ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο νοσοκομείο της Σπάρτης

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο site www.protothema.gr


Σε 6 ερωτήσεις του protothema.gr απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος:


Έγιναν λάθη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση της κρίσης; Για να δικαιολογήσουμε το λάθος του «λεφτά υπάρχουν» κάναμε και το άλλο λάθος δώσαμε και 500 εκ σε κάποιες αδύναμες ομάδες τον Δεκέμβρη του 2009. Βλέπετε ότι το ένα λάθος φέρνει το άλλο λάθος. Είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι έτσι πρέπει να γίνουν. Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν στηρίξαμε με πάθος αυτό.

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Αν. Υπουργού υγείας, Λ. Γρηγοράκου, στην εφημερίδα "Μακεδονία" (23/11/2014)

Συνέντευξη του Αν. Υπουργού υγείας, Λ. Γρηγοράκου, στην εφημερίδα "Μακεδονία" και στον Φίλιππο Δεργιαδέ.


Κύριε υπουργέ, η τρόικα δείχνει δυσπιστία και δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα. Πού αποδίδετε αυτήν την επιμονή σε μέτρα, για τα οποία εκτιμάται ότι δεν θα αποδώσουν παρά θα επιφέρουν νέα βάρη στην ήδη καταπονημένη ελληνική κοινωνία;

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ήταν πάντα απαιτητικές. Τώρα μάλιστα που βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης για την έξοδο από τα μνημόνια είναι φυσικό να γίνονται δυσκολότερες. Η δυστοκία που εμφανίζεται μπορεί να ξεπεραστεί, αν και οι δύο πλευρές συζητήσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Τα θέματα στα οποία καλούμαστε να συμφωνήσουμε, όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις, είναι καίριας σημασίας.

Διήμερη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος.

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Σάββατο, 22/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Κατερίνης, Βέροιας, Νάουσας, Γιαννιτσών, Έδεσσας. Στη συνέχεια εγκαινίασε την Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στα εγκαίνια της Γ’ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Εγκαίνια από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, της Β’ ΜΕΘ του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Σάββατο, 22/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εγκαινίασε χθες τη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Διοικητής της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας, Δημοσθένης Ανδριόπουλος, οι Υποδιοικητές της Γ’ Υ.ΠΕ., Παναγιώτης Νάνος και Παναγιώτης Μπογιατζίδης, καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Αθήνα, 19/11/2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ


Κος ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ:
Καλησπέρα σας, είμαστε σε θέση πλέον να μιλήσουμε για το θέμα της υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και γενικά της υγείας του λαού το 2014.  Μετά από 5 χρόνια και τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γενικά οι υπηρεσίες υγείας της χώρας.
Εμείς δεν διεκδικήσαμε όταν ήρθαμε εδώ να πουν ότι θα λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της υγείας του λαού τα οποία υπήρχαν από τα προηγούμενα χρόνια. Διεκδικούμε να κάνουμε κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και στα κέντρα υγείας.

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου με φορείς του Νομού ΗλείαςΓραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 19/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Υγεία στο Νομό Ηλείας» πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Υπουργό Αναπληρωτή Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές: κ. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη (ΣΥΡΙΖΑ), Κοντογιάννης Γιώργος (ΝΔ), κ. Κουτσούκος Γιάννης (ΠΑΣΟΚ), κ. Μαρίνος Σπύρος (ΝΔ), κ. Τζαβάρας Κώστας (ΝΔ). Ο Δήμαρχος Πύργου Λιατσής Γαβριήλ, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υγείας.
Στην συνάντηση, ετέθη το θέμα του προσωπικού των δομών Υγείας, όπως και το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης των νοσοκομείων. Στην συνέχεια έγινε από πλευράς Υπουργείου πλήρης χαρτογράφηση του ανθρώπινου δυναμικού που θα ενισχύσει τις δομές Υγείας του Νομού. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προκηρυχθεί:

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πάρη Μουτσινά

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 14/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πάρη Μουτσινά σχετικά με τη λήψη μέτρων για την άμεση στελέχωση με γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννησου.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 14/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με τη φθίνουσα πορεία του προσωπικού στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στη Μαγνησία.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την κατανομή 200 θέσεων στο ΕΚΑΒ


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
                                                                                                                              Τετάρτη 12/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ενημερώνει ότι σε συνέχεια αιτήματος για πλήρωση κενών θέσεων στο ΕΚΑΒ, απέστειλε στο ΑΣΕΠ την «Έγκριση κατανομής για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης 200 κενών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ».
Πιο συγκεκριμένα από τις 200 θέσεις οι 186 κατανέμονται ως εξής:

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου με εκπροσώπους εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 11/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Κέντρου, η συντήρηση του στόλου των ασθενοφόρων και η ενίσχυση του προσωπικού.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Αναπλ. Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με εκπροσώπους ΣΥΝΔΕ-ΠΑΣΟΝΟΠ.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 10/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Βοηθών Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥΝΔΕ). Στην συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου όπως και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) κ. Γεώργιος Τσόλας.

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 07/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τα συμβούλια κρίσεων στα νοσοκομεία του Πειραιά «Μεταξά» και «Τζάνειο»

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Παύλου Βογιατζή

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 07/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Παύλου Βογιατζή σχετικά με το νοσοκομείο Λήμνου

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τις Διοικήσεις όλων των Υ.ΠΕ και Νοσοκομείων
Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 06/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των Διοικήσεων όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων της χώρας. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Χριστίνα Παπανικολάου και Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.
Η σύσκεψη είχε ως βασικό θέμα την αμφίδρομη ενημέρωση για τα οικονομικά των νοσοκομείων με τον Υπουργό Αναπληρωτή να ενημερώνει επισήμως ότι θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις εφημερίες του υγειονομικού προσωπικού των Νοσοκομείων και τις υπερωρίες του διοικητικού προσωπικού.
Σύμφωνα με την ενημέρωση ο τρόπος πληρωμής αλλάζει και οι εφημερίες θα υπογράφονται και θα πληρώνονται εντός δύο μηνών από όταν γίνονται.

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Απαντήση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκου, σε επίκαιρη ερωτήση του βουλευτή Κωνσταντινίδη Θεοδόση

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 5/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Λεωνίδα Γρηγοράκου στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Θεοδόση Κωνσταντινίδη σχετικά με την τοποθέτηση υγειονομικών υπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Απαντήση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκου, σε επίκαιρη ερωτήση του βουλευτή Κακλαμάνη Απόστολου

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 5/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κου Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κου Απόστολου Κακλαμάνη, σχετικά με τη Μονάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης για άτομα με ειδικές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

Ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκου, σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ με Ανθρώπινο Δυναμικό.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 05/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ενημερώνει για τις -μέχρι σήμερα- κινήσεις που έχουν γίνει ώστε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό. Εντός του 2014 έχουν ενταχθεί ή εντάσσονται 2.486 γιατροί, 1.363 Αγροτικοί Γιατροί, 200 διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Ο κ. Γρηγοράκος με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διασφάλισε την συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στην κατανομή θέσεων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτές οι θέσεις ανέρχονται στις 2.500 θέσεις διάρκειας 5 μηνών.
Αναλυτικά οι διαδικασίες ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού στον χώρο της Υγείας:

Δελτίο Τύπου για ασθενοφόρα στη Λακωνία

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 05/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την διάθεση δύο ασθενοφόρων για κάλυψη σημαντικών αναγκών στην περιοχή της Λακωνίας αποφάσισε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η παραχώρηση δύο ασθενοφόρων οχημάτων από το Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ» και από το Π.Ε.Δ.Υ.-Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας στο ΕΚΑΒ.
Ο κύριος Γρηγοράκος, αρμοδιότητα του οποίου είναι το ΕΚΑΒ, συνέβαλλε στο πλαίσιο των καθηκόντων στην ταχύτερη διάθεση των δύο ασθενοφόρων σε Δήμους της Λακωνίας για κάλυψη σημαντικών αναγκών της περιοχής.
Το ένα όχημα διατέθηκε στο Κ.Υ. Νεάπολης Λακωνίας για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Ελαφονήσου που δεν είχε ασθενοφόρο.
Το δεύτερο στο Κ.Υ. Βλαχιώτη για πρόληψη και προστασία του πληθυσμού από μολυσματικά νοσήματα που παρουσίασαν έξαρση στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών θα γίνεται αποκλειστικά εντός των ορίων των εν λόγω δήμων.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στον Alpha 989 και στον Σπύρο Χαριτάτο (ηχητικό και απομαγνητοφώνηση)


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 3/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στον Σπύρο Χαριτάτο.
Σχετικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών για το θέμα που προκλήθηκε στις δύο καρδιολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, τα οποία το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν χωρίς καρδιολόγους.
Λ. Γρηγοράκος: «Είμαι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα και έχουμε λάβει τα ανάλογα μέτρα. Υπάρχει μια αδυναμία διοίκησης των Νοσοκομείων. Σε επίσκεψή μου προ διμήνου στα Νοσοκομεία αυτά, είχα διαπιστώσει την αδυναμία των δύο διοικητών. Επισκέφτηκα και την ΥΠΕ και έχω ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και εδώ στο Υπουργείο με σύσκεψη παρουσία του Μητροπολίτη, των διοικητών και όλων των υπευθύνων του Νομού. Η ανεπάρκεια λοιπόν των δύο διοικητών είναι δεδομένη. Δυστυχώς αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στο Νομό. Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις και των δύο, ώστε να επιστρέψουν οι γιατροί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους διοικητές. Σήμερα θα έχω και τις δύο παραιτήσεις».