ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΣΕ ΜΑΣ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΚΑΙ 100,3» ΠΕΜΠΤΗ - 10.09.2015




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΣΕ ΜΑΣ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ» ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΚΑΙ 100,3»

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2015


Απομαγνητοφώνηση:
Δημοσιογράφος: Έχουμε μαζί μας τον κύριο Λεωνίδα Γρηγοράκο από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Καλημέρα!

Δημοσιογράφος: Σχόλιο για το χθεσινό debate.
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Μάχη χωρίς νικητή.

Δημοσιογράφος: Νομίζω καλός ο τίτλος που βάλατε.
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Τραγικός.
Δημοσιογράφος: Μάχη, αλήθεια κύριε Γρηγοράκο, μάχη σε ποιο επίπεδο είδατε;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Μια μάχη εντυπώσεων.
Δημοσιογράφος: Πότε θα δούμε μια μάχη ουσίας;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Δεν νομίζω ότι υπήρχε ουσία χθες. Ήταν όλοι στην άμυνα, σφιγμένοι. Πήγαν όλοι εκεί για να αποφύγουν το λάθος.

Δημοσιογράφος: Οι πολίτες τα βλέπουν αυτά. Πως ήταν στημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, τι φορούσαν, πως μιλούσαν. Περιμένουν κάποια προγράμματα. Περιμένουν ένα, δύο πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα.
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Αυτό που μου μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν ακούσαμε τίποτα από αυτά και πρωτίστως δεν ακούσαμε τίποτα για την ανεργία και για τις επενδύσεις. Ελπίζω να ακούσουμε γιατί αυτά τα θέματα αφορούν τον ελληνικό λαό. Εγώ όλες αυτές τις μέρες που είμαι στη Λακωνία ξέρω ότι τον κόσμο τον ενδιαφέρει η καθημερινότητά του η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη, τον ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών του και η σταθερότητα της χώρας η οποία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και τον έχει προβληματίσει πάρα πολύ. Και εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε εκπλήξεις στις εκλογές. Γιατί ο κόσμος κουράστηκε να ψηφίζει.

Δημοσιογράφος: Οπότε θα ψηφίζει με το σκεπτικό: «ποιος δεν θα προκαλέσει εκλογές πάλι»;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Δεν ξέρω ποιο θα είναι το σκεπτικό αλλά σίγουρα θα ψηφίσει εκείνον που του εγγυάται μια σταθερότητα.

Δημοσιογράφος: Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Η μοναδική περίπτωση για να γίνει αυτό είναι η κυβέρνηση συνεργασίας. Την επόμενη μέρα των εκλογών όταν τα αποτελέσματα θα έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει νικητής, τότε θα πρέπει να αποφασίσουν όλοι ότι η λύση είναι η κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσιογράφος: Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορείτε να συμμετάσχετε;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Εμείς την επόμενη μέρα θα ψηφίζουμε για τη χώρα. Το έχουμε αποφασίσει αυτό. Τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ ακούω διάφορες φωνές. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να συνετιστούν. Νομίζουν ακόμα ότι είναι σε κάποια παιδική χαρά και παίζουν.

Δημοσιογράφος: Άκουσα τον κύριο Βενιζέλο σε μια συνέντευξή του εδώ στο ΣΚΑΙ ότι για να υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη μέρα πρέπει να είναι είτε αν είναι πρώτη η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ είτε αν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Δεν μπορούμε να πάμε πάλι σε κάτι που δοκιμάσαμε και είχαμε κάποιον απέναντι μας και μας πέταγε πέτρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν γίνεται. Και δεν το λέω για να δικαιωθούμε εμείς. Τώρα πια δεν έχει σημασία η δικαίωσή μας. Πιστεύω ότι υπήρξαμε η πιο σταθερή δύναμη. Μίκρυνε πολύ το ΠΑΣΟΚ αλλά τουλάχιστον έδειξε αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

Δημοσιογράφος: Και τώρα τι ψάχνετε από τις εκλογές κύριε Γρηγοράκο;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Την τρίτη θέση για να είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας ούτως ώστε να βάλουμε πλάτη για άλλη μια φορά για τη χώρα.

Δημοσιογράφος: Τώρα για να πούμε τα πράγματα έτσι όπως είναι. Εσείς είσαστε ένας από τους λίγους που εκλεγήκατε. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 13 βουλευτές όλους και όλους στις εκλογές του Ιανουαρίου. Πιστεύετε ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να δοθεί μάχη και με τα στελέχη του κυρίου Παπανδρέου; Ακόμα και ο κύριος Μωραΐτης είναι εντός. Πρέπει να βοηθήσουν και από το ΚΙΔΗΣΟ για να πάει καλά αυτό το σχήμα με τη ΔΗΜΑΡ;
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Ναι, νομίζω ότι είναι η μοναδική ευκαιρία και νομίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αυτό που επιβάλλεται να κάνει τώρα είναι να ενώσει το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι πολύ μεγάλη η προσφορά του. Την οποιαδήποτε διαφορά ή την οποιαδήποτε εκκρεμότητα έχουμε με τον κύριο Παπανδρέου μπορούμε να τη δούμε μετεκλογικά. Αλλά τα στελέχη του νομίζω ότι πρέπει να βάλουν πλάτη.

Δημοσιογράφος: Καλή επιτυχία κύριε Γρηγοράκο σε μια δύσκολη περιφέρεια!
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Σας ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα!