ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στον Skai και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά – Σάββατο 27.09.2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στον Skai και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά – Σάββατο 27.09.2015 



http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65088
Για τα ισοδύναμα του κ. Τσίπρα
Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει τα Ζάππεια 1 και 2, τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και σήμερα τα παράλληλα προγράμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ισοδύναμα, αλλά είπε ένα μεγάλο ψέμα, γιατί δεν έχει ισοδύναμα.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Έχουμε ένα υποτυπώδες κοινωνικό κράτος, οι φόροι αυξάνονται, μείωση των συντάξεων, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η δημόσια υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.
Για τις επιλογές Τσίπρα
Οι εκλογές τελείωσαν. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τους 7 μήνες που κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας, διέλυσε τα πάντα. Μετά από τους 7 μήνες της απραξίας, έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει πάλι γενικότητες. Να μην βγαίνουν οι υπουργοί στα κανάλια, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι κάτι νέο, ή αξιοκρατικό, οι επιλογές Τσίπρα είναι μια από τα ίδια. Θα υπάρξει κοινωνική ερημοποίηση.
Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να παίξει τον ιστορικό του ρόλο. Δεν το έκανε. Συμμάχησε με τους ΑΝΕΛ που δεν είναι αποδεκτός από την Δημοκρατική Παράταξη.

Για τα μέτρα που έρχονται.
Η φορολόγηση των αγροτών από το 13% στο 26% δεν πρόκειται να ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ. Το είχαμε πει και προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε ένα ευρώ αύξηση στον φόρο των αγροτών. Όποια μέτρα θεωρούμε ως αντιπολίτευση ότι είναι προς τον σωστό δρόμο θα τα στηρίξουμε. Ο κ. Τσίπρας, του οποίου φέρει την υπογραφή το 3ο μνημόνιο, πρέπει να βρει κοινό τόπο με την αντιπολίτευση για να πάει η χώρα μπροστά.