ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ALPHA» - Δευτέρα, 21.09.2015ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ,
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
«ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ALPHA»
Για το αποτέλεσμα των εκλογών στον νομό Λακωνίας
Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γενικότερα για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικά για την Λακωνία γιατί ο λαός της Λακωνίας με τίμησε ακόμη μια φορά με την ψήφο του.

Για τις δημοσκοπήσεις
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει έξω γιατί οι πολίτες αποφεύγουν να πουν τι θα ψηφίσουν. Μερικοί από αυτούς νομίζω ότι θέλουν να απαξιώσουν το σύστημα και τις δημοσκοπήσεις, δηλαδή αυτό τον επαγγελματικό κλάδο, ο οποίος πιστεύω ότι πραγματικά προσφέρει. Ειδικά όμως τα τελευταία 2 χρόνια οι δημοσκόποι πέφτουν συνεχώς έξω και δεν μπορούν να εντοπίσουν κάποιους αστάθμητους παράγοντες.

Για τα μήνυμα των εκλογών
Το μήνυμα των εκλογών ήταν το εξής: Πρέπει να ανανεωθούν τα υπόλοιπα κόμματα αν θέλουν να υπάρχουν. Επειδή αυτό το πολιτικό σύστημα, ηλικιακά και πολιτικά, έχει κάνει κατά πολύ τον κύκλο του. Πιστεύω ότι πρέπει να βγουν στον τόπο άλλες νέες δυνάμεις οι οποίες θα δώσουν έναν άλλο τόνο. Χρειάζεται ένα καινούριο αφήγημα.

Για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς
Πιστεύω ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αναγεννηθεί. Θα πρέπει να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και σε αυτό η κεντροαριστερά θα πρέπει συμβάλλει με ιδέες και πράξεις. Να δώσει ό,τι καινούριο έχει στην ελληνική κοινωνία. Εάν δεν το κάνει, η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί και θα απορροφηθεί από δύο ακραίους χώρους οι οποίοι δε θα τιμήσουν καθόλου το ελληνικό, πολιτικό γίγνεσθαι. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτό το κουρασμένο πολιτικό σύστημα, πρέπει να αποσυρθεί. Να αναγεννηθεί. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πήγε πολύ καλά στις εκλογές και πιστεύω έδωσε ένα μήνυμα ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα της ανασύστασης του συγκεκριμένου χώρου. Έχουμε χρόνο μπροστά μας τώρα. Θα κάνουμε μια σοβαρή, δημιουργική αντιπολίτευση. Θα είμαστε αυστηρά επικριτικοί στην κυβέρνηση για ό,τι κατά τη γνώμη μας δεν είναι σωστό και τα σωστά θα τα στηρίζουμε.