ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ρ/σ Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 – Παρασκευή, 25.09.2015


Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ρ/σ Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 – Παρασκευή, 25.09.2015

Για την στροφή του Τσίπρα στην Σοσιαλδημοκρατία

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πρώην στελέχη του ΚΚΕ τα οποία, αφού έχασαν τις εσωκομματικές εκλογές, όπως ο κ. Δραγασάκης, ίδρυσαν το Συνασπισμό. Δηλαδή αν ο κ. Τσίπρας διαβάσει το “Πιστεύω” σημαίνει ότι πιστεύει στον Θεό; Δηλαδή επειδή βλέπει ότι δεν τον παίρνει και αλλάζει πορεία αυτό σημαίνει ότι θα καταλάβει τον κεντρώο χώρο; Υπάρχει μια ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ασπάζεται τις σταλινικές απόψεις και διαδικασίες.

Για το άνοιγμα του M. Schultz

Ο M. Schultz καλά κάνει και προσπαθεί να ενσωματώσει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή ιδέα, προσπαθεί να λειάνει τις γωνίες, αφού η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα. Ο κ. Τσίπρας πέτυχε μια μεγάλη νίκη, αλλά αντί να διαχειριστεί την νίκη για το καλό της χώρας, κάνει ότι μπορεί μόνο για το προσωπικό συμφέρον. Ας κάνει το μεγάλο βήμα που έγινε στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο, όπου η κυβέρνηση συνεννοήθηκε με την αντιπολίτευση. Στο κόμμα του επικρατεί μεταρρυθμιστική άπνοια. Ας προσπαθήσει να ενσωματώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την χώρα και η αντιπολίτευση θα τις στηρίξει.

Για τις επιλογές Τσίπρα στην κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο κυβερνητικό σχήμα προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών,αλλά δεν το έκανε. Επέλεξε να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες. Η επιλογή Χαρίτση, του πρώην Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ εξαιτίας του οποίου πάτωσε το ΕΣΠΑ και της κυρίας Τζάκρη για την βιομηχανική πολιτική αποπνέει τον αέρα του συντηρητικού και του παλιού. Η συμπόρευση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι ακατανόητη και καιροσκοπική.

Σχετικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με τα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν η στάση μας θα εξαρτηθεί. Δεν γίνεται να στηρίζουμε τα αντιμεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Θυμηθείτε επίσης τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Η επιλογή Καμμένου έχει μια απλή εξήγηση. Για να μην τον ενοχλεί ο συνέταιρος του κ. Καμμένος του έδωσε 5-6 υπουργεία με αντάλλαγμα να ψηφίζει τα νομοσχέδια. Ο κ. Καμμένος είναι ο δημόσιος κατήγορος του ΠΑΣΟΚ. Επί χρόνια μας απειλούσε και μας εξύβριζε.

Για την επιλογή Βούτση στην θέση του προέδρου της Βουλής

Ο κ. Βούτσης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ένας ήπιος πολιτικός, ήταν απώλεια για την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο που δεν ήταν πρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνες για την κατάσταση στην Βουλή γιατί ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα η κυρία Κωνσταντοπούλου. Εγώ προσωπικά είχα αντιπαρατεθεί έντονα με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Αντίθετα, ο κ. Νικολόπουλος δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην θέση του β΄ Αντιπροέδρου.

Για τον νέο δρόμο που συνδέει την Σπάρτη με το Λεύκτρο

Ο δρόμος σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν χρήματα, λείπουν 300 εκ. ευρώ, και η κυβέρνηση πρέπει να τα δεσμεύσει από την δόση που θα πάρουμε για να πληρώσει την εταιρεία, ώστε να παραδώσει το έργο.