ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ και την εκπομπή «Η φωνή της Ελλάδος»Τρίτη, 22.09.2015



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου,
στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ και την εκπομπή «Η φωνή της Ελλάδος»


Τρίτη, 22.09.2015

Σχετικά με τις καταστροφές στην Σκάλα Λακωνίας
Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές στην Σκάλα Λακωνίας, εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας στις σκεπές, στις καλλιέργειες, στους δρόμους και για αυτό τον λόγο έχω ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όμως η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι απίστευτη. Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες και δεν έχουν κηρύξει την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης πυρόπληκτη. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη την στήριξη του κράτους. Ας ελπίσουμε οι νέοι υπουργοί να δουλέψουν περισσότερο. Όλοι οι τοπικοί παράγοντες, ο δήμαρχος κ. Γρυπιώτης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι όπως ο κ. Παναγιωτακάκος,  έβαλαν πλάτη για να λυθούν τα προβλήματα των κατοίκων. Δυστυχώς, με την φύση δεν μπορούμε να τα βάλουμε και αυτό είναι ένα μάθημα για εμάς τους πολιτικούς. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας.

Για την υποτιθέμενη πρόταση συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ
Όσο υπάρχει στο κυβερνητικό σχήμα ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Ο Πάνος Καμμένος εκπροσωπεί ότι πιο συντηρητικό και ακροδεξιό, μετά την Χρυσή Αυγή, υπάρχει στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Ο Καμμένος είναι ο δημόσιος υβριστής και κατήγορος του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει για μια ακόμη φορά σχέδιο Τσίπρα – Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλάει για το νέο και το προοδευτικό με αυτές τις επιλογές, όπως ο κ. Καμμένος. Το προεκλογικό οπλοστάσιο του κ. Τσίπρα δεν ήταν απλά δηλητηριώδες αλλά έφτασε στα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Ο Τσίπρας επιθυμούσε μέσω του Καμμένου να τσαλακώσει τους πολιτικούς αντιπάλους και τον έβαλε μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι αποτελεσματική, δεν είναι στιβαρή και δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει στην οικονομία και την κοινωνία. Η προηγούμενη κυβέρνηση έδειξε παροιμιώδη αδράνεια, ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς
Κάνουμε αργά αλλά σταθερά βήματα. Βρήκαμε τον βηματισμό, ο κόσμος ανταποκρίνεται, η ΔΗΜΑΡ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, όπως και οι κινήσεις πολιτών, ενώ πρέπει να ανοίξει ο διάλογος και με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις όπως το ΠΟΤΑΜΙ. Η κεντροαριστερά, οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, είναι αυτές που μας κράτησαν μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Εμείς αυτή την φορά θα είμαστε αυστηροί κριτές της κυβέρνησης με μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ο διάλογος στον χώρο είναι ανοικτός, μόνο ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις πόρτες του διαλόγου με τις επιλογές του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεταναστευτικό, όπου ο κ. Τσίπρας καλείται να λύσει το πρόβλημα με τον ακροδεξιό συνέταιρο κ. Καμμένο. Το προσφυγικό είναι σύνθετο ζήτημα και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και ο ΟΗΕ, και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.