ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λ. Γρηγοράκου στο Fly 89,7 και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο - Παρασκευή 11.09.2015



"Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον FLY: "Για τη Λακωνία το δίλημμα είναι ΠΑΣΟΚ ή Χρυσή Αυγή! Ψήφος για τη χώρα ή ψήφος άρνησης"

"Στην πρωινή ζώνη του FLY και το Χάρη Βασιλάκο μίλησε, σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αρχικά τόνισε ότι με τη συνεργασία αυτή έγινε το πρώτο βήμα για την ένωση της κεντροαριστεράς και την ανανέωση της σοσιαλδημοκρατίας και υπογράμμισε ότι το προσκλητήριο της Φώφης Γεννηματά για επιστροφή των ψηφοφόρων στο ... σπίτι τους αποδίδει!
Στη συνέχεια, ο κύριος Γρηγοράκος χαρακτήρισε υποκρισία τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακολούθησε του δρόμο που υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ το 2010, αλλά με σκληρότερα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι ο όρος "μνημονιακός" ήταν μία πολιτική απάτη που δίχασε την κοινωνία. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Υγείας έστρεψε τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι κόστισε στους Έλληνες πολίτες 100 δισ. ευρώ και οδήγησε τη χώρα σε ... αχρείαστες εκλογές, που προκαλούν ύφεση, εφαρμόζοντας ένα φορομπηχτικό πρόγραμμα.
Για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε στον FLY ότι θα επιδιώξει συνασπισμό των δύο μεγάλων κομμάτων και ξεκαθάρισε πως αν ο ίδιος είναι βουλευτής θα δώσει ψήφο για τη χώρα. Αντίθετα, αν στο νομό Λακωνίας την τρίτη έδρα λάβει η Χρυσή Αυγή, θα πρόκειται για ψήφο άρνησης. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι και σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα για τη Λακωνία είναι ΠΑΣΟΚ ή Χρυσή Αυγή, κάτι που επαναλήφθηκε και στις εκλογές του Γενάρη. Εξήγησε δε ότι την τρίτη έδρα στη Λακωνία θα τη λάβει το κόμμα που θα αναδειχθεί τρίτο στο νομό.
Ακολούθως, ο υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πορεία της κατάστασης στην Υγεία τους τελευταίους 8 μήνες, εκφράζοντας την άποψη πως πλέον τα πράγματα είναι καταστροφικά και πρωτόγνωρα. Συγχρόνως, υπογράμμισε ότι οι 4.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας φέρουν τη δική του υπογραφή, ενώ το ενδεχόμενο κλείσιμο των Νοσοκομείων της Λακωνίας θα φέρουν την υπογραφή Κουρουμπλή - Τσίπρα.
Τέλος, ο κύριος Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει ευθύνη γιατί γνωρίζει. "Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία μετά την απομάκρυνση από το ταμείο" σχολίασε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην πρωινή ζώνη του FLY."