ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 989 ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ - Δευτέρα, 21.09.2015




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ,
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 989
ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ



Για την προσωπική επιτυχία στην Λακωνία
Η Λακωνία είναι μια ιδιαίτερη περιοχή και τον αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής τον έδωσα μόνος μου μαζί με τους συνυποψήφιους του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ήταν απούσες. Τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάστηκαν καθόλου κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Λακωνία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ πήρε 12,41% και 6227 ψήφους.

Σχετικά με τις ζημιές από τις καιρικές συνθήκες στην Σκάλα Λακωνίας και το δήμο Βοιών
Η ζημιές σήμερα στην Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην Σκάλα είναι καταστροφικές. Η Σκάλα Λακωνίας είναι μια πολύ εύφορη περιοχή. Έχει το λάδι και τα πρώιμα οπωροκηπευτικά. Είναι η γη της απαγγελίας.
Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα. Από τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη Νεάπολη έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες και η περιοχή ακόμα δεν έχει ανακηρυχθεί πυρόπληκτη. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να πνιγεί η ίδια η Νεάπολη από την λάσπη. Πρέπει άμεσα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

Για τα αποτελέσματα των εκλογών
Τελείωσε μια για πάντα η μυθοπλασία, το διχαστικό δίλημμα μνημονιακός - αντιμνημονιακός. Το υπαρκτό πολιτικό σύστημα είναι γερασμένο και για αυτό τον λόγο ο κ. Τσίπρας κέρδισε με την φρεσκάδα του τις εκλογές. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, ενώ πρέπει να υπάρξει ένα νέο αφήγημα για τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά μας. Η δική μου ψήφος θα είναι για την χώρα, είναι θετική ψήφος για το καλό της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα.

Για τα νομοσχέδια και τους εφαρμοστικούς νόμους
Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά έχουμε διαχωρίσει την θέση μας στη φορολόγηση των αγροτών, στο ΦΠΑ και την ασφάλιση των αγροτών. Δεν γίνεται κάποιος που δεν παράγει τίποτα να πληρώνει 3.000 ευρώ για την ασφάλιση του.  Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν για να μείνουν στην περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίζει ό,τι είναι μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό και εκσυγχρονιστικό. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για τα επόμενα 30-40 χρόνια.


Για το Ε.Σ.Υ.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι απαρχαιωμένο γιατί σχεδιάστηκε την δεκαετία του 1980 και τώρα έχουμε 2015. Ο μισθός είναι πολύ λίγος και αναγκάζονται οι ιατροί να μεταβούν στην Γερμανία για να εργαστούν. Έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους. Οι νέοι ιατροί δεν μπορούν να ζήσουν με 650  ευρώ.
Το εισιτήριο των 5 ευρώ, έπρεπε να καταργηθεί, διότι πρόσφερε έσοδο μόλις 19 εκατομμυρίων, ενώ το πολιτικό κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να βρεθεί και το ισοδύναμο του, για να μην δημιουργηθεί τρύπα στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων.
Το Ελληνικό Σύστημα Υγείας ήταν πολύ ακριβό με φθηνής ποιότητας υπηρεσίες. Υπάρχουν ημιτελή νοσοκομεία με ξεπερασμένες λογικές. Αυτό το σύστημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Το 10% του ΑΕΠ θα ήταν ένα πολύ καλό ποσοστό για την υγεία. Οι παθογένειές του πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Για την επιλογή του Προέδρου της Βουλής
Ο κ. Βούτσης είναι ένας άνθρωπος συναινετικός, ένας άνθρωπος που μπορεί να συνθέσει διαφοροποιημένες απόψεις εν αντιθέσει με την κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία ήταν διχαστική. Η κυρία Κωνσταντοπούλου λειτουργούσε αυταρχικά, άλλαξε τον χρόνο των συνεδριάσεων στην Βουλή όπως ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, ήταν η πρώτη που καταστρατήγησε τον κανονισμό της Βουλής.