ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Γραμματέα Κ.Ο. και βουλευτή νομού Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στον Alpha και τον δημοσιογράφο A. Σρόιτερ. Δευτέρα, 31.08.2015




Σημεία συνέντευξης Γραμματέα Κ.Ο. και βουλευτή νομού Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στον Alpha και τον δημοσιογράφο A. Σρόιτερ. Δευτέρα, 31.08.2015



Ο δρόμος προς τα μνημόνια

Το ΠΑΣΟΚ το 2010 έπρεπε να είχε ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία, να πάμε με 180 βουλευτές στην πρώτη συμφωνία. Το μνημόνιο το 2010 ήταν πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Το 2010 δεν υπήρχαν μηχανισμοί διάσωσης στην Ε.Ε. Η Ν.Δ, ήταν το πρώτο κόμμα του αντιμνημονιακού αγώνα με τα Ζάππειο 1 και 2. Αλλά μετά τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, μαζί με την Ν.Δ ζητήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην κυβέρνηση, όμως ο Τσίπρας όπως και τώρα έβαλε το κόμμα πάνω από την χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ κράτησε την χώρα όρθια και τώρα δεν θέλουμε να δικαιωθούμε εις βάρος της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ ως η μοναδική υπεύθυνη δύναμη κράτησε όρθια την χώρα. Με την Ν.Δ έχουμε σοβαρές διαφωνίες, αλλά συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και να αφήσουμε πίσω τις διαφορές στα πλαίσια της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.
Ακόμα και κατά την διάρκεια της συγκυβέρνησης υπήρχαν σοβαρές διαφορές που εμπόδιζαν να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ήταν στοχευμένοι αρνητές των μεταρρυθμίσεων, κυρίως μετά τις ευρωεκλογές, αφού πήγαιναν στην Ε.Ε και υπονόμευαν την χώρα. Έκαναν τα πάντα για να καταλάβουν την εξουσία, και τα κατάφεραν.

Σχετικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Επτά μήνες στην κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα. Άπραγοι. Δεν πήραν θέση για τίποτα. Οι επιλογές του πρωθυπουργού όπως ο Βαρουφάκης, η πρόεδρος της Βουλής και οι υπόλοιποι, έφεραν αναστάτωση και όχι σταθερότητα. Εάν η χώρα συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, με αυτό το μνημόνιο και με αυτές τις υποχρεώσεις που δεσμεύουν την Ελλάδα, η χώρα πάει με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ενώ πριν από 10 μέρες ψήφιζαν το μνημόνιο, και σήμερα σηκώνουν το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα. Τι είναι ο κόσμος, χαχόλος, να μην τους καταλάβει;
Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που λέει αλήθεια και για αυτό το λόγο έχει πληρώσει το μάρμαρο.

H πρόταση για το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ήρεμη πολιτική δύναμη που λέει αλήθεια και δεν κορόιδεψε κανένα. Να είστε βέβαιοι ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην επόμενη βουλή. Από την στιγμή που θα είμαστε στην επόμενη βουλή, ζητάμε συμφωνία των ευρωπαϊκών κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, ώστε τα επόμενα τρία χρόνια, να δεσμευτούμε σε 15-20 βασικά σημεία, με ένα προγραμματικό momentum. Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα πετυχημένο πείραμα με την Ελιά στις ευρωεκλογές και αυτή την στιγμή έχουμε απευθύνει κάλεσμα στις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς.
Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, το συνέδριο και η πρόεδρος ήταν ξεκάθαρη. Η μοναδική προσφορά του θα είναι να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να ενωθεί και οποιεσδήποτε εκκρεμότητες θα πρέπει να λυθούν μετά τις εκλογές.




Το μετεκλογικό τοπίο

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο με εθνική στρατηγική. Χρειάζεται ανασυγκρότηση όλων των παραγωγικών δομών. Ήρθε η ώρα να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Δεχόμαστε καλόπιστα την κριτική για τα προηγούμενα χρόνια. Το σημερινό μοντέλο διοίκησης είναι αποτυχημένο, πρέπει να δούμε τα ευρωπαϊκά δεδομένα στην δημόσια διοίκηση, την ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία. Στην Ελλάδα υπάρχουν θεσμοί, όργανα και άνθρωποι που μπορούν να δώσουν ιδέες, όπως η κοινωνία των πολιτών. Μετεκλογικά πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μέτωπο με μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα είναι μελετημένη, όχι όπως η προηγούμενη, με σκοπό να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ανανεωθεί, έχει εμπειρία, διδάγματα, και με την ψήφο του Ελληνικού λαού μπορεί να σταθεροποιήσει την χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ πότε δεν θα γίνει υβριστής πολιτικών δυνάμεων, όπως άλλα κόμματα που από την πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν μέσα στην βουλή. Αυτά τα κόμματα πρέπει να βγουν ξανά εκτός βουλής, διότι η κοινωνία αναγνώρισε ότι δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν. Πλέον δεν υπάρχει μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ούτε ισχύει το ψευδό δίλημμα νέο – παλιό. Το παλιό – νέο δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά έχει σχέση με την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, την δυνατότητα να αφομοιώσεις νέες ιδέες και την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν συντηρητική επτά μήνες, διότι βασίστηκε στις συντηρητικές δυνάμεις του τόπου. Ότι πιο συντηρητικό έφυγε από το ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και έχει πλαισιώσει το κράτος. Οι υβριστές του ΠΑΣΟΚ, είναι οι υμνητές του 3ου μνημονίου.