ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ FLY RADIO 89,7, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΑΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ FLY RADIO 89,7, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΑΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολύς λόγος έχει γίνει μετά την ατάκα του κυρίου Γρηγοράκου περί ανάγκης επιστροφής του Κώστα Σημίτη στην πολιτική σκηνή, ως μια προσωπικότητα η οποία μπορεί να ενώσει τους μεν και τους δε στον κεντροαριστερό χώρο. Σήμερα έχουμε μαζί μας τον βουλευτή Λακωνίας, κύριο Λεωνίδα Γρηγοράκο για να κάνουμε μια σχετική κουβέντα. Καλημέρα σας κύριε Γρηγοράκο.
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Καλημέρα σας. Καλημέρα σε όλη την Λακωνία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν από τα ονόματα, που δεν περιμέναμε, να σας πω την αλήθεια, να το ξανακούσουμε. Το επαναφέρατε εσείς, με ποιο σκεπτικό; Πώς μπορεί ο Κώστας Σημίτης να ενώσει τις δύο αυτές πλευρές του κεντροαριστερού χώρου;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Εγώ πιστεύω, ότι ο ίδιος είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο αναμφισβήτητο. Διαθέτει το κύρος, έχει μια πολιτική επάρκεια, έχει τεχνοκρατική υποδομή, είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Όλα αυτά μπορούν να του δώσουν τη δυνατότητα να ενσαρκώσει μια νέα αφήγηση, την οποία έχει ανάγκη ο χώρος. Είναι ευρωπαϊστής. Αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Μπορεί να ανασυνθέσει τον προοδευτικό χώρο και μπορεί να είναι ένα νέο πολιτικό εγχείρημα. Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα ηγηθεί, ας πούμε, της προσπάθειας, δε θα βάλει μετά υποψηφιότητα σε αυτό που θα γίνει. Θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς, οι οποίοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί ενός πραγματικά επαρκούς κομματιού της ελληνική πολιτικής σκηνής, το οποίο αυτή την στιγμή απουσιάζει από το πολιτικό γίγνεσθαι. Σας υπενθυμίζω, ότι είχαμε δύο εκατομμύρια αποχή στις τελευταίες εκλογές. Πιστεύω, ότι είναι ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί. Και βλέπω, ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυρίας Γεννηματά, περί ομοσπονδοποίησης έχει καταστεί ατελέσφορη αν και σήμερα το απόγευμα είδα ότι έχει μια συνάντηση με τον κύριο Θεοδωράκη. Πιστεύω, ότι ο Κώστας Σημίτης μπορεί να απαντήσει στο καίριο ερώτημα με πρωτοβουλίες. Έχει τις δυνατότητες όλες. Πιστεύω, ότι είναι μια πολύ ισχυρή εφεδρεία, γιατί, όπως είπα προηγουμένως, έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει και να ενώσει τις διάσπαρτες αυτές δυνάμεις απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και σε έναν συντηρητισμό που δείχνει η Ν.Δ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει, όμως, αντεπιχείρημα απέναντι σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν διάφορα για την εποχή Σημίτη;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Πάντα θα λέγονται διάφορα. Εγώ πιστεύω, ότι η καλύτερη εποχή, που πέρασε η Ελλάδα, ήταν η εποχή Σημίτη. Και αν υπάρξει θετική ανταπόκριση εκ μέρους του, πιστεύω θα συμβάλλει στην κινητοποίηση όλων εκείνων των δυνάμεων, που μπορούν να αποτελέσουν ένα πρόπλασμα μιας μεγάλης πρωτοβουλίας. Υπάρχει αυτή η κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς και η ανασύστασή της είναι ένα ζητούμενο για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως είδατε, περνάει μεγάλους κραδασμούς. Αλλά να σας πω και κάτι άλλο; Πιστεύω, ότι η εμφάνιση του Σημίτη σε μια τέτοια προσπάθεια, όχι να ηγηθεί, όχι να γίνει ο Πρόεδρος όλου αυτού και να πάει σε εκλογές, θα αναγκάσει όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στο κέντρο να επανεξετάσουν όλα αυτά τα ζητήματα, του ποιος θα είναι επικεφαλής, ποιος θα είναι ο ηγεμονίσκος και όλα αυτά. Πιστεύω, ότι θα υπερβεί τις προσωπικές σκοπιμότητες των σημερινών ηγεσιών. Αυτό θα είναι η προσφορά του και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει η διάθεση από μέρους του κυρίου Σημίτη να κάνει κάτι τέτοιο;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε. Ο Κώστας Σημίτης από όσο ξέρω θεωρεί, ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει «κάνει τον πολιτικό του κύκλο». Είναι παρών πολιτικά, βέβαια, αλλά πιστεύει, ότι πρέπει να μπουν και νέες δυνάμεις και νέοι άνθρωποι σε αυτό το χώρο. Εμείς δεν ζητάμε, όμως, από τον Κώστα Σημίτη να γίνει ο Πρόεδρος μιας τέτοιας κίνησης. Ζητάμε να ηγηθεί της προσπάθειας, για να γίνει μια τέτοια κίνηση. Και αυτό πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε στο τέλος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω ένα σχόλιο για όσα είδαμε πριν δύο μέρες στην Βουλή. Έχω αρκετά σχόλια και από Λάκωνες ακροατές, οι οποίοι θεωρούν ότι έπεσε πολύ το επίπεδο προχθές.
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Είναι αλήθεια. Δεν σας κρύβω, ότι στεναχωρήθηκα πολύ. Περίμενα ένα άλλο επίπεδο. Περίμενα κάτι διαφορετικό. Περίμενα μια αποκάλυψη, από όσα διαβάζαμε τόσες μέρες, ότι υπάρχουν φάκελοι και παραφάκελοι. Εγώ προχθές είδα μια Ελλάδα να είναι ακυβέρνητη πολιτεία. Είδα, δηλαδή, μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπολείπεται πολύ των αναγκών της χώρας. Αυτό το αλλόκοτο πολιτικό σχήμα, το ανερμάτιστο, δεν μπορεί να χειριστεί ούτε ζητήματα οικονομικής ούτε προσφυγικής κρίσης και φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι ένα μνημείο ανικανότητας και ανεπάρκειας. Είμαι σκληρός μαζί τους, γιατί έτσι πρέπει να είμαι. Διότι το επίπεδο προχθές στη Βουλή ήταν πάρα πολύ χαμηλό. Είμαι πολλά χρόνια στο πολιτικό σκηνικό και έχω τη δυνατότητα, νομίζω, να κάνω κριτική. Ήδη έχω κλείσει δεκαέξι χρόνια βουλευτής και νομίζω, ότι έχω άποψη για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν, ως βουλευτής Λακωνίας, έχετε ακούσει, έχετε πληροφορηθεί κάτι για πιθανή φιλοξενία προσφύγων, μεταναστών στον τόπο μας, στην Λακωνία.
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Υπάρχει μια πιθανότητα. Το ήξερα πριν έναν μήνα περίπου. Ανάλογα με το προσφυγικό ρεύμα. Αν πρόκειται να συνεχίσει η αύξηση των προσφυγικών ροών θα αναγκαστεί και η Λακωνία να πάρει και αυτή ένα κομμάτι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ισχύουν τα όσα ακούγονται για το ΚΕΜ και το αεροδρόμιο;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ναι. Όταν το έχει αναλάβει, μάλιστα αυτό το θέμα, ο κύριος Καρανίκας, αυτό το εμβληματικό πρόσωπο της ομάδας του Μαξίμου, καταλαβαίνετε ότι όλα θα πάνε καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Σας ρωτάω, γιατί είχαμε επιβεβαίωση από τον κύριο Αραχωβίτη ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Δεν έχει παραστεί ακόμη ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ναι. Είχε συζητηθεί στην αρχή αλλά, εφόσον υπάρχει μείωση των προσφυγικών ροών - δεν έρχονται 2.000 άτομα την μέρα, όπως ήταν τον προηγούμενο καιρό- δε θα γίνει. Πάντως αν χρειαστεί κάποια στιγμή, χωρίς να είμαι σίγουρος για κάτι, εγώ δεν αποκλείω τίποτα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δε νομίζω. Δε νομίζω, ότι είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει υποδομή στη Λακωνία. Δεν υπάρχει, βέβαια, πουθενά υποδομή. Βλέπετε τι γίνεται στον Πειραιά. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα δύσκολα. Έχουν μάθει να είναι στην αντιπολίτευση, να κάθονται να συζητάνε επί παντός επιστητού, να μη δίνουν ποτέ λύσεις και να συζητάνε συνέχεια. Έτσι, λοιπόν, αυτή η διακυβέρνηση μόνο δεινά φέρνει. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας και εδώ επιβεβαιώνεται ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος τώρα ζητάει προσφυγή στις κάλπες. Εγώ πιστεύω, ότι το κόστος μιας εκλογικής αναμέτρησης, που έχουμε συνηθίσει πια αλλά τώρα είναι επιβεβλημένο, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης. Πιστεύω, ότι η χώρα θα ωφεληθεί αν πάμε σε εκλογές, γιατί θα απαλλαγούμε από την παρουσία αυτών των ανθρώπων. Οποιαδήποτε στιγμή και να γίνουν εκλογές, αυτή η κυβέρνηση θα τις χάσει και θα σταματήσει ο κατήφορος της χώρας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω το σχόλιό σας για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, του κυρίου Φίλη, για τις παρελάσεις, ότι μέχρι τον Οκτώβριο υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνονται καν.
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί. Μην τους λες για ιδιωτικό τομέα, μην τους λες για πανεπιστήμια, μην τους λες για ιδιωτική παιδεία. Οι άνθρωποι έχουν τους πελάτες τους και νομίζουν, ότι με μόνο αυτό το 35% μπορούν να κυβερνούν και να αλλάξουν τη χώρα. Η Ελλάδα έχει κάποιους πυλώνες. Και αυτοί οι πυλώνες δεν αλλάζουν. Ο κύριος Φίλης είναι ιδεοληπτικός. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και έχει πρόβλημα με ό, τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της χώρας. Η χώρα πρέπει να έχει την ιστορία της για να κινείται. Να έχει την ιστορία της, η οποία της δείχνει το μέλλον. Αυτά τα σημεία, τα οποία δίνουν και δύναμη τελικά και διαφοροποιούν τον Έλληνα από τους άλλους λαούς. Ο Έλληνας πιστεύει και στην πατρίδα και στην οικογένεια και στη θρησκεία. Αυτά νομίζανε, ότι μπορούν να τα αλλάξουν. Αυτό το είπε με μια κουβέντα ο Κώστας Σημίτης: «Μας κυβερνά μια παρέα ανοήτων». Αυτό ήταν μια σκληρή φράση, και ο Σημίτης είναι ευγενής άνθρωπος. Συγχρόνως, με αυτά που λένε και αυτά που κάνουν, η λεγόμενη «ηθική υπεροχή» της αριστεράς κάθε μέρα και περισσότερο εκτίθεται ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη. Είδατε χθες με το πόθεν έσχες του κυρίου Σταθάκη, το οποίο βάλανε στο αρχείο. Υπάρχει, επίσης, η υπόθεση Φλαμπουράρη. Μιλάνε για διαφάνεια και βλέπετε τις παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης. Σήμερα έχουμε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής. Βλέπετε την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στον συνταγματολόγο, κύριο Τσακιράκη. Επίσης, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να στέλνει επιστολή στην κυρία Γεννηματά. Εγώ βλέπω, ότι οι μάσκες έχουν πέσει και ότι αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια φαύλη και, πραγματικά, γεμάτη αμοραλισμό κυβέρνηση. Δεν μπορώ να φανταστώ, ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έλεγαν ότι είναι αριστεροί, λειτουργούν έτσι. Η χώρα κάθε μέρα βουλιάζει, γιατί κάνουν επικίνδυνους χειρισμούς και στην οικονομία και στο προσφυγικό. Ο Τσίπρας είναι κλεισμένος στου Μαξίμου και η κοινοβουλευτική του ομάδα σε περίεργη κατάσταση, άσχετα αν προχθές χειροκροτούσαν τα λαϊκίστικα του κυρίου Τσίπρα. Αν ο κύριος Τσίπρας ήθελε την εξυγίανση της δημόσιας ζωής θα ξεκινούσε από το χώρο της δικαιοσύνης. Είδατε, ότι το χώρο της δικαιοσύνης θέλει να τον ελέγξει και έχει φτιάξει έναν ολόκληρο παραδικαστικό μηχανισμό. Και προσπαθεί να σπιλώσει την αντιπολίτευση. Εγώ πιστεύω, ότι το «βρώμικο» 2016 το έχουμε μπροστά μας. Δυστυχώς, αυτή είναι η πρόβλεψή μου και με λυπεί αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω και κάτι τελευταίο, μιας και είναι της αρμοδιότητάς σας. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Το Ε.Σ.Υ. αργοπεθαίνει».
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Είναι αλήθεια και λίγα λέει. Τι να πω. Εγώ το βιώνω αυτό κάθε μέρα, ιδιαίτερα στην Λακωνία. Έχω μεγάλη επαφή ιδιαίτερα με το θέμα της υγείας και βλέπω τί τραβάει ο ελληνικός λαός. Το βλέπω κυρίως με τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας στην Λακωνία, δουλεύω και στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα, σε μια κλινική και βλέπω τι συμβαίνει. Να σας πω για το ΕΚΑΒ; Διαλυμένο το σύστημα. Ούτε ασθενοφόρα κυκλοφορούν στο δρόμο ούτε τίποτα. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν τις ιδεοληψίες τους με τον  ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα, ζήτησε κάποιος από τη Λακωνία ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας και βρέθηκε κρεβάτι σε ιδιωτική κλινική. Ξέρετε το ΕΚΑΒ, με μια καινοτομία του Θανάση του Γιαννόπουλου, την οποία στήριξα και εγώ στη Βουλή, έχει κάνει συμβάσεις και έχει νοικιάσει κρεβάτια μονάδων του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή, δεν πληρώνει κανείς τίποτα. Ακούστε τι είπαν οι άνθρωποι. Βρέθηκε, λοιπόν, ένα κρεβάτι στον ιδιωτικό τομέα και το ΕΚΑΒ είπε εγώ δεν πάω τον ασθενή στην ιδιωτική κλινική. Και οι άνθρωποι πλήρωσαν ιδιωτικό ασθενοφόρο για να μεταφέρουν τον ασθενή. Είναι δυνατόν; Μην ακούνε κάτι που έχει σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Εγώ θέλω να υπάρξει μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θέλω ο ένας τομέας να συμπληρώνει τον άλλο. Ξέρω, ότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι αυτός που παράγει. Δυστυχώς, ο δημόσιος τομέας, το κράτος δηλαδή, στην Ελλάδα είναι αντιπαραγωγικός. Το έχω βιώσει. Για να έχουμε ανάπτυξη και πλούτο θα πρέπει να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και να μειώσουμε το κράτος. Δυστυχώς, ο τρόπος σκέψης αυτής της κυβέρνησης μόνο πίσω πηγαίνει την Ελλάδα. Σε κανένα τομέα, μα σε κανένα να μην μπορούμε να πούμε, ότι πήγαμε μπροστά; Είναι φοβερό. Έχω μείνει έκπληκτος με την εμμονή. Δεν ακούνε τίποτα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ το διέλυσαν, τα νοσοκομεία της Λακωνίας τα διέλυσαν. Εγώ, ξέρετε, έχω μείνει λίγο απέξω από τις διαδικασίες στο χώρο της υγείας στην Λακωνία τον τελευταίο καιρό αλλά θυμάμαι ένα πανό για τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο των Μολάων, με μαύρα γράμματα, που έγραφε ότι κλείνει το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο των Μολάων θα κλείσει με μαθηματική ακρίβεια αν μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην κυβέρνηση. Και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου της Σπάρτης, δυστυχώς, παρόλη την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί, είναι ανεπαρκέστατες διότι δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν με τόσο λίγο προσωπικό. Οι γιατροί τα έχουν δώσει όλα. Δυστυχώς, κινδυνεύει και το νοσοκομείο Σπάρτης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio Καβάλας 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη Τετάρτη, 29.03.2016Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου
στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio Καβάλας 88,6
και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη
Τετάρτη, 29.03.2016


Σχετικά με την πρόταση για επιστροφή Σημίτη

Πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να ηγηθεί προσπάθειας για να «μαζέψει» το χώρο της κεντροαριστεράς. Όπως κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγετικές μορφές των πολιτικών χώρων που εκπροσωπούσαν, έτσι πιστεύω ότι και ο Κώστας Σημίτης έχει την ιστορία του και διαθέτει όλα τα εχέγγυα ούτως ώστε να μπορέσει να πείσει όλους εκείνους που βρίσκονται στον περίγυρο της κεντροαριστεράς να κάνουν ό,τι καλύτερο για ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό. Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί ισχυρή εφεδρεία και νομίζω ότι μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει  και να ενοποιήσει όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις που αναζητούν τη δική τους πολιτική έκφραση, αποστρεφόμενες τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, το συντηρητισμό της Δεξιάς και την απαξίωση που έχει επέλθει στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την στήριξη Μητσοτάκη

Εγώ ακούω τους νέους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχουν κάτι να προσφέρουν στον τόπο. Ακούω όποιον βάζει τη χώρα πάνω από τον εαυτό του. Έτσι άκουσα και τον Α. Τσίπρα όταν έγινε πρωθυπουργός. Ένα νέο παιδί, για του οποίου την εκλογή είχα πει ότι μακάρι να μπορέσει να ενώσει το χώρο της Αριστεράς. Έτσι πιστεύω για τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα κριθεί από τις πράξεις του. Όπως κρίνεται σήμερα ο Τσίπρας. Οι πράξεις του Τσίπρα οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από απειλές και συκοφαντίες εναντίον όλων εκείνων που δεν ενδίδουν στις πιέσεις τους. Δυστυχώς η κυρία Γεννηματά ενώ ήταν υπουργός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τώρα πηγαίνει με τα χίλια στο ΣΥΡΙΖΑ.


Για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά

Το ΠΑΣΟΚ είναι τεμαχισμένο. Ένα κομμάτι θέλει να κάνει σύμπραξη με τον Νεοκαραμανλισμό, τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Επειδή διαφωνώ με αυτά με διέγραψαν. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ ηγεμονεύεται από μια μικρή παρέα της κυρίας Γεννηματά, η οποία προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο τον Γ. Παπανδρέου που μας διέσπασε και μας διέλυσε πέρυσι τον Γενάρη, ενώ διαφαίνεται ότι βάζουν στο στόχαστρο τον Ευ. Βενιζέλο που ήταν πάντα νομοταγής και δεν έχει διαφοροποιηθεί ποτέ από την κομματική γραμμή.
 Στον διάλογο για την κεντροαριστερά πρέπει να μετέχουν όλες οι ομάδες πολιτών που βρίσκονται «εκτός των τοιχών» και βεβαίως το ΠΟΤΑΜΙ και ο Λεβέντης. Να ηγηθεί της προσπάθειας ο κ. Σημίτης μέχρι το συνέδριο και το συνέδριο θα αποφασίσει. Δεν θα αποκλείσουμε κανέναν. Αν το συνέδριο αυτό βγάλει ένα καινούργιο ή ένα παλαιό πρόσωπο είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ηγηθεί μιας προσπάθειας και ο αρχηγός θα προκύψει από το συνέδριο.Σχετικά με την προηγούμενη και την σημερινή κυβέρνηση

Βέβαια έγιναν λάθη. Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε, και ο Σαμαράς προσπάθησε. Αυτοί σήμερα, επειδή είναι ερασιτέχνες, βουλιάζουν τη χώρα διότι κάνουν επικίνδυνους χειρισμούς και στην οικονομία και στο προσφυγικό. Αν πράγματι ο κύριος Τσίπρας ήθελε την εξυγίανση της δημόσιας ζωής, θα την ξεκινούσε από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Όχι μόνο δεν το πράττει αλλά έχει φτιάξει ένα ολόκληρο παραδικαστικό μηχανισμό για να σπιλώσει την αντιπολίτευση, τους καναλάρχες, τους εκδότες και όποιους επιχειρηματίες. Όσοι δεν υποτάσσονται στα σχέδιά του, είναι απέναντί του. «Το βρώμικο 2016», όπως εύστοχα έχει γράψει την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα «Τα Νέα» μας παραπέμπει σε άλλες νοσηρές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.