ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και βουλευτή νομού Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην ΕΡΤ1 στους δημοσιογράφους Γ. Δαράκη και Μ. Κονταξή. Δευτέρα 31.08.2015




Σημεία συνέντευξης Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και βουλευτή νομού Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην ΕΡΤ1 στους δημοσιογράφους Γ. Δαράκη και Μ. Κονταξή. Δευτέρα 31.08.2015

Οι συνεργασίες στο μετεκλογικό τοπίο
Το ΠΑΣΟΚ είναι με τη χώρα και θα κάνει ότι χρειάζεται για να σωθεί η χωρά, χωρίς όμως να συμπράξει με δυνάμεις που δεν έχει καμία ιδεολογική συγγένεια μαζί τους, όπως οι ΑΝΕΛ, η Χ.Α και το κόμμα του Λαφαζάνη.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογικά συγγενής δύναμη με την Ν.Δ, αλλά συνεργάστηκε για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, όπως και δυνάμεις που βρίσκονται στο ΠΟΤΑΜΙ και το ΣΥΡΙΖΑ. Με δυνάμεις που δεν πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.
Μετά τις εκλογές, όποιο κόμμα είναι πρώτο, είτε η Ν.Δ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση από το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ένας μεγάλος συνασπισμός των ευρωπαϊκών κομμάτων, με κοινό πρόγραμμα.
Σε αυτό τον συνασπισμό μπορεί να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
7 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα από το πρόγραμμα του, αλλά έφερε το χάος. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει σήμερα είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα, όπως αυτό που είχε παρουσιάσει στην Θεσσαλονίκη. Ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης παραδέχθηκαν ότι απέτυχαν να εκβιάσουν την Ευρώπη, ενώ είπαν ότι δεν υπολόγισαν την δύναμη των εταίρων της Ε.Ε. Η Ε.Ε έχει αρχές, αξίες και θεσμούς.  Ο Τσίπρας διαπραγματεύτηκε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ο Τσίπρας έβαλε την χώρα πάνω από το κόμμα και για αυτό η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν από το Grexit.
Η ατιμωρησία πρέπει να τελειώσει. Όλοι όσοι έβγαλαν τα χρήματα από την χώρα πρέπει να τα επιστρέψουν.

Η επόμενη μέρα
Την κοινωνία την απασχολεί η επόμενη μέρα στην χώρα και όχι οι μικροκομματικοί συσχετισμοί. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποιοι μπορούν να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από το μεγάλο αδιέξοδο. Στα επόμενα 3-4 χρόνια η χώρα θα πρέπει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και αυτό θα γίνει αν υπάρχει σταθερό πολιτικό σύστημα με σταθερή κυβέρνηση. Μόλις οι αγορές αισθανθούν ασφάλεια θα μπορέσουν να έρθουν επενδύσεις. Τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες και στην οικονομία. Τρίτον, πρέπει να πούμε στον κόσμο με ποιον τρόπο θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα του, τα οποία θα τα συμφωνήσουν όλα τα κόμματα. Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, διότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία όπως φαίνεται. Κανένας δεν κερδίζει με τον καταγγελτικό λόγο, η μοναδική αλήθεια όπως είχε πει ο Μάο είναι η πράξη. Ότι θα πούμε σήμερα, την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να το κάνουμε πράξη. Η χώρα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και αυτό που χρειάζεται είναι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, την υγεία, την παιδεία, για να φύγει από την μεγάλη ύφεση.

Σχετικά με επίκαιρα προβλήματα στην Λακωνία και τις δομές υγείας
Είναι η πρώτη φορά που κλείνουν κλινικές στα νοσοκομεία Μολάων και Σπάρτης. Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λακωνίας θα εφημερεύσει εθελοντικά στο νοσοκομείο Σπάρτης. Αυτά δεν είχαν γίνει ποτέ. Αντίστοιχα στο μεταναστευτικό και σε άλλα προβλήματα, όπως στην υγεία και την παιδεία. Αυτό έγινε γιατί η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά από τα ασφαλιστικά ταμεία,τα νοσοκομεία και τον ΕΛΓΑ για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, ενώ στα υπουργεία πλέον δεν γίνεται καμία πρόσληψη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπουργείο υγείας στο οποίο ενώ είχαν προβλεφθεί 4000 προσλήψεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν έγινε ούτε μία.