ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο και φωτογραφίες από την παράδοση ασθενοφόρου στο Κ.Υ Βλαχιώτη και κινητής μονάδας στους Μολάους Λακωνίας


27.12.2014

Φωτογραφίες

Δελτιο τύπου - Πρόσληψη 5 θέσεων ιατρών


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 29/12/2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας και Βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος υπέγραψε την εγκριτική απόφαση, που είχε ληφθεί στην συνεδρίαση του ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ. της 23ης Οκτωβρίου 2014 μετά από πρόταση του , για την κατά προτεραιότητα πρόσληψη γιατρών ΕΣΥ επί θητεία. Η πλήρωση των θέσεων είναι απαραίτητη για κάλυψη επειγουσών αναγκών. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η κάλυψη:
-Δύο θέσεων ειδικότητας Παθολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ. Β’ για το Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ (πρώην Ν.Μ. Σπάρτης)
-Μιας θέσης ειδικότητας Καρδιολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ. Β’ για το Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ (πρώην Ν.Μ. Σπάρτης)
-Μιας θέσης ειδικότητας Παιδιατρικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ. Β’ για το Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ (πρώην Ν.Μ. Σπάρτης)
-Μιας θέσης ειδικότητας Καρδιολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ. Β’ για το Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ (πρώην Ν.Μ. Μολάων).

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου του Αν.Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 23/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Μέγαρο της Παλαιά Βουλής έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου με τίτλο: «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αναπνευστική ανεπάρκεια και μηχανική αναπνοή. Πριν- κατά- μετά».
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δικηγόρος- δημοσιογράφος Χρυσαυγή Ατσιδάκου και ομιλητές ο πρώην Υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Α’ Αθήνας Νέας Δημοκρατίας κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η βουλευτής Άρτης ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη, η πρώην Υπουργός Παιδείας και πρώην Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και ο βουλευτής Α’ Αθήνας ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Πανούσης.
Η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής δεν κατάφερε να χωρέσει το πλήθος των ανθρώπων που βρέθηκαν στο πλευρό του Αναπληρωτή Υπουργού, αφού ο αριθμός των παρευρισκόμενων ξεπέρασε τους 2.000.
Στην παρουσίαση παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, η Υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Μιχελάκης, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς, Πύρρος Δήμας, Χρήστος Γκόγκας, Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην Υπουργός Υγείας Παρασκευάς Αυγερινός, ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης  Σήφης Βαλυράκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Βρεττός, ο πρώην Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας, οι πρώην βουλευτές Ηλίας Καρανίκας, Δημήτρης Καρύδης, Μιχάλης Κατρίνης και Δημήτρης Λιντζέρης. Τον Αναπληρωτή Υπουργό τίμησαν επίσης με την παρουσία τους πλήθος καθηγητών, γιατρών, Διοικητών Νοσοκομείων και ΥΠΕ, συνεργατών και φίλων του από τη Λακωνία και όχι μόνο.
Ο κος Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του στο κλείσιμο της εκδήλωσης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την πολύ μεγάλη προσέλευση συναδέλφων του πολιτικών, συναδέλφων του γιατρών και φίλων του, ευχαριστώντας τους θερμά. Εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για όσους συμμετείχαν στη συγγραφή του βιβλίου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Λακωνικό λαό τον οποίο 15 χρόνια τώρα εκπροσωπεί σαν βουλευτής.

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για Δομές και εξοπλισμό Υγείας στη Λακωνία


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 19/12/2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ενίσχυση Δομών και εξοπλισμού Υγείας στη Λακωνία
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος θα παραβρεθεί το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη Λακωνίας. Ο κ. Γρηγοράκος, αρμοδιότητα του οποίου είναι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) θα ολοκληρώσει την διαδικασία παράδοσης ενός ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βλαχιώτη. Με το συγκεκριμένο όχημα καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου Ευρώτα. Η παράδοση του ασθενοφόρου θα γίνει παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σπάρτης Ευδοξίας Παπαγεωργίου του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων Δημήτρη Παναγόπουλου που συνέδραμαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθώς και θεσμικών φορέων της περιοχής. Την διαδικασία υλοποίησης της Υπουργικής Απόφασης του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου για παραχώρηση οχημάτων στη Λακωνία συντόνισε από την θέση του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ ο κ. Μανώλης Αντωνάκος.

Δελτίο Τύπου για άντληση χρημάτων από το ΕΣΠΑ για Λακωνία


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 19/12/2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος χαιρετίζει την ταχεία προώθηση χρηματοδότησης ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων στο νομό Λακωνίας...Πιο συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την διαχείριση του ΕΣΠΑ, έγινε γνωστή η κατανομή των κάτωθι ποσών:
  1. 200.000 ευρώ για την Αποκατάσταση Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας ή Αγίας Σοφίας στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας, Δήμος Μονεμβασιάς.
  2. 95.000 ευρώ για την Αναστήλωση Μνημείων αρχαιολογικού χώρου Μυστρά
  3. 69.000 ευρώ για την ανάδειξη της περιοχής του Ναού Αγίας Σοφίας και κεντρικής πύλης στην Άνω Πόλη Μονεμβασιάς
  4. 26.000 ευρώ για την αποκατάσταση και ανάδειξη ιερού ναού Αγίας Βαρβάρας, Σκουτάρι Γυθείου
  5. 20.000 ευρώ για συντήρηση κι αποκατάσταση Βυζαντινών Μνημείων Φάρακλου και Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας. 

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σε Ημερίδα του ΕΟΦ για τον Ιατρικό Συνεδριακό Τουρισμό


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 17/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος απεύθυνε χαιρετισμό στα πλαίσια της Ημερίδας που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με τίτλο: «Ελλάδα: Ιατρικός Συνεδριακός Προορισμός». Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση της χώρας μας μέσω του Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα μέσω του ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει διέξοδο από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει.

Ο κος Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε την εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Σημείωσε όμως, την έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος θα δώσει ώθηση στη χώρα.

Οπτικοακουστικό υλικό από την επίσκεψη ομάδας εργασίας του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τη διερεύνηση δυνατοτήτων για την ανάπτυξη Μ.Ε.Θ στο Νοσοκομείο Σπάρτης8.12.2014

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σπάρτης μία ομάδα εργασίας του Υπουργείου Υγείας αποτελούμενη από: τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κο Σωτήρη Ζώτο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΚΑΤ κο Ευάγγελο Βουμβουλάκη, την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμού" κα Νάγια Μητσάκη, τον τεχνικό σύμβουλο του Αν. Υπουργού Υγείας, κο Λεωνίδα Θωμάκο, και τον κο Κωνσταντίνο Λιόντο, πολιτικό μηχανικό.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων, η διαμόρφωση χώρου και υποδομών για την ανάπτυξη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Σπάρτης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί τάχιστα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο Σπάρτης του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο που θα αναβαθμίσει τις δομές Υγείας στη Λακωνίας, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.  

Αναφορά σε ΜΜΕ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Αν. Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου μαζί με το Διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης στα τοπικά ΜΜΕ.

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση 12.12.2014

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/12/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τη συγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου προγράμματος στην κατ’ οίκον νοσηλεία.

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σπυρίδωνος Χαλβατζή 12.12.2014

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/12/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σπυρίδωνος Χαλβατζή σχετικά με τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις δομές Υγείας Μυτιλήνης-Λήμνου - 11.12.2014


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκε τις δομές Υγείας Μυτιλήνης-Λήμνου. Στα δύο νησιά συναντήθηκε με τους διοικητές των διασυνδεόμνων νοσοκομείων, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου ο κ. Γρηγοράκος είχε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Ισμήνη Λυμπέρη, τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες ενώ συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Νοσοκομείου.

Η άμεση κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό ήταν το θέμα που τέθηκε από όλες τις πλευρές, με τον Υπουργό αναπληρωτή να συμβάλλει στην άμεση τοποθέτηση δύο μόνιμων παθολόγων κι ενός επικουρικού, δύο μόνιμων γενικών γιατρών και ενός μόνιμου αναισθησιολόγου. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα τοποθετηθούν 13 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.  

Στην πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε: «Το νοσοκομείο της Λήμνου καλύπτει και ποιοτικά και ποσοτικά την περιοχή. Το νοσοκομείο λειτουργεί καλά. Ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί περισσότερο στον παθολογικό τομέα. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και θα είμαι περισσότερο ευχαριστημένος αν σε ένα μήνα από σήμερα έχουν υλοποιηθεί αυτά που λέμε».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αναπληρωτής μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Εκεί είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βασίλη Μουζάλα τους εκπροσώπους γιατρών, υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Η ενίσχυση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού ήταν στο επίκεντρο με τον κ. Γρηγοράκο να ανακοινώνει την προκήρυξη πέντε μόνιμων θέσεων ιατρών, την ανανέωση για ένα χρόνο του επικουρικού προσωπικού καθώς και την ενίσχυση των κινήτρων για την κάλυψη θέσεων σε νησιωτικές και άγονες περιοχές. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα τοποθετηθούν 25 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Στο θέμα της αυτοτέλειας των δύο νοσοκομείων (Μυτιλήνης-Λήμνου) που αποτελεί κοινό αίτημα των θεσμικών φορέων, ο Υπουργός Αναπληρωτής σημείωσε: «Είναι κεντρικό θέμα, έχω κατεβάσει ήδη νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται πως τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν αυτοτέλεια και θα το θέσω στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Στο κλείσιμο της επίσκεψης του ο κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, συνομίλησε με το προσωπικό και επόπτευσε τους χώρους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλο το προσωπικό της Υγείας του νησιού για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί. 

Φωτογραφίες
Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην 17η Εθνική Συνάντηση για την αιμοεπαγρύπνηση.

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραβρέθηκε στην 17Η Εθνική Συνάντηση για την αιμοεπαγρύπνηση, που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ) με τίτλο: «Αιτιολογική Ανάλυση Ανεπιθύμητων Αντιδράσεων και Συμβάντων σχετικά με το Αίμα- Διαχείριση Κινδύνου». Στόχος της Συνάντησης είναι η ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των μεταγγίσεων στην Ελλάδα, οι νέοι κίνδυνοι που μπορούν να εμφανιστούν, όπως ο Έμπολα, καθώς και η ανάγκη επαγρύπνησης του ιατρικού κόσμου για την αποφυγή προβλημάτων και για τη διασφάλιση της ποιότητας των μεταγγίσεων.
Ο κ. Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο όπως είπε δεν τυγχάνει ανάλογης αναγνώρισης. Πιο συγκεκριμένα ο κος Γρηγοράκος επεσήμανε: «Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε υψηλά την ποιότητα υγείας στην Ελλάδα, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η χώρα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, αλλά και το ίδιο το σύστημα. Όλοι εσείς, που έχετε ένα καταπληκτικό επίπεδο και είστε βαθύτατοι γνώστες του αντικειμένου, σε εσάς η πολιτεία οφείλει πολλά. Έχετε κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Έχετε μειώσει τις λοιμώξεις και τη μετάδοσή τους. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι το θέμα του αίματος στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Θέλει δουλειά και ξέρω ότι σε αυτή τη δουλειά έχετε βάλει πλάτη. Έχουν βάλει κάποιοι άνθρωποι πλάτη. Και εμείς ακουμπάμε πάνω σας. Πρέπει να μπορούμε να δίνουμε αίμα και παράγωγα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστώ και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτό που κάνετε σήμερα και να γνωρίζετε, ότι το Υπουργείο Υγείας θα σταθεί δίπλα σας αρωγός. Θα είμαστε δίπλα σε όλους σας. Χωρίς διακρίσεις. Γιατί η υγεία δεν έχει χρώμα». 

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 10/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», κ Νίκο Δέδε καθώς και με τον Διευθυντή του Συλλόγου κ Γιάννο Λιβανό.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο της κατάργησης της Υγειονομικής Διάταξης 39α, που αφορά στις ρυθμίσεις σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων και διερευνήθηκε η πρόθεση του υπουργείου προς την απομάκρυνση της συγκεκριμένης διάταξης.
Επίσης, επικαιροποιήθηκε το ενδιαφέρον σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία ξεχωριστού κωδικού για τις δαπάνες των αντιρετροϊκών φαρμάκων, μετά και από τις επαφές με το Γενικό Λογιστήριο και το Υπουργείο Οικονομικών.
Διερευνήθηκε επίσης η δυνατότητα καθώς και η πρόθεση δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου για τη δημιουργία αντίστοιχων δομών και δήλωσε μάλιστα, ότι σχετική διάταξη έχει συμπεριληφθεί και στο νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα αναβάθμισης της μονάδας ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Βελτίωση κτιριακών υποδομών και στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν πάγια αιτήματα, τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε να δει με κατανόηση.

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις φυλακές Κορυδαλλού


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 10/12/2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τις φυλακές Κορυδαλλού συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μιχάλη Κατρίνη.
Στο σωφρονιστικό κατάστημα τους υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και στην συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν η προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Φυλακών Βασιλική Φραγκαθούλα, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γεώργιος Μαριδάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος.
Η ενίσχυση του προσωπικό στο πρόγραμμα υποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων, και η μέριμνα για ενίσχυση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν τα κυριότερα θέματα που ετέθησαν από πλευράς ιατροφαρμακευτικού προσωπικού του Καταστήματος. Πιο συγκεκριμένα, από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ έγινε γνωστό ότι: «Ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με 8 αιτήσεις, σήμερα υπάρχουν πάνω από 70 αιτήσεις ατόμων για ένταξη σε αυτό. Πρέπει να ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερο όγκο αιτήσεων».

Ο κ. Γρηγοράκος από πλευράς του ανέφερε: «Είχαμε επισκεφθεί πριν από περίπου ένα μήνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου το νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των Φυλακών. Θέλω να σας πω ότι έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και μεριμνούμε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Θέλουμε να βοηθήσουμε και τον ΟΚΑΝΑ στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει με τους εξαρτημένους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας στους κρατούμενους. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν». 
ΦωτογραφίεςΟπτικοακουστικό υλικό από την επίσκεψη ομάδας εργασίας, του Υπουργείου Υγείας, στο κτήριο που θα στεγάσει το Κ.Υ. Καστορείου.


07.12.2014
Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Υγείας υπό τη καθοδήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, αποτελούμενη από: τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κο Σωτήρη Ζώτο, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης κα Ευδοξία Παπαγεωργίου, τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΚΑΤ κο Ευάγγελο Βουμβουλάκη, την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμού" κα Νάγια Μητσάκη, τον τεχνικό σύμβουλο του Αν. Υπουργού Υγείας, κο Λεωνίδα Θωμάκο, και τον κο Κωνσταντίνο Λιόντο, πολιτικό μηχανικό, επισκέφτηκε το κτήριο, στο οποίο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καστορείου. Το εν λόγω Κέντρο Υγείας θα λειτουργήσει με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, των βόρειων Δήμων της Λακωνίας.

Συνέντευξη του Αν.Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου στον Alpha 989 και στον Γιάννη Σαραντάκο 09.12.2014

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σε ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ με θέμα «Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών: 2 χρόνια μετά».Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Τρίτη 09/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραβρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ με τίτλο: «Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών: 2 χρόνια μετά».

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των συντελεστών καταγραφής περιστατικών καρκίνου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του έργου του ΕΑΝ και του ρόλου που διαδραματίζει για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του καρκίνου στην Ελλάδα.

Ο κ. Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται με το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η χώρα μας, μαζί με την Αλβανία ήταν οι μόνες χώρες που δεν είχαν Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως αυτό αλλάζει για την Ελλάδα. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά στέκομαι με συνέπεια απέναντι στην προσπάθεια αυτή. Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται. Σταδιακά, με την εξέλιξη της επιστήμης και τις έρευνες των γιατρών, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε σαφείς απαντήσεις».

Δήμος Ελαφονήσου - Τελετή Παράδοσης Ασθενοφόρου 07.12.2014Παράδοση ενός ασθενοφόρου οχήματος στον Δήμαρχο Ελαφονήσου κο Χαράλαμπο Λιάρο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κο Μανώλη Αντωνάκο, με την παρουσία θεσμικών φορέων του νησιού.

Φωτογραφίες:
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με τον τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ υπό την αρωγή του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη παγκόσμια μέρα κατά του AIDS

Πέμπτη, Δεκ 04 2014

Μια πραγματικά ελπιδοφόρα εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα "Γίνε φορέας της ιδέας της πρόληψης". 

Μήνυμα Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου

Εύχομαι τέτοιες εκδηλώσεις να συμβαίνουν συχνότερα και να δίνει το παρόν πλήθος κόσμου όπως σε αυτήν. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που έντυσαν με τα νιάτα και την φρεσκάδα τους, την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού προβλήματος όπως ο ιός HIV.Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Αναπλ. Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απώλεια του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ, Κωνσταντίνου Μόσχου.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 4/12/2014
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το χαμό του Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης, Κωνσταντίνου Μόσχου.
«Ο Κώστας Μόσχος διακρίθηκε για την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και την ακεραιότητά του ως Υποδιοικητής της 4η ΥΠΕ. Με τον Κώστα Μόσχο είχαμε συνεργαστεί για να λύσουμε τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας στην Βόρεια Ελλάδα. Ήταν ένας ευγενής άνθρωπος με έγνοια για τον συνάνθρωπο. Ο ξαφνικός χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του». 

Συνέντευξη του Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στον Alpha 989 με τους Δήμο Βερύκιο και τον Πέτρο Κουσουλό 03.12.2014

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, για τις μονάδες υγείας του νομού Φωκίδας.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Τρίτη, 02/12/2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στις μονάδες υγείας του νομού Φωκίδας.

Στην συνάντηση, η οποία αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης, συμμετείχαν η βουλευτής Φωκίδας, κα. Μανδρέκα Ασπασία, ο δήμαρχος Δελφών, κ. Παπαγιωτόπουλος Αθανάσιος, ο δήμαρχος Δωρίδος, κ. Καπετζώνης Γιώργος, ο διοικητής του Γ. Ν. Άμφισσας, κ. Δάρρας Σταμάτης και συνεργάτες του Υπουργού Αναπληρωτή. Στόχος η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των υγειονομικών δομών του νομού.

Στον Υπουργό Αναπληρωτή τέθηκαν τα ζητήματα και τα κενά που αφορούν στην στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Άμφισσας και των ευρύτερων υγειονομικών δομών της περιοχής.

Έπειτα από λεπτομερή συζήτηση, ο κ. Γρηγοράκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την επίσπευση τριών (3) διορισμών, που αφορούν μία (1) θέση Νεφρολόγου, μία (1) θέση Καρδιολόγου και μία (1) θέση Ορθοπεδικού. Επίσης ο Υπουργός Αναπληρωτής δεσμεύτηκε για άμεση προκήρυξη επικουρικών παθολόγων για το Γ.Ν. Άμφισσας, καθώς και για την υποβολή πρότασης προς το επόμενο ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ για έγκριση επιπλέον μίας (1) θέσης Καρδιολόγου και μίας (1) θέσης Παθολόγου.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση ότι όλα τα παραπάνω θα ολοκληρωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.


Συμμετοχή του Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" 01.12.2014

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου στο FlyFM 89,7 - 25.11.2014

Χαιρετισμός Αν.Υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στη Σπάρτη 28.11.2014

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, για τη διαχείριση μολυσματικών αποβλήτων.Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 01/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με θέμα: Διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων με σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου, στελέχη των υγειονομικών περιφερειών και συνεργάτες του Υπουργού Αναπληρωτή. Στόχος η μέγιστη δυνατή διασφάλιση ασθενών και εργαζομένων.
Μετά από κατάθεση προτάσεων από όλες τις πλευρές, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου βάσει των αναγκών και των συνθηκών που υφίστανται στους χώρους Υγείας.

Η επικαιροποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και των εσωτερικών κανονισμών διαχείρισης αποβλήτων στα Νοσοκομεία και τις υγεινομικές δομές της χώρας, αποτέλεσε κοινό τόπο όσων συμμετείχαν στη συνάντηση.