 που δημοσιεύθηκε στις 18/12/2014 από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου προκηρύχθηκαν 536 θέσεις εργασίας στην Αθήνα και 918, συνολικά στην επικράτεια που αφορούν θέσεις εργασίας οι οποίες έχουν εγκριθεί από τον Α.Σ.Ε.Π και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμεύσει τους πόρους για την πλήρωση τους. Η εν λόγω προκήρυξη αφορά τους προστατευόμενους από τον νόμο  2643/98, δηλαδή τρίτεκνους, πολύτεκνους, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων κ.λπ.  Αρμόδιος για την έκδοση της προκήρυξης είναι ο Ο.Α.Ε.Δ, ο οποίος από 29/12/2014 δημοσίευσε τις σχετικές προκήρυξεις. Λόγω της αναστολής της διαδικασίας εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών, η ολοκλήρωση των αιτήσεων και του πρώτου σταδίου της προκήρυξης πραγματοποιήθηκε στις 03/03/2015.
Έκτοτε οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση, από το αρμόδιο Υπουργείο  και τον Ο.Α.Ε.Δ. Παρόλο που έχουν περάσει περισσότεροί από τρείς μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, ενώ η υποστελέχωση του δημοσίου τομέα, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και η ανεργία συνεχώς αυξάνονται.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εν λόγω διαγωνισμοί;
 2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;
 3. Σκοπεύει η κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι επιτυχόντες να αναλάβουν άμεσα τις υπηρεσίες τους;


Ο Ερωτώντες Βουλευτές
              Λεωνίδας Γρηγοράκος Βασίλης Κεγκέρογλου Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου