ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο site www.protothema.gr


Σε 6 ερωτήσεις του protothema.gr απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος:


Έγιναν λάθη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση της κρίσης; Για να δικαιολογήσουμε το λάθος του «λεφτά υπάρχουν» κάναμε και το άλλο λάθος δώσαμε και 500 εκ σε κάποιες αδύναμες ομάδες τον Δεκέμβρη του 2009. Βλέπετε ότι το ένα λάθος φέρνει το άλλο λάθος. Είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι έτσι πρέπει να γίνουν. Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν στηρίξαμε με πάθος αυτό.

 
Πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον τρόπο που λήφθησαν οι αποφάσεις το 2010.
Το 2010 δεν ρωτήθηκα σε τίποτα. Ήμουνα τότε ήδη βουλευτής 10 χρόνια. Είχα μάθει να λειτουργώ συλλογικά, επειδή ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Να μιλήσουμε για Κεντρική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Υπουργικό Συμβούλιο – κοιτάξτε Όργανα που υπάρχουν στις Δημοκρατίες. Αυτοί οι θεσμοί της Δημοκρατίας, όσο και αν θέλει ο Γιώργος να δικαιολογήσει και να λέει ότι πιστεύει στη Δημοκρατία, ο ίδιος δεν ρώτησε κανέναν. Κανέναν!  Πήγε στο Καστελόριζο και μας ανακοίνωσε τις αποφάσεις του. Και έρχεται σήμερα και μας λέει δεν κάνει κάτι καλά το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να μάθω τόσο λωτοφάγους έχει δίπλα του; Ποιον ρώτησε όταν πήγε και ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης; Κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε όσο σκληρά και αν είναι.
 
Τι τον κινητοποιεί πιστεύετε; Θα είμαι πολύ σκληρός μαζί του. Ο Καραμανλής κάθεται πίσω τουλάχιστον και δεν μιλάει. Ο ίδιος διάλεξε να δίνει διαλέξεις σε διάφορα κολέγια του κόσμου. Ας μη μίλαγε, τουλάχιστον θα είχε μια συνοχή το ΠΑΣΟΚ. Σηκώθηκε και έφυγε και άφησε αυτούς με τους οποίους ετοιμάζεται να κάνει κόμμα τώρα, να πάνε εδώ κι εκεί. Αυτοί που λένε σήμερα ότι είναι δίπλα του ήταν τα πρωτοπαλίκαρά του που στήριξαν το μνημόνιο όσο κανείς άλλος. Μας κουνάνε το χέρι τώρα;
 
Πιστεύετε ότι θα κάνει νέο κόμμα; Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα. Εγώ είπα ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει το εμείς, αλλά το «υπερεμείς» και να εξαφανιστεί το εγώ. Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά και συνθετικά όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
 
Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για ενδεχόμενες εκλογές; Ναι, είναι έτοιμο. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι έτοιμο. Είμαστε έτοιμοι γιατί ξέρουμε  ότι αν θες ειρήνη ετοίμαζε πόλεμο. Και έχουμε φτιάξει και πάρα πολύ καλά ψηφοδέλτια, ανανεωμένα, προσαρμοσμένα στην εποχή και σε ένα ΠΑΣΟΚ διαφορετικό από το 1974, το 1981, το 1990, το 2000. Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία σε κοινωνικούς χώρους.
 
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση; Είπαμε όχι μείωση μισθών, όχι άλλα μέτρα. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ωστόσο θα  μας αιφνιδίαζαν εκλογές. Δεν το συζητάμε καθόλου, δεν έχει μπει στην ατζέντα. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις.  


Η συνέντευξη όπως εμφανίζεται στα ΜΜΕ: