ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σχόλιο Λεωνίδα Γρηγοράκου για την επόμενη μέρα των εκλογών - Τετάρτη, 16.09.2015






Η χώρα έχει ζωτική ανάγκη μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που στις 14 Αυγούστου υπερψήφισαν την νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές μας. Το μείζον πολιτικό πρόβλημα δεν είναι ποιο κόμμα θα βγει πρώτο από την κάλπη της Κυριακής αλλά η δυνατότητα των κομματικών ηγεσιών να υπερβούν τον παλαιό τους εαυτό. Με τις αυταρέσκειες, τις μονομέρειες και τις απολυτότητες του παρελθόντος δεν μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε τους όρους  για μια ισχυρή, στιβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση συνεργασίας. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε τους άγονους κομματικούς ανταγωνισμούς και την τυφλή πόλωση. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη βούληση των πολιτών για μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε ένα σαφές προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο. Είναι βασική προϋπόθεση για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.