ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Υποψ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου με τον Ιατρικό Σύλλογο και Οδοντιατρικό Σύλλογο Λακωνίας - 03.09.2015


Συνάντηση Υποψ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας
Λεωνίδα Γρηγοράκου
με τον Ιατρικό Σύλλογο και Οδοντιατρικό Σύλλογο Λακωνίας - 03.09.2015

Ο υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας και π. Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν τα οξέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Υγείας του Νομού και κυρίως η Παθολογική κλινική του Γ.Ν. Σπάρτης, η οικονομική κρίση που επηρεάζει αρνητικά την προσβασιμότητα των πολιτών στη θεραπεία, καθώς και θέματα δημόσιας υγείας.  Από την πλευρά του κ. Γρηγοράκου έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για την εν γένει προοπτική υγείας του Νομού και ειδικότερα για την άμεση ενίσχυση αλλά και την μακροπρόθεσμη εξασφάλιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης. Αναμένονται οι γραπτές προτάσεις από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Γρηγοράκου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας. Τα κυριότερα σημεία της ανοιχτής συζήτησης που διεξήχθη αφορούσαν στην ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης των πολιτών, στην ανάπτυξη προγράμματος οδοντιατρικής πρόληψης στα σχολεία καθώς και στο ασφαλιστικό θέμα των οδοντιάτρων.

Και οι δύο συναντήσεις διεξήχθησαν σε συναινετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Εκφράστηκε εκ μέρους όλων η ανάγκη για από κοινού προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών του νομού Λακωνίας και διατυπώθηκαν προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. 

Εκ του Γραφείου Τύπου